Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Önemli bir durum

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
MSN de tanıdığm bir kişi bana "istersen şuna bir bak ,www...." şeklinde bir mesaj gönderiyor hem de çevrimdışı olmuşken. Halbuki bu mesajı aslında o göndermiyor bundan eminim. Bu durum neye alamet olabilir,b.sayarıma casus sızması olabiir mi,karşı tarafın şifresi mi kırılmış.
Ne diyorsunuz?

Scudo
bu aralar çok yaygın olan bir virüs bu sakın kabul etmeyin bu tip gönderilen öğeleri

İlkinde Maalesef açmıştım;bir arkadaşlık sitesine bağladı beni.
Sonra aklım başıma geldi ben de virüs olabilir diye düşündüm.
Ama avast! bir uyarı vermedi üstelik "messenger kalkanı" olmasına rağmen.
Avast! birşey de bulamadı. Artık bilemiyorum..

karşı tarafın bilgisayarına virus girmiş eğer sende onun verdiğin linke tıklarsan ve iyi bir güvenlik programın yoksa virus sanada bulaşır ve msn messenger senden habersiz kişi listendekilere oyle mesaj gönderip virüsü yaymaya devam eder

Peki bu virüs, anti- virüs programıyla mı yoksa anti-spyware programıyla mı bulunabilir?.

@sinto

Belli değil,belki de ilk tıkladığım zamanda bulaştı bana..
Bu arada verdiği linki google da arattım öyle bir site olmadığı ortaya çıktı.
Aman dikkatli olalım..

bu virüsleri silecek virüs programları var arkkadaşlar istersen kaspersky internet security deniebilrisiniz ben kuallanıyorum ve rastlamadım :)

böyle bir durum benim de başıma geldi . fakat o mesajın o kişiden gelmedini bildim için kabul etmedim tıklaamadım...ayrıca buna benzer olark listenizdeki herhangi birisinden paylaşım klasörü gelebiliyor bir anda, mail olarak ta geliyor...kesinlikle tıklamayın ve sitelere girmeyin..zaten sizin listenizdek kişilere bu tur virusler bulaşmıssa size de otomatik olark geliyor..ve kabul etmemek gerek....
program olark ise avast dışında kaspersky + pc cilin yanında zone alarm ad aware programlar olabilir...

2 gün kadar önce aynı ileti bana da geldi ve kabul ettim.üstelik bilgisayarımda hiçbir antivirüs programı yok.şimdi bi kontrol edeyim.bakalım ne çıkacak.

o sistem bence size virüs göndermez.
Şu na bi bak dio arkadaşlık sitesine yönlendirio oraya cep numaranızı yazın 250 kontör kazanın dio yada bugun 500 sms hakkınız var dio numaranızı yazıosunuz günde sizden 50-60kontör alıyorlar sistem böle çalışıo.

evet.kaspersky internet security indirdim ve çalıştırdım.hiçbir virüs vb birşey bulamadı neyseki:)

@matrixod

Aynen ben de öyle düşündüm ama bugün bir siteye girmeye çalıştım ama aynı adreste farklı bir site habire çıkıp çıkıp duruyor. Bana da mı bulaştı yoksa sitenin kendi tabanına mı anlayamadım. Ayrıca ben de Nod32 ile tarattım birşey yok. Ama neden o site devamlı çıkıyor anlayamadım.

o siteyle ılgılı teknık bır verıye sahıp degılım ama vırus oldugunu dusunmuyorum oyle olsa gıren arkadaslar etkılenırdı bence bu sadece reklam amaclı bır sey ama sonusta kotu bırsey cunku ıstemsız yapılıyor :boese157:

banada g eldı ole bişe photo s hopda yapdım al bak dedı adım bı acdım bi exe uzantılı bı sey vardı merak ettım acdım bı reklam cıkdı aha dedım bılgsıayara vırus gırdı bi ba kdım msn kıtlendı sonrada butun kişilere o ileti gidiyor bak yenı resmım yok pohotı shpda yapdım bunun gıbı ikna edıcı seyler bu gıbı seylere sakın kanmayın bılgısayarım cokuyodu hatta bu virusu gonderen kısı bu forumda kım oldugunuda biliyorum ismini bura acıklamayayım ama cok sınırlenmısdım

aslında bu olay virüsten çok spy durumuna benziyor bu yüzden antivirus programları tanımayabilir. bi spyware programı ile sistemi taratmalı.:rolleyes:

Merhaba, görünüş olarak bu durum sizden çok karşıdaki msn nin durumunun vahim olduğuyla ilgili gibi...

