Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Osman Gazi köprüsünü bisikletle geçebiliyor muyuz?

@emrahb

iyi de konuyu aldınız Köprü özelinden siyaset geneline götürdünüz.
Beni tanımadan hakkımda zan yapıyorsunuz, sizin gibiler diyerek genelliyorsunuz.
Bisiklet forum gibi naif bir ortamda işi idelojik konulara yaklaştırıyorsunuz.
Nasıl olacak da konuşarak anlaşma kültürünü oturtacağız o zaman...
Farklı görüşe neden bu kadar sabırsızsınız.. İlla oturup sövmem mi gerekiyordu benim de...

Scudo
@nuhcan

Ben ülkenin ekonomik durumundan bahsediyorum siyasetle ne alakasi var ? Ben gidisattan memnun degilim dememelimiyim sırf sen siyaset algilicaksin diye ? Ayrica ulkede kotuye giden seylerden sirf siyasete girmemek adına tecavuzcu coskundanmi hesap sorucaz anlamadim.

Sizin gibiler derken orda parti yandaşı dedigim sonucuna nasıl vardın? Vatandas olarak onca vergiden ve ona ragmen kopruden gecememekden sitem etmişim ama senin bu konulara karşı tek sözün olmamiş. Sizin gibiler sozündeki sizin gibilerden kastım taraflı bakip gercegi gormemekde diretenler. Siz zaten kendinizi yeterince belli ediyorsunuz sormaya lüzum birakmiyorsunuz.

Siyasi gorusunden dolayi bisey demiyorum tabi ama ters giden konulara ve sorumlularina saygi cercevesinde sitem hakkım var ve ederim. Bunu yaparken de senin ne dusuncegini umursamam sadece anlamani dilerim. Anlamiyorsan Allah yolunu acik etsin

Ben sovdummuki soveyimmi diye sacmalamissin birader . 1 yorum yaptin rezil oldun diye bana neden sovesin benmi yaz dedim o sacma yorumu

Neyse hakkaten anlasamicaksak bu naif ortami bozmayalim. Insanlar icin Paramizla yapilan kopruden araban yoksa gecme anlayisina karsi gorusunu yazarsan siz biz cız bız etmeden direk konuyu konusabiliriz

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Emre Yönlüer
Kahkaha attım. Bizim millet her şeye çözüm bulur.

@emrahb köprüden sonra otoyol başlıyor. Otoyolda bisikletle mi gideceksiniz? Bu saçmalıkları bırakın. Şehirlerde doğru dürüst bisiklet yolu yok. Önce talebiniz o yönde olmalı.

@yanık_orhan

Sehirlerde olmamasina ragmen herkez bi şekilde biniyor bisiklete .gönül isterki heryerde olsun orda hem fikiriz. Osmangazi köprüsü madem insanlarin ulasim sureleri kisalsin ve kolaylik olsun diye yapildi araban yoksa gecemezsin denmesi saçma. Kopruden hemen otobana baglanmasinada ben hükmetmedim. Neden direk otobana baglaniyor sen vatandaş olarak bunu sorgula önce. Baglamasaydilar banane arkadaş. Yarinlari dusunerek genis yapip bisiklet metro ve yurume yoluda ekleseydiler. Cok farkli dusunuyoruz cok

• Beğen
Allah bilir kaç para alır şakiler?

• Beğen
@emrahb
:) Sizi anladım. Tartışmaya değecek biri değilsiniz.
"Zira hiç bir cahili tartışarak yenemezsiniz"

Aşağıdaki mesajı yazdıktan sonra göndermeden silmiştim fakat @emrahb 'nin makul sorularına verilen cevabı görünce yollama ihtiyacı duydum.

@yanık_orhan (07:49 mesajına karşılık)

Hayır.

Yepyeni yapılmış ve ilerleyen yıllardaki (dolar üzerinden verilmiş) geçiş garantileriyle birlikte kıyamet kadar para ödeyeceğimiz yollarda gerekli planlamanın neden yapılmadığını, bu detayın (bisiklet için gerekli altyapı) neden düşünülmediğini sorgulayacağız.

Bisikletin de taşıt olarak kabul edilmesini engelleyenler kimlerdir/nelerdir, sorgulayacağız.

Neden bizi bisiklet yoluna hapsetmeye çalışıyorlar, sorgulayacağız.

Yüksek ve ciddî bariyerlerle ayrılmış, gezinti değil ULAŞIM amaçlı bisiklet yollarını yapanları tebrik edeceğiz.

Böyle yolların/imkânların olmadığı yerlerde bisikletin de makul ölçüde tüm taşıt yollarını kullanabilmeleri saygı görmeleri için ısrarımızı sürdüreceğiz.

