@halil halil
Sayın halil, şu cümlede ne demek istediğinizi anlamadım "Fırın boya, sprey olmasından dolayı değil, fırına girmesinden dolayı fırın." bununla birlikte ben bi önceki mesajımda fırın boyanın yanına powder coating diye belirtmiştim, bu sistemde toz olarak tutunan boya ısıl işlemle son halini alır, sizin bahsettiğiniz ise kürleme işlemi, yapmak zorunlu değil ama yapılırsa daha hızlı ve risksiz olur, hatta bunun için fırına sokmanıza gerek yok uv ısıtıcı panellerlede kürleme yapılabilir, bunun aksini iddia ettiğim bi mesajım olduğunu sanmıyorum sanırım siz yanlış anlamışsınız. Fırın boya kavramı haliyle biraz karışmaya müsait çünkü orjinal isimleri bizim kullandığımızdan farklı, benim fırın boya derken kastettiğim powder coating videosu aşağıda, bu boya türü yüksek ısılarda kürlenir, ve daha sağlamdır. Mesela sizin paylaştığınız 2. videonun adı fırın boya olmasına rağmen içinde bulundukları sprey kabininin fırın özelliği yok, muhtemelen sonradan kabin içerisine ufo benzeri UV ısıtıcılar koyulacak, skoda kabininde ise hali hazırda bu ısıtıcılardan var, ama yine de bu boya kabinini fırın olarak adlandırmıyorlar orjinalinde, türkçeye çevirilirken gerçek anlamından uzaklaşmış sadece.
@CmlCLK
Dostum senin sorunun ne bilmiyorum ama burada "kulaktan dolma bilgilerle" foruma dahil olduğun sürece mesajların alıntılanabilir, ha bu zoruna gidiyorsa bence forumun nasıl bişey olduğunu tekrar düşünmeni tavsiye ederim, tabancayla boyama eskidi artık demişsin, bunun böyle olmadığını anlatan bi mesaj yazdım, neresine sinirlenip böyle bi üslup kullanma gereği gördün bilemiyorum ama bu durumda yırtık dondan çıkan sensin gibi, keşke beni kastettiğin halde msjdan alıntı yapabilecek medeni cesareti gösterseydin.
@Murat Cömez
Diyelim değil öyle, görseldeki bir sprey tabancasıdır, likit boyayı bununla atarsınız ve sonra kurumaya bırakabilir yada fırına sokabilir ya da uv ısıtıcı panellerle kürleyebilirsiniz. Benim fırın olarak kastettiğim powder coating idi, boya toz halde elektrostatik etkiyle yüzeye tutunur ve yüksek ısıyla son halini alır.
"Ha birde spray boya tanbancasini su spray boyaya göre göstere bilirmisiniz? Sprey boya budur....." yukarıda anlattım ama tekrar belirtmek gerekirse likit olarak koyulan boyayı sprey olarak atan mekanizmaya sprey tabancası deniyor, çok üzgünüm ama bu ismi ben koymadım, yani sprey tabancasına sprey tüp takma gibi bi uygulama yok, tabancanın kendisi likiti spreye çevirmeye yarıyor.