Kürşat AKINCI
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 699
- Bisiklet
- Giant
Aynakola yüklenince orta göbeğimden çat çaat diye ses geliyordu beni rahatsız eden bu sesin önüne nasıl geçebilirim diye düşünürken kendi işimi kendim yapmam gerektiğini farkettim ve 2-3 alet alarak işe koyuldum, neler yapmışım ve mutlu sonuca varmışmıyım birlikte görelim. Orta göbeği sökmek için gereken başlıca aletler bunlar. İlk olarak alyan anahtarı ile aynakolu göbeğe sabitleyen vidaları söküyoruz bunun için saat yönün tersinde çevirmemiz yeterli. Aynakolu sökmek için aynakol anahtarı üzerindeki bulunan mıknatıs yardımı ile tutunan bu parça ne işe yarar belirteyim bu parça ve bu parçasız 2 çeşit aynakolu sökebiliriz eğer kasetli bir göbeğiniz varsa bu parçayı kullanmayacağız. Burada aynakol anahtarı ucundaki parçayı saat yönünde çevirerek ucuna kadar getiriyoruz. Şekilde görüldüğü gibi aynakol anahtarını aynakola takarak elimizle sıkabildiğimiz yere kadar sıkıyoruz 2 resimde görüldüğü gibi 2 tane anahtarı çevirmek için yerimiz var soldaki aynakolu tutan parcayı sıkıştırmak için, sağdaki ise aynakol iticisini skıştırmak için.
İlk olarak aynakolu tutan parçayı saat yönünde sıkıştırmalıyız fakat çok sıkıştırmaya gerek yok. Sonrasında aynakol ittiricisini şekildeki gibi saat yönünde çevirerek aynakolun çıkmasını sağlıyoruz. Resimde görüldüğü gibi aynakol çıkmış vaziyette ve aynakol anahtarının ittiricisi öne doğru gelmiş aynı işlemi diğer kolada yaparak çıkarıyoruz. Gelelim orta göbeği sökmeye bunun için orta göbek sökme anahtarını ingiliz anahtarına takıyoruz. Resimde görüldüğü gibi birleştirdiğimiz anahtarı orta göbeğe yerleştiriyoruz ve saat yönünde çeviriyoruz unutmayalım ki dişlilerin olduğu taraf saat yönünde açılır diğer taraf ise saat yönünün tersinde açılır.
Sonuç olarak son resimde orta göbek üzerinde gösterdiğim yer orta göbeğin girdiği yuvaya tam sıkışmadığını ve buna karşı tarafındaki orta göbeğin vidasının önce sıkılmasından kaynaklandığını anlıyorum ilk olarak orta göbeği iyice sıkarak sonrada diğer taraftaki orta göbek vidasını sıkarak işimi bitiriyorum. eee sese ne oldu diye sorarsanız çat çaat sesi artık yok. paylaşımım işinize yaraması dileğiyle herkese bol pedallar...
İlk olarak aynakolu tutan parçayı saat yönünde sıkıştırmalıyız fakat çok sıkıştırmaya gerek yok. Sonrasında aynakol ittiricisini şekildeki gibi saat yönünde çevirerek aynakolun çıkmasını sağlıyoruz. Resimde görüldüğü gibi aynakol çıkmış vaziyette ve aynakol anahtarının ittiricisi öne doğru gelmiş aynı işlemi diğer kolada yaparak çıkarıyoruz. Gelelim orta göbeği sökmeye bunun için orta göbek sökme anahtarını ingiliz anahtarına takıyoruz. Resimde görüldüğü gibi birleştirdiğimiz anahtarı orta göbeğe yerleştiriyoruz ve saat yönünde çeviriyoruz unutmayalım ki dişlilerin olduğu taraf saat yönünde açılır diğer taraf ise saat yönünün tersinde açılır.
Sonuç olarak son resimde orta göbek üzerinde gösterdiğim yer orta göbeğin girdiği yuvaya tam sıkışmadığını ve buna karşı tarafındaki orta göbeğin vidasının önce sıkılmasından kaynaklandığını anlıyorum ilk olarak orta göbeği iyice sıkarak sonrada diğer taraftaki orta göbek vidasını sıkarak işimi bitiriyorum. eee sese ne oldu diye sorarsanız çat çaat sesi artık yok. paylaşımım işinize yaraması dileğiyle herkese bol pedallar...