Scudo Sports

Ön amortisörün kilitlenmesi neye yarar?

Scudo
@Rehavet

Olmamış o, halis muhlis sızma zeytin yağı koyacaktınız :):)

Tabi şakayı bir kenara bırakırsak amörtisör için özel yağlardan kullanmanızı tavsiye ederim

(link)

:in:

asfalt kullanımında amortisör gereksiz dir ağırlıktan başka işe yaramaz onun için alırken bisiklet i iyi seçmek lazım. benim gibi mtb alıp 1.50 lastik takıp 1.5 senedir amortisörü hiç açmadan kullanmak gib sürekli benimle beraber geliyor her yere ama hiç açmadım sadece görüntü var ses yok.

mekanik eşyalarda kullanılan yağın cinsi sadece kalınlığını inceliğini değiştirir. benim kullandığım yağ standarda göre bir tık daha kalın olabilr ama sonuçtan çok memnuınum. kaldırımlardan iniş çıkış daha bir konfor kazandırdı.
ama kilidin çalışmaması kafama takıldı.
çalışma prensibini anlatan kitapçık gibi bişey olsa iyi olurdu

arkadaslar yanlıslıkla maşa kilitliyken tümsege,cukura, kötü yola girsek maşanın zarar görme ihtimali varmı...

Konuyla pek alakalı degil ama forum kirliligi yapmak istemedim
Sorum şu:
Maşayı kilitli unuttuk diyelim
Maşa kilitliyken taşlı cukurlu tümsekli kötü yolda kullanmak maşaya zarar verirmi acaba
saygılar

Zarar verir. Bileklerini ve kollarını da yorar uzun ve bozuk yol kullanımında.

Arkadaşlar yardim edermisiniz yeni bisiklet alcam şuanda çif amortisörlü dandik bir mtb kullaniyorum yeni geçiceğim bisiklet şehir bisikleti tarzinda olcak ancak bi konuya karar veremedim ön maşa sabitmi olsun hareketlimi olsun. Hareketli kilitlenebilir maşanin bana zarari olurmu?

Ayıracağınız bütçeye bağlı bir konu.
Amortisör demek bozuk yolda konfor demek.
Kilitlenir amortisör demek..asfaltta kullanırken kısmen veya amortisörün tamamen devre dışı bırakılması demek.
Amacınız nedir..

Not: ben 4 aydır amortisörlü bisiklet kullanıyorum.
Bir türlü kilitleyecek yol fırsarı olmadı...:D. (fox float 32 100 mm)

@karahan1907
ayıracak paran varsa kesinlikle kilitlenebilir yoksa amortisör

Kilitli kalan amortisörde ne yapılabilir? Kilit takılı kaldı bunu nasıl açabilirim?

Kilitli kalan amortisörde ne yapılabilir? Kilit takılı kaldı bunu nasıl açabilirim?
Maşanın markasına göre yapılacak müdahale değişir mesela SR Suntour maşalarda taçtan kilitlemeli ise kilitleme mekanizmasını söküp bir tornavida yardımıyla düzeltebiliyorsunuz. Bazılarında ise alyanla. Bazı ucuz maşalarda komple maşayı sökmek gerekebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@OnurGuner67 suntourun alt seviye modellerindense sağ koldaki kapağı çıkarıp alyanla gevşetebilirsiniz. Kaç mm alyandır bilmiyorum denersiniz birkaçını

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@a.erkan @OB_Tolga teşekkürler hocam

Maşam Suntour Xcm modeli. Sanırım alyan anahtarıyla gevşetmem gerekecek.
@OnurGuner67 suntourun alt seviye modellerindense sağ koldaki kapağı çıkarıp alyanla gevşetebilirsiniz. Kaç mm alyandır bilmiyorum denersiniz birkaçını

Hocam 2 numara alyan gerekiyor sanırım. Amortisordeki kilit kapağını açtıktan sonra nasıl gevşetirim kilidi? Yapmam gereken ekstra bir şey var mı?

Son düzenleme:
@OnurGuner67 özel bişey yok sola doğru çevirsen yeter. Oynasın yeter yoksa kilitlenmez. Anahtar setindeki alyanlar yetişmeyebilir tek alyan gerekebilir

Ayıracağınız bütçeye bağlı bir konu.
Amortisör demek bozuk yolda konfor demek.
Kilitlenir amortisör demek..asfaltta kullanırken kısmen veya amortisörün tamamen devre dışı bırakılması demek.
Amacınız nedir..

Not: ben 4 aydır amortisörlü bisiklet kullanıyorum.
Bir türlü kilitleyecek yol fırsarı olmadı...:D. (fox float 32 100 mm)
Hocam benim eski bisikletim amortisörlüydü. Bir defa kilitledim bir daha açmadım. Sonra Boşuna amortisor taşımayayım diye bisikleti amortisörsüz ile değiştirdim.. Herkesin beklentileri ve kullanımı farklı oluyor..

Geri