Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön ve arka aktarıcı tavsiye

Merhabalar arkadaşlar, forumda yeniyim ve birşey sormak istiyorum ;
benim 3x6 vites 21 vitesli 26 jant mtb bisikletim var fakat genelde şehir içinde yani asfaltda kullanıyorum bu bisiklet için uyumlu Ön ve Arka aktarıcı önerirmisiniz ? özellikle shimano tourney veya altus serisinden..

Scudo
Shimona tourney 3×7 işinizi gorur

• Beğen
Tepkiler: kerem E
ön aktarıcı da dikkat edilmesi gereken bir noktada kadro açısı uyumluluğudur. Bisikletinizin kadro açısı neyse ona uyumlu seçin. Örneğin tourney TX serisinin bir modelinde 61-66 ve 63-66 seçenekleri vardır.

• Beğen
Tepkiler: kerem E
Shimano Claris R2000 8'li Sağ Vites-Fren Kolu STI vites kolu cs hg 41 11-34 8 speed ruble ile çalışırmı ?

@Pisiklet Süren Adam Arka aktarıcınız nedir? Kısa bacak mı uzun mu? RD-R2000 GS 11-34 destekliyor ama RD-R2000 SS en fazla 32 dişe kadar destekler.

Altus aktarıcı ve altus vites kolu var tıkır tıkır çalışıyor. Ve kullanıyorum. STİ kollar mtb-şehir rublesiyle çalışırmı onu bilemedim o yüzden yazdım.

@Pisiklet Süren Adam Ruble için vites sayısı ve arka aktarıcının kapasitesi önemli. Bunlar tutuyorsa istediğiniz rubleyi kullanabilirsiniz.

arkadaşlar sedona 410 model bisiklete sahibim. sram via set var üstünde. Ancak ön vites ayarını bir türlü tutturamıyoruz. Erzurum'da yaşıyorum ve kaliteli bisiklet tamircisi bulmak zor. sram biraz farklı mı geliyor artık bilemiyorum. ben de videolar izledim çok denedim ama ben de başaramadım. o yüzden ön aktarıcıyı değiştirme fikri daha cazip gelmeye başladı.

shimano tourney alsam uyum sorunu yaşar mıyım? bir de bu konuda cahilim. ön aktarıcı baktığım zaman alttan çekmeli, üstten çekmeli, çift taraflı gibi şeyler görüyorum. ben hangisinden almalıyım? sram'ın yenisini de alabilirim ucuz ama ayar problemi biraz bıktırdı açıkçası. şu an kullandığım sram 3.0 diye geçior bu arada. link vermek isterdim ancak veremiyorum.

Arkadaşlar Shımano Acera RD-M360 Arka Aktarıcı Siyah 7/8V vardı kırıldı.Onun yerine Shimano Altus RD-M310 Arka Aktarıcı Siyah mı alayım yoksa kırılan aceradan bir tane daha mı alayım?

Selamlar herkese, Carraro Sportive 321 model bir bisikletim var ve ön aktarıcısıyla ilgili bir problem yaşıyorum. Bir kaç sürüş öncesine kadar sıkıntısız çalışıyordu fakat ilk başta zincirin aktarıcıya sürttüğünü fark etmemle birlikte bisikletçiye gitmeye karar verdim, sonrasında ise bisikletçiye giderken ön aktarıcının vitesi atmakta çok zorlandığını fark ettim. Bisikletçideki arkadaş ayarlarını yapmaya çalıştı elinden geldiği kadarıyla fakat hala ön vitesi atmaya çalıştığım zaman takılıyor ve çoğu zaman atamıyor bile, bir kaç denememde ise vitesi 3'ten 2'ye düşürmeye çalışırken zincir yerinden çıktı direkt olarak.

Acaba ön aktarıcının değişmesi mi gerekiyor? Eğer öyleyse garantisi olmasına rağmen yetkili serviste değil de herhangi bir bisikletçide yaptırsam garantiyle ilgili bir sorun yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Sorun muhtemelen aktarıcı değil ince ayarlarla ilgili. Kaliteli bir bisikletçi bulun o size söyleyecektir. Kardeşimin eski bisikleti olan flexi 121de ön tourney bir türlü ayar tutuyordu. Ne yaptıysak bi sürtme bi takılma illaki oldu. Ankarada bilenler bilir vahit abiye götürdük halletti. Bozuk olan aktarıcıyı kısa sürede düzeltti koca çınar :) aktarıcısını değiştirmek isteyenlere küçük bir not veriyim. Arka aktarıcı tourney bile olsa güzel çalışıyor pek sıkıntı çıkarmıyor. Ön aktarıcı ayarları çok hassas yapılmadıysa ya sürtme ya takılma sorunu çıkarıyor. Gittiğiniz yolda çok fazla engebe varsa ön ayar çabuk bozuluyor bu yüzden alabildiğiniz en iyi ön aktarıcıyı alın.

Şansımı başka bisikletçilerle denemeyi düşünüyorum o zaman, umarım işinin ehli biri halledebilir sorunu.

Bu arada dediğiniz gibi sürdüğüm yollar genelde engebeli yollar oluyor, asfalt bile olsa çukurlar oldukça fazla. Sizce ön aktarıcıyı değiştirmem yararıma olur mu? Yoksa gereksiz bi masraf mı yapmış olurum şu anki durumumda.

Ayarı iyi yapılmamışsa tourney önde pek iyi değil. İmkan varsa daha iyisini alın. Satarken tourney ile değiştirin öyle satın. Yeni bisiklete geri takarsınız.

Herhangi bir öneriniz var mı hangi model bir aktarıcı takmam gerektiğiyle ilgili?

Geri