Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orta halli Retro MTB'yi Trekking'e Dönüştürme Model: Peugeot Mosaique

@CmlCLK
Bundan mı?
37e57fffeab52d70335c528077529f39.png
 
Scudo
Merhabalar. Ben de 40 gün önce ise gidip gelmek amacıyla peugeot bisiklet topladım .bazı eksiklikler olmasına rağmen+ 1000 km yol yaptım. Ortalama günde 30 km yol yapıyorum. Boya konusunda ilk başta bende boyatmak istedim ama orijinal kalmasına karar verdim. Çizik yok denecek kadar az. Belki vernik atarım. Aktarıcı shimano ace vites kolları shimano eski yuvarlak kolları. Şu ana kadar hiç problem yaşamadım. Selesi yıpranmışti jel kılıf taktım .saç camurluk taktım ve çık iyi koruyor. Şehir düz 1.75 lastik taktım ve performans fark etti. Eksikleri olmasına rağmen birbirimize alıştık. 52 yaşındayım ve günde 30 km yol yapıyorum. Bunun 4-5 km yokuşta pedal çevirerek. 20-30 senemi bisikletsiz geçmesine üzülüyorum.
 
image.jpeg @Sunaym Bir ömür boyu bisikletsiz olmakta vardı,yine iyisiniz.Günlük 30km de bayağı iyiymiş.
Boya konusunda bendeki(her ne kadar resimde parlarmışcasına çıksada) yer yer açıklar var.Buna ek olarak mevcut rengini biraz boğucu buluyorum.Resimdeki renk tonunu düşünüyorum,daha derin bir ton,yinede kesin bir şey diyemiyorum.
 
@halil halilBende ki kırmızı maşalıydı [emoji6]. Beşiktaş'lıyım, o yüzden Bisan Atmaca istemiştim. Babam habersiz Atlas almıştı. Ne zamanlardı be, Hey Gidi Günler [emoji57]

Cemal Ç.
 
Benden bir aile büyüğü den kalma mosaique vardı çok uzun süre kullanmadım ama üzerinde yeni bir set vardı 2005 teki tourney miydi bilmiyorum ama yani o bisikleti bir sürerdimki sanki altımda tank varmış gibi sürerdim tabi 1 yıl sonra artık kadroda kılcal bir çatlak oluştu ve sürmeye devam ettikçe büyüdüğünü fark ettiğim için mecbur olarak suremedim onun üzerindeki vites setini diğer bisikletime takmıştım o zaman çok üzülmüştüm halada üzülüyorum :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@Bisiklet sever 93 Anlattığın kadarıyla kronik bir hal almamış yani tamiri mümkün di mi?
Birde çatlamaya ne sebep oldu?
 
@CmlCLK
Bütün süper arabalar (bugatti, ferro, lambo, bentley) ve custom show arabaları ve bisikletler sprey tabancasıyla boyanıyor, fırın boyanın (powder coating) tek avantajı daha zahmetsiz ve sağlam olması olabilir, kalite olarak spreye yaklaşamaz bile.

@halil halil
İlgiçmiş, ben tabii ki Tr'de satışa çıkmadığını kastetmiştim bence birleşik arka çatal pek hoş görünmüyor ama belli ki üretim maliyetini baya düşürüyordur.

@halil halil
Bunlarda elde kalan bisan ihlas mountain cat kadroları olma ihtimali baya yüksek
 
@Fake Guru

Bu yazdiginizi benmi yanlis anladim yoksa saka niyetinemi yazdini?
"Bütün süper arabalar (bugatti, ferro, lambo, bentley) ve custom show arabaları ve bisikletler sprey tabancasıyla boyanıyor" Sprey tabancasi neoluyor gercekten dalga gecmiyorum sadece sprey tabancasinin ne oldugunu ögrenmek istiyorum, hayatimda ilk defa böyle bir sey duydum.

"fırın boyanın (powder coating) tek avantajı daha zahmetsiz ve sağlam olması olabilir, kalite olarak spreye yaklaşamaz bile" Firin boya gercekten kalite olarak sprey boyanin kalitesini tutmazmi yine benmi yanlis anladim.
 
