Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön far

bana sorarsan dinamolu sistem en iyisi ne pil derdi var nede şarz derdi ve yeterli ışığıda veriyor

Scudo
Daha önce bi arkadaşımız paylaşmıştı ama bilmeyenler için ben tekrardan linkini veriyorum oldukça faydalı bir karşılaştırma sayfası bence almadan önce eğer varsa buradan kontrol etmek en iyisi.:in:

(link)

bulunabilirse T6 ledli çok iyi geliri.

merhaba, ebay sitesinden 54 dolara aldığım fenix bt-10 aydınlatmam geldi.

(link)

http://www.fenixlight.com/Uploads/photo/201312510013763107.jpg

bir kere şunu söyleyeyim elimde 1200 lümen oldugu söylenen cree çin malı aydınlatma var. Hemen hemen aynı oranda aydınlatma sağlıyor gerçekten araba farı gibi birşey. Yüksek modda pili 2 saat içinde bitiriyor ama çok karanlık yolda gitmiyorsanız yüksek moda gerek yok. Hangi modda iseniz açtığınızda o moddan devam ediyor. 2 Kez düğmeye basınca çok güçlü şekilde yanıp sönüyor gözü kör edecek cinste. Elimdeki varta şarjlı piller ile gayet güzel çalışıyorlar. Daha detaylı bir inceleme yapıp atacağım...

En büyük artısı 4 adet AA pil ile çalışması, örneğin bir tura çıktınız bu far tamamen yeterli, kaska bağlanabiliyor olması da diğer bir artısı.

@emrahozkan

Fenix bt 10-20-30 serisi tam bir f/p ürünü. Bisiklet ışıkları üzerine bir testte yüksek puan almışlığı var. Türkiye piyasasındaki ürünlere baktığımızda diğer farların fayda sağlamaktan çok aksesuar gibi durdukları görülüyor. Cateye, trelock, xeccon gibi markalar olsada hiçbiri fenix in eline su dökemez. Çin malından ise fersah fersah uzak duracaksın. Ucuz malın vardır bir illeti.
Artıları +
-Fenix de gördüğüm kadar ürün firmanın verdiği lümen değerinde ışık veriyor.
Diğer markalara göre artıları çok olduğundan eksilerine geçiyorum.
Eksileri -
-Fenix bt 10 ve 20 model ürünler lastik ile gidona bağlanıyor. Bt-30 daha pratik ve portatif. Bisiklet farını bağlantı lastiği ile gidona bağlamak her zaman için mümkün değil. Kızaklı bir platform kullanılabilirdi. Bisiklet üzerinde bırakıp gitmek çalınma riskini arttırır. Bt-20 için söylüyorum 250 tl lik bir ürünün çalınmasını göze alamam. 10 tl lik farlardaki gibi daha pratik bir bağlantı olabilirdi.
-trelock gibi usb ile şarj olmaması, kendinden bataryasının olmamasıda bir diğer eksik noktası. Birde batarya kutusunu unutmazsan yanında taşıyacaksın. Zaten bisikletin üzerinde o kadar çok parça varki unutmama çabası nerdeyse erken bunamaya yol açıyor. (eldiven, başlık, km saati, far vs)
-Bt 30 daki flaşör buton her zaman kullanılacak pratiklikte değil. Birde kablolu. Zaten bisikletin üzeri kablodan geçilmiyor. Ekstradan batarya ve flaşör kablosu.
-Pil bitince ya şarjlı pil kullanmak yada yenisi almak gerek. Pilleri diğer piller gibi olmadığından pahalı. Şarj edeyim dersen uzun turlarda birde şarj cihazı taşıyacaksınki fazladan ağırlık.
-Şehiriçi kullanımlarda ön fara çok ihtiyaç duyulurmu diye düşünüyorum. Arka flaşör tamam gerekli ama şehiriçi yeterince aydınlık zaten. Hani o kadar para verilirmi.
Bütün bunlara rağmen far düşünenlerin bir daha düşünmeden almasını tavsiye edeceğim bir ürün fenixler.

@mehmetsunu

Merhaba, söküp takma konusunda haklısın, ben işe gidiyorum haftada bir, dönüşte emin ol karanlık bölgelerden korka korka gidiyordum, çünkü her an bir mazgala düşebilirsin, burası Türkiye :) Ben bisikleti hiçbir yere bırakmıyorum, ofiste bıraktığım yer güvenli zaten kilit bile almıyorum yanıma. Turlarda şarjlı pili ne yapacaksın? Bimden aldığın b-power piller hem ucuz hem de kullanıp atabilirsin ( bimde yine bitmiş piller için kutu var oraya atıyoruz tabiki ) hem de şarj sorunun kalmamış olacak.