@Rocketman
Size makul gelen sorular bana gereksiz ve çocukça geldi. Cevabımda ona göre oldu.
Lüzumsuz tartışmaya girmem. Fikrinize karşılık fikrimi söyledim o kadar. Size otoyollarda bisikletinizle mutluluklar dilerim.

@emrahb

Bahsettiklerinin hepsi yoruma açık konular...

Benim birşeyi göremediğimi iddia ediyorsan, kendinin görebildiğine nasıl bu kadar emin oluyorsun...

Belki de ben senin göremediğin birşeyleri görüyorumdur...

Adı üstünde "yorum"... Neden rezil olayım! sen ısrarla hazımsızlık göstererek aynı duruma düşmüyor musun!

3-5-10 kişi yorumu beğendi diye her okuyan arkanda mı sanırsın! Nasıl olur da bu kadar üst perdeden konuşmayı kendinde hak görürsün...

@yanık_orhan

Ona bakarsan şizofrenlerde kendinde olan her tür rahatsizligi inkar edip karşi tarafa yukleme cabasina girerlermiş. Şimdi senin durduk yere bana cahil imasında bulunmani bu kapsamda degerlendirirsek hangimiz haklı durum degisir. Sende bende yorumumuzu yapiyoruz kim hakliysa okuyanlar degerlendirir. Sen neden simdi aklinca ima yoluyla hakaret yolunu sectin ?

Konuyla alakali konusmak yerine konuyu kisisellestirmen ve eğer kendince bir insanin cahil oldugunu dusunuyorsan sessizce oradan uzaklasmak senin icin daha iyi bir secenekken ( cunku cahil herseyi yapabilir ) bunu dile getirip satasmaya calismanda senin cehaletine örnek teşkil edermiii ? ayrı bi konu

Merak etme ben hem konuyla alakali hemde satasmalarinla alakali cevap verebilecek zekaya ve kapasiteye sahibim. Ama iş oraya gitsin istemiyorum ayrı

@nuhcan

Ya biraderim derdin ne . Bisikletlinin bomba birakacagini dusunup arabanin birakamicagini saniyosun ben hala neyi tartismaya calisiyorum seninle bilmiyorum inan. Son yorumumda son kisimda konuyu tartismadan cikarip konuyla alakali yorumlarini sordum ama yine cevap vermeyip tartismayi surdurmussun. Azıcıkda vatandasa hizmet icin yapildigi iddia edilip de araban yoksa gecemezsin denmesi durumuyla ilgili konuşsaydın ya ? Neyse birader konuyla alakali olmayan konulari kapatalim lutfen

• Beğen
@emrahb

İşte bütün sorun şu ki; sizin (senin) şu üst perdeden konuşma tarzın... "Konuyu sonlandıralım" derken bile karşındakine saygı duymadan hitap ediyorsun... Daha da yazacak bir şeyim yok... İster kapatırsın, ister devam edersin...

köprüye bisiklet yolu entegre edilmesi kolay...
fakat köprüye kadar bisiklet ile gelme kısmında sıkıntı var...
otoban dışında köprüye bir ulaşım yok...
köprü üzerinde, araç yolu dışında bir de bakım/güvenlik yolu için ayrılmış bir yol var... bir aracın rahatlıkla gecebileceği kadar geniş...
otoyol dışında bağlantı olsaydı orası kullanılabilirdi... o yolun fotosunu da paylaşıyorum aşağıda...
yola otoyol bağlantısı olmamasının sebebi de, aslında köprünün tek başına yapılmaması...
"gebze-izmir otoban projesi" kapsamında yapıldığı için sadece otoban bağlantısı var (evet çok saçma bir sebep)

işletmeci firmadan özel izinler alınarak, toplu bir şekilde, güvenlik ile tur şeklinde geçişler yapılabilir...IMG-20170301-WA0014.jpg

Her köprüye bisiklet yapılması mümkündür sağında solunda bisikletlinin çok rahat geçebileceği alanlar mevcut

fakat köprüleri işletenler ve devletin işine gelmez neden araçlardan onlarca lira almak varken bisikletliyi beleşe geçirsinler ki ?

Can güvenliği vs bahane korkuluklar ile kazalar ve intihar girişimleri çok kolay engellenebilir ama olay zaten vatandaşın can güvenliği değil tamamen duygusallık :)

Bisiklet geçişi için o köprüde tek kuruşluk yatırım yapmazlar. O yüzden boşuna kafa yormaya gerek yok

Ben bu köprünün müteahidi/işleticisi olsaydım bisiklete izin vermezdim.
Dört tekerli müşteriler velinimettir.

Geri