MAERKEK
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.923
- İsim
- Mehmet Ali ERKEK
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Diğer
Bu vakayı çok sefer duymuşsunuzdur. Başınıza gelmişte olabilir .Temelinde ise göbeğin her iki yanında bulunan bilyelerin aşınıp işkevini yerine getiremesi yatıyor. Bu vakanın başlangıç belirtileri;
-Sürüş esnasında pedaldan gelen çıt sesleri .
Özellikle pedala yüklenince bu ses gelir.
-Sürüş esnasında pedaldan gelen titreşim .
Ileri dönem belirtileri ;
-Pedaldan gelen tak tuk sesi. Bu sesi duyunca anlayın ki bilyeler dağılmaya başlamıştır.
Sürmenize bağlı olarak ileri dönem belirtilerinin süreceği zaman değişir . Sonunda ise çat ve tak sesini zor duyarsanız çünkü bilyeler iyice dağılmıştır. Örnek video
Ben bu şekilde 4-5 aydır kullanıyorum . 2-3 cm oynama yapıyor. Yerinden çıkma olayını çok bekledim olmadı. Bende nasılsa gidiyor gittiği yere kadar gitsin diyorum . Ayağımın altından pedalın kaydığını hissedebiliyorum . Siz ilerlemeden bakımını yaptırın .
-Sürüş esnasında pedaldan gelen çıt sesleri .
Özellikle pedala yüklenince bu ses gelir.
-Sürüş esnasında pedaldan gelen titreşim .
Ileri dönem belirtileri ;
-Pedaldan gelen tak tuk sesi. Bu sesi duyunca anlayın ki bilyeler dağılmaya başlamıştır.
Sürmenize bağlı olarak ileri dönem belirtilerinin süreceği zaman değişir . Sonunda ise çat ve tak sesini zor duyarsanız çünkü bilyeler iyice dağılmıştır. Örnek video
Ben bu şekilde 4-5 aydır kullanıyorum . 2-3 cm oynama yapıyor. Yerinden çıkma olayını çok bekledim olmadı. Bende nasılsa gidiyor gittiği yere kadar gitsin diyorum . Ayağımın altından pedalın kaydığını hissedebiliyorum . Siz ilerlemeden bakımını yaptırın .