Scudo Sports

Ön maşa kilit sorunu

@Aytekin Akkaya @Anonim @Murat Cömez
O zaman bir konuda daha yardımınızı esirgemezseniz sevinirim. Ön maşayı değiştirmek aklıma düştü bir kere. Mevcut maşanın kalitesi ortada.
Bu rst nin maşası

bu da suntour maşası

Suntour 28" NEX 4600 Ön Amortisör (Vidalı)

Fiyat performans olarak bu maşalar hakkında bilginiz var mı?
Bu üç maşa, hali hazırdaki maşadan çok fark yaratır mı?
Fiyatı malum olan Mosso bir bisiklete daha fazla masraf yaparak ön maşa almak akıl karı mı? Yani 700 liraya aldığım bir bisiklete 200-300 tl lik bir masraf yapmak mantıklı mı?
Önerebileceğiniz ve bütçemi aşmayan maşalar var mı?
28" bisiklete 29 " maşa takabiliyorum diye biliyorum. Doğru mu?
Özellikle internetten alırken nelere dikkat etmem lazım? Bir sü
Şimdiden teşekkürler :)

Scudo
@akinomatata Valla açıkcası ben olsam zoom la devam ederdim...Bu maşalarda çok ahım şahım değil sonuçta...Ha neden devam ederdim, 200 300 tl maşaya vereceğime bu bisiklette çıraklığımı yapar bir sonrakine daha bilinçli daha üst model ekipmanlı bi bisiklet almak için paramı kenara atardım... :)

Bu arada üzerinde + - olan şey kitleme değil sertlik ayarı - de yumuşak + da sert olur ama çok farketmez

Seyir halindemi kilitlediniz masa mlo ise sorun yarata bilir diye düşünüyorum

Merhaba Arkadaşlar
Yaylı tip, sertlik ayarlı ve kilitlemeli ön çatalım var. Kilit düğmesi boşta dönüyor, kilit mekanizması çalışmıyor. Kendim de maşalardan pek anlamıyorum. Bisikletçilerde kaç tl fiyata yaptırabilirim?

Up!

(link)

Eğer ölümcül bir sıkıntı ise yenisi 140 lira imiş. Tamir edildiğinde bozulma ihtimaline daha fazla olabilir.

İstanbulda sayın gürsel akay in önereceği bir sensei tamir edebilir. Ankara olsa ben yönlendirme yapardım size.

@Knight RiderKronik bir sorun sanırım ...

Bende Mayıs'ta bisikleti alırken yaklaşık 4 ay kullanılmıştı . Satıcı ile konuştum biraz kullan düzelir yoksa da garantiden degistiririz demişti .

Düzeltmedi , sonuç olarak daha üst seviye bir maşa ile değiştirdiler . Ağırlık ve kalite olarak eskisinden üstün .

Benimki de tx150 bu arada .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu nasıl soru, her tamircinin fiyat politikası farklıdır.

@Kuzey Ege
Öyle de adam konu hakkında sıfır bilgi sahibi muhtemelen, bu yüzden en azından bir fikir alayım, kazıklanmayayım istemiştir. Ben de öyle sorardım yani, sonra o kadar para vermenin gereksiz olduğunu anladığın zaman iş işten geçmiş oluyor :bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Dış lastiğe batan diken yüzünden ard-arda yama yaptırdığım tamirciye beşinci yamayı yaptırırken yeni lastik kaç para diye sorduğumda 3 yama parası olduğunu öğrendiğim ilk acemilik günlerim geldi aklıma. Tamirci de, dış lastiğe batan dikeni muhtemelen bilerek çıkarmıyordu. İş ahlakı önemli.

@Mehmet Metin Levent

Vay haysiyetsiz. Yatacak yerleri yok

Merhaba Arkadaşlar:
Bisikletimde kilitli ön maşa var. Yakın bir zamanda maşa kilit düğmesi zor dönüyordu. Düğmeyi söküp kilidi yağlamam gerekiyordu ama bunu yapmam gerektiğini bilmiyordum. En sonunda düğme kırıldı. Yeni kilit düğmesi almam lazım, nerede bulabilirim?

Kilit düğmesi şu:
15380579570571422716153.jpg Bu da maşa düğmesinin kırık olan yeri:
1538057992883649211525.jpg

Acaba yeni düğme bulana kadar elimdekini karbonat&japon yapıştırıcı ile birleştirip kullanabilir miyim?

Yenisini nereden temin edebilirsiniz bilmiyorum ama;
Sigara külü ve japon yapıştırıcı...
Veya,
Sigara filtresi (lif,lif ayrılmış olarak) ve japon yapıştırıcı...
Geçici bir çözüm olabilir. Yapıştırmadan önce yapışma yüzeylerini iyice temizleyip, ince bir zımparayla pürüzlendirin.
Geçmiş olsun.

Geri