Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orta göbek sökme aparatı sorunu

Baran Saldanlı

Daimi Üye
Tepki
96
Bisiklet
Sedona
merhaba
elimde şu şekilde orta göbek sökme aparatı var.
http://i55.tinypic.com/292s3h1.jpg

bu da benim orta göbek.4 köşe
http://i56.tinypic.com/5044gj.jpg
sorunum aparatı göbeğe taktığımda kısa geliyor.
tırnaklar birbirine girmiyor.
http://i51.tinypic.com/33tttlt.jpg

bu sebepten sökemiyorum.
acaba sorun göbekte mi aparatta mı?
yoksa bu tip göbekleri sökecek farklı bir alet mi lazım?
cevapları bekliyorum

Scudo
Selam. Aslında o aparatın ''cuk'' diye oturması lazım.. Dişliler mi birbirine tam denk gelmiyor?

1.Dişli göbeğe ancak mavi çizginin hizasına kadar girer zaten..
2. Buradaki asıl sıkıntı sizin parçanın yeşil çizgi boyunda olması yani çok uzun. Bu kırmızı çizgiyle altıgen yere uygulayacağınız döndürme kuvvetinin istediğiniz gibi uygulamanızı engeller ve dişliler yerinden çıkar.
3. Kırmızı çizgili yerin normalde sarı çizgi hizasından başlaması lazım. Böylece kırımızı bölgeye uyguladığınız basıncı istediğiniz gibi rahatça mavi yere aktarabilirsiniz.
4. Yeşil çizginin uzun olması kuvvet uygulamanız sırasında aparatın mavi yerden dişliden çıkmasını sağlar.

SONUÇ: Aparat doğru ama çok uzun.

Sevgilerle.

• Beğen
Tepkiler: Baran Saldanlı
Bu anahtarın aynı boyutlarında olanından bende kullanıyorum...
Anahtar biraz daha kısa olursa krank kolu anahtara giremez çünkü mil boyuna göre ayarlanmıştır bu anahtar...
normal de aradaki boşluk dişlere girmesi için yetiyor anahtara...
senin monoblok un dışarda kalan mil uzunlugu kaç mm acaba? standart ta 28 mm oluyo...

• Beğen
Dislilerde sorun yokta. Aleti takamiyorum. Resimdeki gibi 1 cm ara kaliyor. Oturmuyor yerine havada asili kaliyor.

O zaman baga haklı. Mil uzun senin ama aynı aparatın kısa olanı var bende ve ortası delik. Yani mil ne kadar uzun olursa olsun o delikte kalıyor. aparatı değiştirmeni tavsiye ediyorum.

• Beğen
Olctum aradaki mesafe 28 mm cikti. Ancak dedigim gibi anahtar ve gobek dislileri arasinda mesafe kaliyor. Aparatin ortasi delik degil. İnternette gobeklere bakarken mil uzunluklari benimkine gore daha kisa gozukmustu. Sanirsam bu gobegi sokmek icin ortasi delik bir tane anahtar almak gerekecek internetten onereceginiz bi model var mi? Tesekkurler

Orta göbek lokmanızın (aparat dediğiniz şey :)) ortası boşluklu değilse uygun değil demektir. Kesinlikle değiştirmeniz lazım. İlk defa duyuyorum ortasında boşluk olmayanı resimlerseniz çok makbule geçer. Yenisini alacaksanızda hemen hemen tüm bisiklet firmalarında mevcuttur. İnternet katologunda olmasa bile telefon ederseniz oldugunu söyleyeceklerdir.

• Beğen
Arkadaşlar selamlar olsun orta yataktan duyduğum ses üzerine yağsız olduğu kanaatine varıp bi açıyım dedim sol tarafı açtım ama krankın olduğu taraf bi türlü sökülmedi kare milli göbek var bende aparatıda bozmak istemediğimden çok fazla zorlamadım takarken yağsızmı taktılar naptılar
Değerli önerilerinizi bekliyorum

Geri