Hajimbaya aynen katılıyorum, bisiklet için değil farklı konularda bugüne kadar yerli yabancı 100 den fazla alışveriş yapmışımdır. Toplam 2-3 ufak pürüzler yaşamışımdır, onları da hallediyorsun. Önemli olan ne yaptığını bilmek, nereden alacağını bilmek.
İnternet kafe gibi ortamlardan alışveriş yapmayacaksınız, bilgisayarınızın temiz(virüs ve spyware'siz) olduğundan emin olacaksınız, doğru alışveriş sitesini seçeceksiniz(gerekirse almadan önce ekşisozluk, sikayetvar gibi sitelerden hakkında yazılanları okuyup karar vereceksiniz, adı sanı duyulmamış yerlerden uzak duracaksınız), ucuz şeyler için düşük limitli kart, imkan varsa sanal kart yaratıp kullanacaksınız. Haklarınızı iyi bileceksiniz, siparişi verip işi bırakmayacaksınız, online olarak kontrolünü yapacaksınız, ufak bir kasaklık oluştu gibiyse aldığınız yer ile mail aracılığıyla irtibata geçeceksiniz.
Bunlara dikkat edildiği müddetce internetten alışverişte sorun yaşamanın ihtimali yok gibi birşey. Mutlaka görüp almanız gerekmeyen şeyleri(ki ben onları bile netten alıyorum, giyim, kuşam,vs) internetten almanız size büyük kolaylk sağlar. Bu devirde kolaylığına rağmen interneti kullanmamak mantıksız olur, güven meselesiyle alakalı bir durum yok artık.
Ha oturup internet kafeden, adı sanı duyulmamış bir sitede bir sipariş verirseniz, o zaman işlerin %50 sakata gitme durumu doğal olarak vardır, bunda da suç internette değil sizde olur.