Scudo Sports

only disck kadroya v fren

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Tepki
2.726
Bisiklet
Colnago
arkadaşlar only disc kadroya v fren pivotu takılabilirmi

Scudo
@giant
bir abarat var onu kadroya sabitliyosun. üstüne pivotları var. Oraya v freni takabiliyosun. bikere yarışta görmüştüm giant atx kadrolu birisine vardı. ama ne olduğu hiç bilmiyorum...

O aparat, eski tip bir amortisörün vidalı üst köprüsü. Onu kelepçeler ile kadroya sabitleyip üzerine de frenleri takmışlar. Ancak değil öyle bir freni olan bisikletle yarışmak, bakkala dahi gidemem güvenip. Orjinal bir çözüm hiç görmedim (bir firma tarafından üretilen özel bir parça vs).

Ah be abi!!! Kadro çok güzel ama keşke almadan önce v fren kullanıp kullanmayacağına karar verseydin. Disk takılabilen kadrolara v fren takmak mümkün değil. Bunun içinde herhangibir aparat yok.

Disk için uygun bir şey düşünürsen mekanik veya hidrolik modeller elimde şu anda var.

Düşünürsen yardımcı olmaya çalışırım. Çünkü o 6500 kadroda başka şansın yok.
Yada kadroyu değiştirip v fren koyamak gerekecek ki ya tekrar kadroyu değiştirmişsin yada disc almışsın. Nerdeyse maliyetleri birbirine yakın çıkacak. Muammer ile konuş belki yardımı dokunabilir.

orkun aslında yaşadığım problem arka disc rotoru büyük ön disc rotoru küçük geliyordu bendekiler 16 cm di ön 17 cm arka 14-15 cm istiyordu arka diskte teki problemi hallettim şans eseri bir arkadaşta 14 cm uyumlu rotor buldum taktım şahane oldu fakat suntour xcr maşaya taktığım disc rotoru kısa kaldı yani balatalar rotorun yarısını sıkıyor rotor bakmaktan vazgeçip öne v fren takıcam arka disc kalsın hem ön disc arkaya da oluyor yedek bir disc olmuş olur işten güçten fırsat bulursam bir v fren alıcam sadece ön bulabilirim inşallah onu da takarsam pislet hazır olucak ben eski yol cu olduğum için mtb de bazı durumlarda arada bi zorlanıyorum ilginize teşekkürler arkadaşlar bu forum şaaane yaaaa

Geri