Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön teker ve arka teker aynı olmazsa sıkıntı yaşanabilir mi?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Ön tekerim mtb lastiği ama arka tekerim şehir lastiği...

Şu ana kadar bu şekilde 300 km kadar yol yaptım, henüz bir problem yaşamamış olsam da, 2 defa yokuş aşağı uzun bir yolda bisiklet max hızında seyrederken sallandığını hissettim. Daha önceki(ön ve arka lastik aynı iken) inişlerimde sallanma-sarsılma yoktu.

300 kmlik sürüşümde ciddi bir problem yaşamamış olsam da gene de korkuyorum.
Acaba korkum yersiz mi? Yoksa yaptığım şey çok yanlış bir şey mi? Düşme, kayma falan gibi sorunlar yaşatır mı?...

Bu arada lastiklerin boyutları aynı. 26*1,75

Scudo
:)İlginç, merakla cevap bekl,yorum

Sadece performans kaybı yaşarsınız o kadar benim tavsiyem arka mtb olsun daha hoş olur tıp ki motor ve arabalar gibi nasilsa arkadan çekiş ;)

Şayet vibrasyondan ve titreşimden bıktıysanız ikisinide düz desenli takardınız, gevşek zeminde yüklendiğinizde kaçırıyorsa arkası mtb olsa garipsemezdim ama böyle önde titreşim kallavi ve bileklere aynen bu vibrasyonu alıyorsunuz büyük ihtimalle ....tabii ciddi bir amrts lü çatal yoksa, yaptığınız için mantığını pek çözemedim ama
mutluysanız devam edin gitsin buda bir tecrübedir...

Ben de single speed bisikletime arkada 700x35c, önde 700x23c lastik taktım. (Dolayısıyla öndeki arkadakinden bir hayli ince) Sadece kısa bir deneme sürüşü yaptım, bir dengesizlik yok gibi. İzinli olduğum için işe gidiş gelişte kullanamıyorum bugünlerde. Bisiklet kullanabileceğim bir zaman aralığı da bulamadım. İlk fırsatta daha uzun mesafede deneyeceğim. Bir problemle karşılaşırsam tekrar yazarım.
Bu arada önde ve arkada farklı lastikler kullanmamın özel bir sebebi yok, bisikletin öndeki eski jantında bir sorun vardı. Bisikletçiye gitmeye zaman bulamadığım için elimdeki ince lastikli jantı öne taktım. Sevgiler, saygılar.

Sallanma ve sarsılma, lastikler arasındaki tür farkından değil, lastiklerden birinin janta düzgün bir şekilde oturtulmamış olmasından kaynaklanıyor sevgili dostum.

@navigraph55
@Fanonn
ben de özellikle yapmadım... arka tekerim hasar gördü ve evde sağlam bir teker vardı, aldım taktım :D

turcu bir arkadaşım vardı bunu yapan. scwalbe marathon plus' u önde marathon mondial'i arkada kullanıyordu. çok uzun turlar yapmışlığı var o lastiklerle.

getirisi nedir bilemem ama her zaman takım halinde kullanmak en iyisi sanırım.

Geri