@Murat Cömez
Keşke önce google a sprey tabancası ya da spray gun yazsaydınız :)
s-l640.jpg

 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Fake Guru
Sayın guru,
Fırın boya, sprey olmasından dolayı değil, fırına girmesinden dolayı fırın.
Boya yüksek ısıdan sonra daha iyi yapışıır, pürüzleri gider, tozlu pis ortamda kuruyup iz yapmaz. Sağlam uzun ömürlü olur.
Fırın boya da spreyli yani.
12.dkda fırına giriyor skoda
 
Sayın forum üyeleri ben "fırın boya" diye belirtilen işlemin detayını bilmiyordum. Sadece kulaktan dolma bilgilerle fırın boya denilen işlemin daha iyi olduğunu duymuştum. Sayın MuratCömez sayesinde öğrenmiş oldum. Lütfen yırtık dondan çıkar gibi benim yazımı alıntılayıp konuya dahil etmeyin.

Cemal Ç.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Fake Guru
Peki bu tabanca diyelim spray boya atma tabancasi, ozaman firin boya nasil yapiliyor?
Googlede aratmadim cünkü sprayboya icin tabanca yok, sizinde googlede buldugunuz gibi normal firinda boya atma tabancasi var.

Simdi bize lutfen sprayboya ile firin boyanin arasindaki farki anlatirmisiniz. Firin boya nedir ve firnda boya hortumlanmi atiliyor?

Ha birde spray boya tanbancasini su spray boyaya göre göstere bilirmisiniz? Sprey boya budur.....
army-farbspray-wald-gruen-matt-militaerlack-militaerfarbe-spruehdose-spraylack-farbe-400ml.jpg
 
@halil halil
Sayın halil, şu cümlede ne demek istediğinizi anlamadım "Fırın boya, sprey olmasından dolayı değil, fırına girmesinden dolayı fırın." bununla birlikte ben bi önceki mesajımda fırın boyanın yanına powder coating diye belirtmiştim, bu sistemde toz olarak tutunan boya ısıl işlemle son halini alır, sizin bahsettiğiniz ise kürleme işlemi, yapmak zorunlu değil ama yapılırsa daha hızlı ve risksiz olur, hatta bunun için fırına sokmanıza gerek yok uv ısıtıcı panellerlede kürleme yapılabilir, bunun aksini iddia ettiğim bi mesajım olduğunu sanmıyorum sanırım siz yanlış anlamışsınız. Fırın boya kavramı haliyle biraz karışmaya müsait çünkü orjinal isimleri bizim kullandığımızdan farklı, benim fırın boya derken kastettiğim powder coating videosu aşağıda, bu boya türü yüksek ısılarda kürlenir, ve daha sağlamdır. Mesela sizin paylaştığınız 2. videonun adı fırın boya olmasına rağmen içinde bulundukları sprey kabininin fırın özelliği yok, muhtemelen sonradan kabin içerisine ufo benzeri UV ısıtıcılar koyulacak, skoda kabininde ise hali hazırda bu ısıtıcılardan var, ama yine de bu boya kabinini fırın olarak adlandırmıyorlar orjinalinde, türkçeye çevirilirken gerçek anlamından uzaklaşmış sadece.

@CmlCLK
Dostum senin sorunun ne bilmiyorum ama burada "kulaktan dolma bilgilerle" foruma dahil olduğun sürece mesajların alıntılanabilir, ha bu zoruna gidiyorsa bence forumun nasıl bişey olduğunu tekrar düşünmeni tavsiye ederim, tabancayla boyama eskidi artık demişsin, bunun böyle olmadığını anlatan bi mesaj yazdım, neresine sinirlenip böyle bi üslup kullanma gereği gördün bilemiyorum ama bu durumda yırtık dondan çıkan sensin gibi, keşke beni kastettiğin halde msjdan alıntı yapabilecek medeni cesareti gösterseydin.