Çalınma sorunu yaşayacağın yerlerde, kaska bağlayıp uzatması ile arka cebine pilleri koyarsan, sen nereye aydınlatma oraya, hem de sök tak yapmamış olursun.

Yukarda yazdığın eksik yönlerin ben de farkındayım ama çok sorun değiller. USB den şarj, kolay çıkarıp takılabilme olsaydı zaten tadından da yenmezdi.

Bütün bunlardan sıkılanlar için ( benim de bir dahaki bisikletimde kesinlikle olacak ) en güzeli dinamo. Pil bitti derdin yok...

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Peki şöyle bir soru sorsam uygun fiyatlı 600 lümen gücünde usb ile şarj edilebilen portatif bir xeccon duo 600 mü, yoksa 750 lümen gücünde bataryalı, gidona bağlamalı ve fiyatı daha fazla olan bir fenix bt 20 mi.

@Melih Çolak
Ben de aynisini kullaniyorum hic dusunmemistom kaba durdugunu :)

Merhabalar,

Dayanıklı, lümeni yüksek güzel bir ön far tavsiye edebilir misiniz? Bütçem 500-600 lira arası. Bisikletim yol/yarış.

Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhabalar,

Dayanıklı, lümeni yüksek güzel bir ön far tavsiye edebilir misiniz? Bütçem 500-600 lira arası. Bisikletim yol/yarış.

Teşekkür ederim.

Şu konu güncel, sürekli farklı öneriler akıyor: Ön far tavsiyesi
600 liraya kadar bence Moon Meteor Vortex 1000, az daha üstüne de Vortex 1300.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve TeAk
Şu konu güncel, sürekli farklı öneriler akıyor: Ön far tavsiyesi
600 liraya kadar bence Moon Meteor Vortex 1000, az daha üstüne de Vortex 1300.

Teşekkür ederim hocam. Aramadan direkt aratıyorum ve kapalı olmayan konuya yazayım diyorum. Epic marka 1000 lümen birisi aşağıdakini tavsiye ediyor. Fiyat 300 lira, sizce nasıl? Düşünceleriniz benim için önemli.
DCF21D62-EF73-464B-8BD0-0F6774E251A5.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Teşekkür ederim hocam. Aramadan direkt aratıyorum ve kapalı olmayan konuya yazayım diyorum. Epic marka 1000 lümen birisi aşağıdakini tavsiye ediyor. Fiyat 300 lira, sizce nasıl? Düşünceleriniz benim için önemli.
291323 dosyayı görüntüle

Bu modeli kullanmadım. Kullananlar varsa görüş almak lazım. Epic'in bu modelinde 2 tane Cree XPG led, toplam 4000 mAh güçte 2 tane 16850 pil varmış. Pil dayanım süresi iyidir diye tahmin ediyorum. Bende tek Cree ledli farlar var, Moon Meteor'ların 100 lümenlik modu kadar, belki çok az daha fazla bir aydınlatma sağlıyor.
Üretici ya da satıcıların yazdıkları lümen değerlerini çok ciddiye almıyorum. 1000, 1100, 2000, 2400, 15000 (!) lümen olarak satılan çeşit çeşit ışık dolapta yatıyor. Ben aldığımda 15000 lümen diye satılan, satıcısının sonradan 800 lümene düşürdüğü far Meteor 1300'ün yarısından biraz fazla ışık veriyor, 1000 lümen diye satılan Havana ışık onun da yarısı kadar anca veriyor.

Şu ürün far satıcılarının ne kadar üfürebildiğinin ideal örneği:
unknown.png

unknown.png

O yüzden video bulmak ya da kullananlardan görüş almak şart.

