Scudo Sports

Orta göbek uyumu hakkında

0AD8FCB2-0F8B-443D-AD52-EFC658C82979.jpeg @Murat Cömez
Murat abi kumpası bulamadım sakladım heralde biyerede metreyle baktım 68mm olması lazım gördügüm kadarıyla yinede sen bi bak fotografınıda aldım 1mm 2mm kaydırmıs olabılırım belki.

Scudo
Konunun üzerinden çok geçmiş ama sonuçta bilgi zaman farketmez demi :)
Benim bisiklet rks mt8 ben buna ztto gergi alıcam uyumlu mu deil mi bilmiyorum yardımcı olur musunuz, bisikletin ve ürünün fotosunu bırakıyorum.

Dosyalar

• 45EA2042-1E9A-4C58-BE16-A39A9462B6F4.jpeg
    45EA2042-1E9A-4C58-BE16-A39A9462B6F4.jpeg
    85,6 KB · Okunma: 37
  • F03FC670-13D0-439C-88E7-EF9E43AFEDFF.png
    F03FC670-13D0-439C-88E7-EF9E43AFEDFF.png
    397,7 KB · Okunma: 37
@Oguzhan386
- Gergi ne için? Single speed/göbekten vites olarak mı kullanacaksın?
- Bisiklet yeni nesil bir bisiklet. Yani dropoutları yeni tip. Gergi de yeni bir ürüne benziyor. İkisi birbirine uyumlu.

Bu ürün hollowtech falan demişlerdi,
Aslında amacım sadece görüntü, ben rahatlığa ve görüntüye çok önem veren biriyim o yüzden bu bisikleti tercih ettim, ve göbek kısmı çok basit görünüyor, ayrıca herhangi bir çukurda falan zincir etkilenip atmasını istemiyorum, onu kullanmamdaki amaç bunlar.
Uyumluysa tamamdır saolun hocam :)

Hocam gergi çukurda ani şeylerde zincirin atmaması için kullanıcam, vitesli bisiklet olduğu için zincir doğal olarak biraz uzun olması gerekiyor o yüzden ani durumlarda zincir atabiliyor. vites falan deil amacım

Merhabalar. Karemil 68mm Orta göbek için uzun mil olanı almak istiyordum. bulabildigim şu 131 mm uzunluğunda mili olanı aldım şimdi bunu montaj yaparsam ön aktarıcı ayarın da sıkıntı çıkarmı? (link)

Merhabalar. Karemil 68mm Orta göbek için uzun mil olanı almak istiyordum. bulabildigim şu 131 mm uzunluğunda mili olanı aldım şimdi bunu montaj yaparsam ön aktarıcı ayarın da sıkıntı çıkarmı? (link)

limit ayar vidalarıyla dışarı doğru alınıp ((131 - öncekimilinuzunluğu) / 2 mm kadar) üst/alt sınır ayarının yeniden yapılması gerekir.

limit ayar vidalarıyla dışarı doğru alınıp ((131 - öncekimilinuzunluğu) / 2 mm kadar) üst/alt sınır ayarının yeniden yapılması gerekir.
Teşekkürler peki hocam bunun bir sınırı var mı? Mesela 150 mm mil olsa yine ayarlama ile oluyor mu?

Teşekkürler peki hocam bunun bir sınırı var mı? Mesela 150 mm mil olsa yine ayarlama ile oluyor mu?
Var ama nereye kadar gidebileceğini ezbere bilmiyorum. Fatbike'larda da aynı ön attırıcılar kullanıldığından onların mil genişliğine kadar gider.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Ayari gectim 130mm den 150mm cikmak basli basina yanlis zaten. Eski mil neyse aynakolun mesafesi de, zincir hatti da ona göre olur. Aksi taktirde tüm ayarlar bozulur. Uzun mil ile tekrar tabiki ayarlanir ama zincir hatti bozulur ve cok uzun olursa ön aktarici büyük disliye yetismeye bilir.
Zincir hatinin bozulmasi demek daha kisa zamanda sürtünmeden dolayi zincir, ön disliler ve kaset degistirmek demek.
Her ayankolun kendine öz uzunlukta mili vardir, öyle kafana göre daha uzun mil takamasin.
Neyse yinede sen bilirsin, bence delme takma seylerle ugrasma ve orjinali neyse öyle yap pisman olmasin.

Geri