Scudo Sports

orta mile su kaçması

S26

Forum Bağımlısı
Tepki
1.427
Bisiklet
Amoeba
öncelikle bu başlığı vites çekiş sistemlerine mi yoksa kadrolar bölümüne mi açsam diye kararsız kaldım. orta mili daha çok ilgilendiriyor diye buraya açtım.

çamurlu yollarda malum, bisikletler ve biz batıyoruz. bisikleti genelde kaba çamurundan suyla yıkayarak temizliyorum. ancak kadroda bulunan deliklerden içeri su kaçıyor. bunlar da doğrudan orta milin oraya gidiyor. yeni kapalı sistemler nasıldır bilmiyorum ama eski tip orta miller açıkta çalıştığı için içerisindeki yağ artık yağlıktan çıkıp acayip, sulu sümük gibi (iğrenç yani) bir hal alıyor. sulu olduğu için de yatak ve bilyalar daha sert sürtünüp aşınıyor.

bunu kadrodaki delikleri tıkamayla halletsek nasıl olur? yoksa o deliklerin açık kalması mı gerekir? (bana gereksiz delikler gibi geliyo ama?)

orta milin yanlarındaki açıklardan su girmesini önleme yolu yok mudur? mesela yatağı ağzına kadar yağ doldursak? hoş fazla yağ zaten dışarı çıkıyor ama??

Scudo
Merhaba

Kadrodaki delikleri tıkaman çok büyük problemlere yol açar. Mesela yağmurlu bir günde biniyorsan borular içine dolan su bir şekilde çıkması gerek. İlk olarak bu. Ayrıca mümkün olduğu kadar orta mile su kaçırmamaya çalış . Gerçi orta mil içinde her ne kadar sızdırmazlık contalarıda olsa bu contalar basnıçlı su altında işe yaramıyor. Ve ufak bir ayrıntı daha Yeni LX ,XT veya XTR setleri dışındaki sistemlerde bottom bracketi takarken mutlaka çevresi gres yağı ile yağlanıp sokulmalı. Aksi taktirde basınçlı olmayan su bu bölgelere girip paslanmaya yol açıyor ve bir süre sonra bottom bracketi çıkarmak olanaksız hale geliyor.

Arkadaşım "loctite" nin suyun içinde çalışan parçalar için gres yağı var..

Geçmiş yıllarda yol yarışlarında benim sorunumda ön ve arka göbeklere su kaçmasıydı. Bu yağı kullandım sorun kökünden çözüldü

tamam da, ben tüm delikleri kapasak diyorum... içerden dışarı, dışardan içeri bişey girmesin istiyorum. yani yağmurlu günlerde kadro içine su girmesini engelleyemez miyiz yada engellemenin zararı olur mu?

Geri