@Murat Cömez
Diyelim değil öyle, görseldeki bir sprey tabancasıdır, likit boyayı bununla atarsınız ve sonra kurumaya bırakabilir yada fırına sokabilir ya da uv ısıtıcı panellerle kürleyebilirsiniz. Benim fırın olarak kastettiğim powder coating idi, boya toz halde elektrostatik etkiyle yüzeye tutunur ve yüksek ısıyla son halini alır.
"Ha birde spray boya tanbancasini su spray boyaya göre göstere bilirmisiniz? Sprey boya budur....." yukarıda anlattım ama tekrar belirtmek gerekirse likit olarak koyulan boyayı sprey olarak atan mekanizmaya sprey tabancası deniyor, çok üzgünüm ama bu ismi ben koymadım, yani sprey tabancasına sprey tüp takma gibi bi uygulama yok, tabancanın kendisi likiti spreye çevirmeye yarıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: halil halil
@Fake Guru

Tamam tabanca konusunda anlastik ben baska anlatim yaptim siz sprey boya olarak ama yine benim demek istedigim gibi anlatim yapmisiniz. Kurumasi icin de firina girer evet buda dogru simdi ben bu olayi konun baslarinda anlatmisdim.

Gelelim toz püskürtmeye o bir boya tozu degildir sadece olastik tozu ve gercek ismide Kunststoffbeschichtungdan gelir kunststoff da plastik demektir ve bu plastik tozu bir seyin üstüne püskürtülür ve 180° ile 200° arasinda firinda eritilerek sertlestirilir ve kuruyunca (Özelligi ise aninda kurur) Cam gibi bir kaplama olur (Bu tarz boyama sadece bir kaplamadir). En büyük özelligi ise cizilmez ve normal boya gibi atmaz ayrica akinti yapmadan tertemiz bir yüzey olusturur. Bunun elektrostatstik ile bir alakasida yoktur. Ha türkiyede belki elektro statistik kelimesi ayni spary gibi baska anlamada kullaniliyordur bilemem ama.

Elektrostatistik boya ise buna toz oyamaya benzer sekilde ama malesef atilan madde toz ve plastik degil normal boyadir ve islemlerde ile altilan alanda ayni degildir.

Neyse belkide ayni olayi anlatmaya calisiyoruz ama türkiyede bazi seylerin anlatimi degsik. Yalniz son attiginiz video daki boyama isleminin ismi Yabanci dilde kunststoffbeschichtung. Bu isimde youtube de aratirsaniz karsiniza ne oldgu ve hagi maddelerden yapildigi binlerce videoda gösteriliyor ve ayrica bende pazatesinde cumaya kadar günde 8 saat boyunca bu iki islemin nasil yapildigini nelerden yapildigini ve hangi alanlarda yapildigini canli olarak görüyorum.

Neyse fazla tartismaya gerek yok belki de sizin dediginiz dogrudur ve benim calistigim 55000 kisilik fabrika bu ilemleri onlarca senedir yanlis yapiyordur.
 
Sayin @Fake Guru susmayi tercih ediyorum. Susmayi ve soylediklerimin anlasilabilmesi icin Tanri'ya dua etmeyi.
 
@BookFox

Açıkçası nasıl tamir edilir bilmiyorum ama ben o zamanlar bisikleti çok hor kulanıyordum yani altımda tank olsa dayanmazdı bağzen çok yüksek kaldırımlardan altlıyordum bağzende mahallemizde toprak olan bir arazi vardı orada rampa yapmıştık ve o rampaya hızlı geldiğinizde yerden 50-60 santim rahat yükseliyordunuz yani bütün şuç bende adam gibi kullanan bir insan onun kadrosunu çatlatma gibi bir endişesi kesinlikle olmasın yani gençlik ne akla hizmet yaptıysam o zamanlar dizlerim ve dirseklerim hep yara bere içinde gezerdim biraz hiper aktif bir çocukluğum oldu :)
 
