Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

online satış güvenlimi

ergin

Forum Demirbaşı
Kayıt
19 Nisan 2007
Mesaj
465
Tepki
56
Şehir
istanbul
her hangi bir online satış yapan bisiklet firmasından kartla yapılan alışverişlerde sonuçta kart seri numarasını giryoruz peki bu numarayı giriyoruzda sitede yeterli güvenliğin olduğunu söyleye bilirmiyiz yoksa yaptığımız 500ytl lik alıveriş sonrasında sürpriiiiiiiiiz diye 2000ytl lik bir ekstre gelebilir mi:rolleyes:
 
Scudo
Teeee Amerikadan bile alışveriş yapıyorum... Adam gibi güvenlik duvarları olan siteler kullanırsan bişey olmaz... Zaten siteler bunu bildirirler sitemiz şyle korunur böyle korunur diye...
 
  • Beğen
Tepkiler: cazz
hmm bilgilendirme teşekkür ederim Çağrı abi
 
Kişisel bir önerim
Firefox ile alışveriş yapmanız tavsiyemdir!

IE de sürekli bir güvenlik açığı oluyor!
riske değer mi?
 
@Ercan Bayram
öneri için teşekkürler dikkate alacağım ve bundan sonra inş bende internetten alışveriş yapabileceğim
 
bildiğim kadarıyla sertifikalı online alışveriş sitelerinde kredi kartının numaralarını girdiğiniz sayfada browser'ınızın sağ altında sarı bi kilit işareti olmalı... bu siteler çok daha güvenli oluyor.... ben onlarca online alışveriş de yaptım telefondan alışveriş de yaptım bu güne kadar bişi olmadı çok şükür:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
 
Bazı bankalarda "İnternet Kredi Kartı" sistemi mevcut. Alışverişinizi yapmadan önce çekilecek maksimum miktarı önceden manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz. 500 YTL lik alışveriş için sınırı 505 YTL yapıyorsunuz. ( 5 YTL ne olur ne olmaz :) ) Eğer siteye kredi kartı bilgilerinizi vermek istemiyorsanız PayPal hesabı varmı kontrol edin. Onlara göre en güvenlisi PayPal olucaktır.
 
Yurtdışından bir kaç kez kitap getirtmiştik. Amazon.com'dan idi; zaten dünyaca çok ünlü bir site bu işi yapan. Ama bisiklet işinde küçük parçalar dışında ben gidip görülüp alınması taraftarıyım. Bir de internetten alırken pazarlık edemiyorsunuz:)
 
eğer adresin başında (link).. ile başlıyorsa güvenlidir merak etme ha birde global sign güvenlik korumalı diye yazar bunlara güvenebilrsin

http://www.enuygunu.com/content_files/html/ssl.gif
 
Tabiki de güvenli.Elektronik eşya alışverişini hep online yapıyoruz biz.(bisikleti de:D).Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık
 
Güvenli bilindik sitelerden alırsan sorunsuz .. Mesela bazen 10 ytl daha ucuz oluyor bir sitede ama adını dahi duymamısız mesela oradan almamak lazım .. Zaten güvenli bnm bildiğim en fazla 5 site var ben bunların dışına çıkmıyorum ... Şimdiye kadarda kredi kartı ile bircok alışveriş gercekleştirdim
 
tavsiyem bilgisayarınıza kaspersky Anti-Hacker programını yuklemek ve guvenlik seviyesini alısweris yaparken en ust seviyeye cekmek vede firefox kullanmak sizin icin yeterli bir guvenlik saglayacaktır ve tabiki guvenilir sitelerden alısveris yapmak..
 
@Condor

En temizi Linux işletim sistemi
Virus yook çökme yook dert yok :)

birkaç uygulama sayesinde Windows da çalışan oyunları programları da sorunsuzca çalıştırabiliyorsunuz :)

www.pardus.org.tr
TÜBİTAK ın Türkiye için geliştirdiği yazılımı kullanmak
hatalarını bildirerek geliştirmelerine yardım etmek bizlere düşüyor ;)
 
