Selamlar! Yeni bir Orbea deneyimi ile yine ben!
Gelelim mevzuya;
Önceki sayfalarda görürsünüz ben bir Avant kullanıcısıydım, konuya yeni dahil olanlara: Avant modeli Orbea' nın endurance tarzı konforlu yol bisikletidir, bir süredir bir Orca furyası aldı başını gidiyor, herkes bir mest herkes pek bir mutlu, ben de bu kervana katılıp kendime cici bir Orca tasarladım. Tasarladım diyorum çünkü Orbea custom sçeneği ile istediğiniz renk kombinasyonunu yaparak üzerine yazı bile yazdırabiliyorsunuz. Bisikletim Orca M20iTeamD, malum ellerimden dolayı mekanik kullanamıyorum, yine disk fren ve elektronik vites tercih ettim, donanım olarak önceki bisikletimle aynı; yine Ultegra Di2 mevcut, sadece aynakol farklı. Avant' ta Ultegra aynakol kullanırken Orca' da bu sefer Fsa Power2Max mevcut. Ekipmanın aynı olması kadro kıyası bakımından benim için harika oldu. Bisikletime geçtiğimiz cumartesi akşamı itibari ile kavuştum. Alır almaz caddede 200-300 m' lik kısacık bir sürüş yaptım ve ben bunu sanırım kullanamayacağım dedim. Bisiklet bir sağa gidiyor bir sola, pedala basıyorum altımdan kaçıp gidiyor, ne oluyoruz dedim ve yusuf yusuf diyerek geri döndüm. Bu ürkütücü deneyimden hemen sonra Pazar sabahı bisikletimle düştük yola! Yine bir önceki gece yaşadığım gibi bir süre yusuf yusuf modundaydım, çünkü bisiklet sanki benden bağımsız hareket ediyor, o hadi bas gidelim dedikçe ben dur sakin ol henüz alışmadım diyordum, ilk 2-3 km cebimden telefonumu çıkartmak için ellerimi bile bırakamadım. Sonra hemen tepkilerine adapte oldum ve keyfini çıkarmaya başladım. İlk sürüşte neler hissettiğimi tarif edemem; bisiklet sürmüyordum, havada süzülüyor gibiydim... Tepkileri çok net, basıyorsun gidiyor, esneme yok, güç kaybı yok, ne verirsen alıyor... Avant kullananlar konforunu bilirler, rijit gövdesine rağmen süspansiyonlu bisiklet gibidir, yoldan gelen darbeyi absorbe eder, kullanıcıya çok azı yansır. Ne yalan söyleyeyim, Orca bana daha bir konforlu geldi. O kadar sert bir kadrodan beklemediğim bir yumuşaklık. Eh ikisi bir araya gelince de insan bisiklet sürdüğünü anlamıyor, hem hızlı ve atik insanı sürekli daha fazla basmaya daha fazla efor harcamaya itiyor hem yumuşacık, hiç bir şey hissettirmiyor. Orca üstünde mest olanlara hak verdim. Orca alıp evde seyretmelik değil, yola düşüp performans yapmalık bir bisiklet, evde olduğu saatlerde sıkıldığını düşünüyorum yavrumun. Kendisi ile henüz sadece 55 km yapabildik ama akşam olsa da bisiklet sürsem, triatlon antrenmanlarımın hepsi bisiklet olsa diyorum.
İşte bu da Ruvi; şeker görünümünün altında şaşırtıcı bir güç yatıyor, kendimi powerpuff girl gibi hissediyorum!