Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ortalamalarım neden düştü?

07yusuf

Daimi Üye
Tepki
550
İsim
Yusuf
Bisiklet
b'Twin
Aynı bisikletle aynı eforu sarfederek daha önce yaptığım ortalamaları tutturamıyorum. Yani 22-23 km/h ortamalardan 18-19 km/h'ye gerilemiş bulunuyorum uzunca bir süredir. Ve sanki 22-23 ortalamalar bana artık hayal gibi geliyor. Halbuki çok da zorlanmadan yapardım o ortalamaları.

Yani bunun sebebi acaba bisikletin eskimesi midir, yoksa süren kişinin eskimesi midir? Hissettiğim yorgunluk değişmedi ama ortalamam düştü.
Gittiğim yollar aynı bu arada.

Bu konuda yorumu olan var mı? Ya da buna benzer şeyler yaşayan...

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
  • Beğen
Tepkiler: 07yusuf
@atasoy
Sanmıyorum. Eski ortalamalarımı da sıcakta yapabiliyordum. Hatta soğuk zamanlarda da yiine düşük ortalamalar geliyordu.
Hatta sıcakta sürmeyi daha çok severim. Soğukta kasılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@07yusuf Çok bilinmeyenli denklem bu, geçen 2 gün sürmedim bisikleti acele bir şekilde evden çıktım gidiyorum ama bir yavaşlık var meğersem lastikler biraz inmiş öyle kontrol etmeden çıkarsan öyle olur. Sizin problemi ise ancak kendiniz çözerseniz bisikleti kontrol edin, son zamanlarda bir değişiklik yaptınız mı bisiklet üzerinde, vücüdünuzda fiziksel olarak bir sıkıntı var mı daha bir sürü soru gelir akla umarım sorun bisiklet ile ilgilidir sizde olmasından iyidir.

• Beğen
@07yusuf tam bakım yaptırdınız mı? Örneğin göbeklerin bakımı etkileyebilir.

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
Yakın zamanda çocuk sahibi olduysanız testesteron hormonunuzdaki düşüş performansınızda azalmaya sebep olmuş olabilir.
Yada aynakol falan bozulmuştur ehehehe

• Beğen
Tepkiler: Denizcagan
Strava kullanıyorsan güç miktarını iyi kötü görüp karşılaştırabilirsin. Bu tip durumların en önemli etkeni düşük lastik basıncıdır.

@Mustafa Zeybek
Orta göbeği değiştirdim. Ön göbeği açıp yağladım, arka göbeğinde sadece sol tarafını yağlayabildim. Sağ kısmı açamadım, ruble sökmek için yeterince aletim vardı ama olmadı. Daha doğrusu QR olmayan arka göbeğin ortasındaki mili çıkarmadan rubleyi de sökmek imkansız oldu. Çünkü ruble sökme anahtarımın ortasında da bir çıkıntı vardı.
Bir de lastikleri değiştirdim.
Zincirimde uzama hissediyorum, acaba bu da etkiler mi?

@ozan aktürk

Hocam yeni çocuk sahibi olmakla testesteron seviyesi arasında nasıl bir ilişki kurdunuz açıklarmısınız lütfen merak ettim doğrusu
@ozan aktürk

@ozan aktürk
Çocuk sahibi olmakla ne alakası var? Çocuğum yok ve çocuk yapmayı da düşünmüyorum. :D

Bu düşüşe sizin beslenme ve uyku düzeninize ek olarak günlük doğa durumlarıda(rüzgar) etkili olabilir.

Fren pedlerinin surtmesi veya disklerin sürtme durumuda olabilir.

Ek olarak kendimden örnek vermek gerekirse sürekli ayni rota üstünde antreman yapan birisiyim. Yeri geliyor benimde 2-3km ortalamam düşüyor. Hatta kendimi çok iyi hissettiğim bir sürüşun ortalaması diğer günlerimden dusuk olabiliyor. Bu da bacakta laktik asit üretmeye başladığım nabız araligina çıktığımda veya kadansimin kötü olduğu bir günde oluyor. Nabız, kadans ve güç dengesini oturduğunuzda eski ortalamalarınızı yakalayabilirsiniz.

1. şüpheli : Lastik basıncı

Bunun dışında ön, orta, arka göbekte sorun olsa veya frenlerde yamuk olsa veya teker akor ayarın sıkıntı olsa boşta döndürgünüz zaman anlarsınız, ses yapar, sürtünme yapar, düzensizlik vs. yapar. Kimi diyebilirki göbeğin üzerine yük binmeden anlaşılmaz, zayıf ihtimal, ben paramı lastik basıncına oynardım.

• Beğen
@07yusuf kilonuza kadar her şey aynıysa ruh halinden kaynaklanabilir. Başka da bir şey gelmiyor aklıma :(

• Beğen
@Deniz A @07yusuf
Amerikan futbolcularının testesteron seviyeleri üzerinde yapılan deneyde yeni baba olan veya eşi hamile olan oyuncuların testesteron seviyelerinde dramatik düşüşler gözlenmiş.
Sebebi ise yeni babaların ve baba adaylarının risk taşıyan hareketlere karşı oluşturduğu doğal bir savunma mekanizması. Bizi risk almaya iten testesteron ve adrenalin hormonları bu değişimle azalıyor ve dişi ile yavruları korumak için daha az risk alıyoruz.

Bu arada hamur olup uzamış zincir veya deforme olmuş ruble performansı böyle etkilemiyor. Zincir sıyırıp atlama yapıyor, siz de bu durumu hissediyorsunuz, sıyırmasın diye bilinçli olarak abanmıyorsunuz.

Eskiden 7 vitesli ruble sistem kullanyordum, ayda bir zincir ve ruble değiştirmek zorunda kalıyordum, soruyordum bunun daha kalitelisi yok mu diye, bu sistemde yok diyorlardı, şimdi 8 vitesli kasetli sisteme geçtim 4 aydır birşey olmadı, muhtemelen uzun süre olmayacak ama olduğunda da misliyle fazla para ödeyip aynı hesaba geleceğim.

• Beğen
@antika
Benimki de 7li... Ama 7 veya 8 olması zincirin ömrünü nasıl etkiliyor ki? Ya da bunu mu kastettiniz, yanlış anlamadım umarım.
7liden 8liye geçince zincir sorunum kalmadı diyorsunuz değil mi?

@07yusuf

Cevap : para

7'li sistem için kimse daha iyi alaşımlı zincir ruble üretmiyor veya en azından memlekitmizde satmıyor. 8!li 9'lu sistemlerin müşterisi daha yağlı olduğu için lüks mal da bulunuyor diye düşünüyorum. Yoksa teknik olarak sebep olmamalı, bilen varsa beri gelsin.

• Beğen
Hocam bence direk ruh hali.. mesela diyorsun ya yollar hep aynı diye, aynı yollardan gitmek sıkar rotayı değiştirerek başlayabilirsin bence..

Bide bir ürolog ve eşi hamile olan bir baba adayı olarak testosteron seviyesinin düşeceğini söyleyen arkadaşa pek inanamadım

• Beğen
Geri