Ama eğer sizede bulaşmış olabileceğinden şüpheleniyorsanız; biraz teknik detay vereyim...

Son zamanlarda rastladığımız plajresimlerim.zip resimler.zip beachpictures.zip ... gibi dosyalar

-Trj/Inject.K
-Trj/Downloader.NUS
-Trj/Torpig.DX-Rootkit/Spyforms.AY
-Trj/Downloader.PYM

Gibi trojanlar içermektedir. Ve dikkat edilmesi gereken bu tür yazılımlar öncelikli olarak bilgisayarınızda bulunan antivirus yazılımlarını ( özellikle nortonu) etkiliyerek onun düzgün çalışmamasına neden verir..

Çözüm önerim;

1. Bilgisayarınızda bulunan tüm antivirus yazılımlarını silin ve yeniden başlatın ama başlatırken açılış ekranı gelmeden F8 tuşuna basarak "güvenli modu" seçin.
2. Bilgisayarınız güveni kipte açıldıktan sonra; Başlat menüsünden "çalıştır" (run) sekmesini tıklayıp açılan pencereye "regedit" yazarak enter'a basın.
3. Regedit programı içinde aşağıdaki alt anahtarları inceleyin ve bunlar içinde virüsle ilgili eklenmiş yeni kayıtları silin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run
HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run

Yukarıdaki kayıtlar içinde "serpe", "avnort", "ltwob" gibi tanımlar var ise sisteminiz virüsten etkilenmiş ve her açılışta kendisini tekrar çalıştırıyor demektir. Bu tanımları silin.

4. “Bilgisayarım”ı açtıktan sonra “araçlar”dan dizin seçenekleri menüsünü açın ve görüntü bölümündeki “gizli dosyaları göster” seçeneğini seçin ve bilinen dosya tipleri için dosya uzantısını gösterme seçeneğindeki işareti kaldırın. Böylelikle virüs'ün sistem içinde gizli dosya olarak kopyalanmış türevlerini görebileceksiniz.

Aşağıdaki dizinlerde isimleri verilen dosyaları bilgisayarınızdan silin.

C:\windows\system32\formatsys.exe
C:\windows\system32\serbw.exe
C:\windows\msmbw.exe
C:\Crazy frog gets killed by train!.pif
C:\Annoying crazy frog getting killed.pif
C:\See my lesbian friends.pif
C:\LOL that ur pic!.pif
C:\My new photo!.pif
C:\Me on holiday!.pif
C:\The Cat And The Fan piccy.pif
C:\How a Blonde Eats a Banana...pif
C:\Mona Lisa Wants Her Smile Back.pif
C:\Topless in Mini Skirt! lol.pif
C:\Fat Elvis! lol.pif
C:\Jennifer Lopez.scr
C:\lspt.exe
C:\Documents and Settings\<Kullanıcı_Adı>\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning\autorun.exe
C:\British National Party.jpg
C:\Crazy-Frog.Html
C:\Message to n00b LARISSA.txt

6. C:\Documents and Settings\<Kullanıcı_Adı>\Belgelerim
klasörüne girin.. ve size anlamsız gelen sizin tarafınızdan yüklenmediğine emin olduğunuz programları çalıştırmadan silin.. Dikkat edin; programlar oyun ikonuymuş gibi görünebilir.. sakın aldanıp çalıştırmayın ama dosya isimlerini bir kağıda not alın.

7. not aldığınız programların isimlerini "regedit" i yeniden açıp Ctrl+F3 yaparak arattırın. Ve yine bir anahtar bulduysa onuda silin..

Bilgisayarınızda bu işlemleri yaparken Lütfen Dikkatli olun.. Regedit deki yanlış bir anahtarı silmeniz windowsunuzu bir daha çalışmaz hale getirebilir..

8. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp güvenle kullanmaya devam edin.. Her zman söylerim. En güvenli bilgisayar içinde antivirüs olmayandır. :)

9. Her ihtimale karşı; hotmail a girip msn şifrenizi değiştirin..

Geri