Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ön vites arttırıcı söktüm takamıyorum

Merhaba benim 21 vites bir bisikletin var ön aktariyiciyi takmak için zincirini çıkarmam lazım yoksa aktaricidan bir parçamı cikariyor

Bazı ön vites modellerinde zinciri sökmeden geçirmek için vida oluyor, vitesin en alt ucunda. Eğer yok ise, zinciri sökmeden mümkün değil

Scudo
Merhaba benim 21 vites bir bisikletin var ön aktariyiciyi takmak için zincirini çıkarmam lazım yoksa aktaricidan bir parçamı cikariyor

Zinciri koparıp yeniden birleştirmeniz lazım.
Düzenleme: bazı modellerde gerek yokmuş, öğrenmiş oldum yukarıdaki yorumla teşekkürler :)

@Spartiat Hocam yazınız güzel ama son paragrafta L yerine H vidası olacaktı sanki. Ön viteste büyük dişli H High hız olarak. Kapak tarafı H ile ayarlanmalı.

Şu cümlede:
Zincir dışa (koruyucu kapak/pedal kolu tarafına) düşerse L vidasıyla attırıcıyı biraz içe çekmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
@Spartiat Hocam yazınız güzel ama son paragrafta L yerine H vidası olacaktı sanki. Ön viteste büyük dişli H High hız olarak. Kapak tarafı H ile ayarlanmalı.

Şu cümlede:
Zincir dışa (koruyucu kapak/pedal kolu tarafına) düşerse L vidasıyla attırıcıyı biraz içe çekmek lazım.

Evet, öyle. Son maddeyle ters işlem onlar, dolayısıyla vida da ters.
Aslında o yazıdaki tek hata o değil, daha büyük hata var: İşlem sıralaması önde iki dişli olmasına göre. Ön ikiliyken alt ayar - gerginlik - üst ayar, ön üçlüyken alt ayar - üst ayar - gerginlik sırasıyla yapılması gerekiyor. Analtılan kişinin profilindeki bisiklette üçlü aynakol olmasına rağmen ikiliye göre anlatmışım. Neyse ki doküman doğru, ona göre yaptıysa sıkıntı olmamıştır.

• Beğen
Tepkiler: SerdarDemirel
Hocam ayrıca 2 dişli bulunan yol bisikletlerinde ters dişli kullanımı için Sti kollarda Tilt ayarıda mevcut.

Hocam ayrıca 2 dişli bulunan yol bisikletlerinde ters dişli kullanımı için Sti kollarda Tilt ayarıda mevcut.

"Tilt" derken "Trim" mi?
Yukarıda bahsettiğim "iki dişli" attırıcı ve aynakollar MTB grubunda olanlar. Yol attırıcı ayarları için hiçbir zaman genelleme yapmıyorum, mutlaka modeli sorup anlatıyorum, her modelin kendine özgü işlemleri uygulamayınca sağlıklı sonuç alınmıyor çünkü.

• Beğen
Evet trim olacaktı. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Fotografdaki kirmizi daire icine aldigim yerde vida varsa zinciri sökmeye gerek yok ama o vida yoksa onun yerine percinliyse zinciri sökmeden takmaniz imkansiz.
Campagnolo-VELOCE-10-fach-Umwerfer-FD11-VLB2B.jpg

• Beğen
Geri