@emreden

İnternet Explorer'da sayfa güvenlik sertifikasına sahip olmadığı halde güvenlik sertifikası kilidinin gözüktüğüne şahidim. Kilit gözüküyor, tıklıyorsunuz bu tür sayfaların güvenlik sertifikası olmaz diyor. İE kullananlar dikkatli olsun bu dediğim konuda. Ayrıca alışveriş yapacağınız sayfalara herhangi bir linkten değil direk adresini yazarak girin. Bu arada bankaların sanal kart dediği uygulamalar var. Limiti belirliyorsun. Bir gün içinde o karttan o kadarlık bir çekim işlemi gerçekleşeibliyor ve sanakl kartın adı üstünde sanal tamamen sizin kartınızdan soyutlanmış bilgileri olduğu için bilgilerinizin 3. şahıslara geçme olasılığı normal kart ile alışveriş yapmaya göre çok az. Ayrıca bilgisayarınızda virüs, solunca, trojen, KEY LOGGER olmadığından emin olun. Tüm bunları yaparsanız çok korkmaya gerek olcağını sanmıyorum :D

İyi forumlar
 
Bu konularda uzun araştırmalar yaptım zamanında, öncelikle şunu bilelim ki %100 güvenli diye bir şey yok.

Bilgisayarınızda sizin bastığınız tuşları başka bir bilgisayar gönderen bir program olabilir ( keyloger )

Trojan gibi remote control programları olabilir.

Diyelim bilgisayarınız temiz;

Alış veriş yapacağınız internet sitesi kredi kartınızı kaydediyor olabilir

site hacklenmiş ve pay sayfasına bir save programı yerleştirilmiş olabilir.

Ancak bir yolu var. Kredi kartını girdiğinizde siteden bağlantınız kesilecek sadece Kredi kartı bankanızın sayfası gözükecek yani aracı site olmayacak siz direk bankanın sitesine bağlanacaksınız bu yöntem deminde dediğimiz gibi bilgisayarınızda bir casus yoksa %99 güvenli bir yöntemdir.


Aşağıdaki sitelerden 1 ile 3 yıl arasındas alış veriş yapıyorum daha hiç sorun olmadı;

gittigidiyor, ebay, hepsiburada, erdoganlarbisiklet, amazon
 
Yillardir İnternet üzerinden online alis-veris yapiyorum.Yaptigim tüm alis-verisler İnternet bankaciligi ile kendi açtigim sanal kart vasitasi ile oluyor.Maalesef yurtdisinda Paypal ödemelirini kullanan birkaç ünlü sitedende asil karttan yapilmis alis-veris sonrasi küçük tutarlar alindigi bilgisine sahibim.Eski bir bankaci olarak.Herkese tavsiyem İnternet bankaciligi ile açilan internet karti yani sanal kart kullanmanizdir.
Örnegin;Sterlin ile ödeme yapacaksam asagi yukari 30 ytl tutuyorsa ödemem gereken tutar internet bankaciligi ile sanal kredi kartima 31 ytl tanimlayip ödememi gerçeklestirdikten sonra yine İnternet bankaciligina dönerek tanimlamis oldugum tutardan arta kalan küsurati bile sifirlayip islemi tamamliyorum.Kafam rahat...
Herkese bu yöntemi tavsiye ederim.Çünkü bence yüksek korumali virüs programlari ile dolandirilmayi önleyemezsiniz.Hackerlerin kullandigi seytan üçgeni diye bir program ile sizin girmis oldugunuz sifreleri görüntüleyebildikleri sizin isteminiz ve sisteminiz disinda kullandiklari yöntemler var.
Bu konu ile ilgili tavsiyem...
Asla kendi pc niz disinda(cafe pc leri gibi) banka ve ödeme islemleri yapmamaniz.
Pc nizde isteminiz disinda sayfalar açiliyor veya kapaniyor ise dll uzantilariniz hackerlar tarafindan çalinmis olabilir ki bu da su demek pc niz artik uzaktan yönetilen bir pc dir ve size ait degildir.Format atip yeni IP numarasi alana kadar bu durum böyle devam eder.

Bu gibi durumlarda; pc nizden asla banka veya ödeme(kk) islemi yapmamanizdir.
Saygilarimla,
 
bilgisayarınız temiz ise ve alışveriş yapacagınız site 128bit SSL sertifikasına sahip ise çekinmenize gerek yok, ama sisteminizin temiz olduguna guvenmiyorsanız havale ile ödeme seçenekleride mevcut ben kredi kartı kullanmadığım için hep bu yolla alıyorum hiçte sorun yaşamadım bugune kadar. zaten bildiğim kadarıyla artık bankalar ve siteler güvenliklerini sağlamak zorunda yoksa kullanıcıların zararlarını karşılıyorlar gibi bir kanun cikti diye duydum.
 
Geri