• Beğen
Tepkiler: TeAk
Bu modeli kullanmadım. Kullananlar varsa görüş almak lazım. Epic'in bu modelinde 2 tane Cree XPG led, toplam 4000 mAh güçte 2 tane 16850 pil varmış. Pil dayanım süresi iyidir diye tahmin ediyorum. Bende tek Cree ledli farlar var, Moon Meteor'ların 100 lümenlik modu kadar, belki çok az daha fazla bir aydınlatma sağlıyor.
Üretici ya da satıcıların yazdıkları lümen değerlerini çok ciddiye almıyorum. 1000, 1100, 2000, 2400, 15000 (!) lümen olarak satılan çeşit çeşit ışık dolapta yatıyor. Ben aldığımda 15000 lümen diye satılan, satıcısının sonradan 800 lümene düşürdüğü far Meteor 1300'ün yarısından biraz fazla ışık veriyor, 1000 lümen diye satılan Havana ışık onun da yarısı kadar anca veriyor.

Şu ürün far satıcılarının ne kadar üfürebildiğinin ideal örneği:
unknown.png

unknown.png

O yüzden video bulmak ya da kullananlardan görüş almak şart.

Hocam, Moon Meteor Vortex Pro 1300 Lümene karar verdim. Gündüz bunu satın alacağım. Tavsiyenizden dolayı çok teşekkür ederim ☺️🙏🏻

Merhaba değerli forum üyeleri,
Ön far başlıklarında güncel bilgi bulamadığım için yazıyorum. Hava karardıktan sonra bisiklet kullanmak için ön far arayışım vardır, şarjlı 200-300TL civarına aldığım farlar önümü aydınlatmıyor, 1,5-2 saatten sonra şarjı bitiyor.
Birkaç sorum olacak,
Daha uzun süre aydınlatma sağlayacak ve önümü aydınlatacak, far ne önerirsiniz? 1500TL civarında bir bütçem var.
Moon meteor ve Moon rigel arasında ne fark vardır?
Birkaç videoda Eastpower markasının aynı lümen diğer markalara oranla daha fazla aydınlattığını izledim, doğru mudur? kullanıcı yorumları nelerdir?
şimdiden teşekkürler,
sağlıklı günler dilerim,

Ön far başlıklarında güncel bilgi bulamadığım için yazıyorum. Hava karardıktan sonra bisiklet kullanmak için ön far arayışım vardır, şarjlı 200-300TL civarına aldığım farlar önümü aydınlatmıyor, 1,5-2 saatten sonra şarjı bitiyor.
Birkaç sorum olacak,
Daha uzun süre aydınlatma sağlayacak ve önümü aydınlatacak, far ne önerirsiniz? 1500TL civarında bir bütçem var.
Birkaç videoda Eastpower markasının aynı lümen diğer markalara oranla daha fazla aydınlattığını izledim, doğru mudur? kullanıcı yorumları nelerdir?
şimdiden teşekkürler,
sağlıklı günler dilerim,
Yüksek lümenli farların çocu en üst kademede zaten 1.5-2 saatte bitiyor hocam. Ya yanınızda powerbank taşıyacaksınız akşamları uzun sürüş yapacaksanız yada bütçeyi biraz daha arttıracaksınız. Yani TR'de 1500'e benim bildiğim isteklerinizi karşılayacak yok.

Yurtdışı sitelere bakılabilir aceleniz yoksa.

Ben bunu aldım. Oldukça parlak ama max 800 lümen de bu da 1.30 saat gidiyor.

(link)

Biraz daha çıkarsanız

2400'e bunun maximum süresi 2 saat.

(link)

• Beğen
Tepkiler: AtillaTanisik
Moon meteor 600 modelini uzun süredir kullanıyorum, gayet yeterli ve güzel bir ışık.

• Beğen
Tepkiler: AtillaTanisik
"Ön far" şeklindeki kullanım biraz kulak tırmalamıyor mu sizce de? Far denen şey zaten aracın önünde olur. Arkada olanın adı "stop lambası"dır.

Far'ı Ön'ün boyunduruğundan kurtaralım ve sadece kendi adıyla hitap edelim: FAR!

Görüyor ve arttırıyorum.

Stop lambası gibi iki adet yabancı dilden geçmiş kelime yerine, stop'a i ekleyerek istop ışığı şeklinde türkçeleştirilebilir. Diğer aklıma gelen seçenekler ise, arka ışık, veya ikaz ışığı.

Birkaç sorum olacak,
şimdiden teşekkürler,
sağlıklı günler dilerim,

Yurtdışından alabiliyorsanız aşağıdakine bi bakın derim

(link)

Gereksiz duyar kasmak yerine, amaca yönelik konuşsak... Elbette yanlışları düzeltelim de, hepimiz TDK sözlüğü olacaksak, işimiz var... Far ile ilgili yorum yazacaksan başımla beraber...

Geri