@Murat Cömez
Şimdi boyama metodları
1-Tabanca veya kutudan püskürterek boyama
2-Tabanca ile püskürtülen boyanın fırında kurutulması ile boyama
3-Elektrik yüklü toz boyanın tabanca ile püskürtülerek yüzeye yapışıp sonrasında fırınması ile elektrostatik toz boyama
Birde boya yöntemi olmayıp Kunststoffbeschichtungdan denilen plastik kaplama var.Eksik veya hata var mıdır?e
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BookFox Boya konusunda pratik olarak uygulayabilecek iki yöntem üzerinde durmanda yarar var, fazlası sadece kafa karıştırır.
Biri en çok kullanılan sprey boya, renk çeşitliliği açısından daha zengin ve görüntü olarak daha tatmin edici cam benzeri görüntüye ulaşabilirsin.
Diğeri ise elektrostatik toz fırın boya, ulaşabileceğin renk diğerine göre daha az olmakla birlikte boyanın kendisi daha kalın ve daha sağlam olacaktır.

@Murat Cömez
Hala yeterli bilgiye sahip olmadan benim dediğim doğrudur görüşündesiniz, alakası yok dediğiniz elektrostatik toz boyadır, belki sprey tabancasını daha önce duymadığınız gibi buna da yabancısınızdır, Tr'de ve dünyada spreye sprey tabancası, elektrostatiğe elektrostatik denir, belki almanlar bunun için farklı kelimeler kullanıyorlardır. Benim sizlerle tartışmak gibi bi niyetim yok sadece bildiğim bi konuda fikrimi belirtmek ve konu sahibine yardımcı olmak istedim, "sprey tabancası nedir duymadım" ya da "sprey ve fırın arasındaki fark nedir" diye googlea bakmaya zahmet etmeden soru sorarak olayın özünü anlamadan tartışma formatına çeken sizdiniz, bunun nedeni de sanırım herkes konuda daha yetkin bilgiye sahip olduğunu ispat etme çabası. Gerçi bu sayede sprey nedir fırın nedir konuyu takip edenler açısından bi yararı olmuştur sanıyorum. Gördüğüm kadarıyla yazdıklarımız arasında birbirinin zıttı pek birşey yok (sizin bi kaç iddianız dışında) o yüzden sizinki yanlış ötekisinin ki doğru gibi bi yargıda bulunmayacağım. Sizin söylediğiniz doğrular vardır, eksik bıraktığınız noktalar vardır, amaç daha fazla insanın bilgisiyle bu eksiklikleri de doldurmaktır. Benim dediğimin doğru olması, çalıştığınız 55000 kişilik fabrikanın yanlış işlem yaptığını göstermez, muhtemelen gerekli işlemi gerekli yerlerde yapıyorlardır ama önemli olan siz ne kadarını, ne kadar doğru bi şekilde algılayıp aktarabiliyorsunuzdur ? Muhtemelen sizin yerinize boya ilemlerinden sorumlu bi kişi buraya yazsaydı böyle fikir ayrılıkları olmayacaktı.

@CmlCLK
Yerinde bi karar olmuş tebrik ediyorum, zira anlaşılmak için dua edeceğinize anlamak için biraz gayret etseydiniz üslup en başından buraya gelmezdi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Metcansen
@BookFox
Size boya ustasi Fake guru yardimci olacagindan eminim. Nede olsa tozboya eltrostatistik boya uzmani.

@Fake Guru
Afferin size, ustasiniz vesselam.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez Boya konusunda Cumhur hocamla uzun görüşmemiz sonucunda elektrostatik toz boyanın en uygun fiyatlı ve en kaliteli boya olacağına karar verdik.
Bu bir yana şu an bir bocalama dönemine girdim.Kadroda matara deliği yok bu bir yana.Arkada bagaj deliği yok.Bu da bir yana sele kelepçesi kadroya kaynaklı olduğundan çift vidalı kelepçe kullanarak bagaj sorununu çözmemde mümkün görünmüyor.
:agla::agla::agla::agla::agla::agla::agla:o_O:agla::agla::agla::agla::agla::agla:
Yardımcı olacak fikri olan varsa çok güzel olacak(bunu yazarken hafif bir duygusala bağladım yav,o kadar hayaller kur,planlar yap 4deliğin yokluğu seni ne hallere düşürsün.
 
Geri