Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön janttan gelen ilginç ses acil yardım

mustafa üzümcü

Aktif Üye
Tepki
88
İsim
ÜZÜMCÜ
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar merhaba merida sluctura 300 modelini almıştım test sürüşlerini yaparken ön janttan videodaki ses geliyor Malesef aldığım yere gösterdim ama sıkıntı olmadığını söyledi bende tedirgin oldum ister istemez size danışmak istedim.

Scudo
Furç takımında bir boşluk var mı ? Ön freni sıkıp bisikleti ileri geri hareket edince bisiklet hareket ediyor mu ?

Birbirine değen kablolarla yok furc takımında boşluk da yok aldigim yer jantlan geliyo dedi ama çok rahatsız edici bir ses değil mi sakıncası olurmu bilemedim

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Tekrar gidip göstereceğim ama yaklaşık bu durumda iken 10 km kadar yol yaptım jantlar tutunca ses kesiliyor bayi Problem olmaz bineblirsin dedi

@mustafa üzümcü
Problem olmaz binebilir dedilerse kesin sıkıntı var. Belki jant tel başlarından gevşeyenler vardır bir kontrol etmekte fayda var

• Beğen
Tepkiler: mustafa üzümcü
Kablolar birbirine değmiyorsa bile tellerin kablo kanallarından aktarıcılara giden kısımları bollaşıp kadroya değiyor olabilir. Tel gerginliklerini de bir kontrol edin derim.

• Beğen
@mustafa üzümcü Bana çocukluk zamanımda kullandığım bisikletimde fren kaliperinin maşaya bağlandığı yerdeki somunun gevşemesiyle oluşan sesi hatırlattı. Bunun yeni bir bisiklette olası olduğunu düşünmüyorum tabiki ama bir kontrol edin. Montaj sırasında yeterli torkla sıkılmamış olabilir. Frenlemede sorun yaşamıyor olsanızda orada hafif boşluk varsa titreyip ses yapıyor olabilir.

Bütün kontrollerini yaptırdım tekrar bu gün ne furç takımından ne jantlardan değil kadronun içinden geçen vites ve fren kablolarının kadroya dokunması sonucu ortaya çıkan bir sesmiş
Bunun Nasıl giderileceğini bilmiyorum bayi de bişey yapmadı ama bu ses can sıkıcı oluyor bir çözüm bulabilirmiyiz.

• Beğen
Arkadaşınızdan veya bir yerden ön jant alıp takıp deneyin bence . Bence bariz olarak janttan geliyor.

Son mesajınızı görmemişim o yüzden janttan demiştim. Ama bence yaptırın çünkü sağlıklı bir ses değil.

Geri