Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Otobanda Bisiklet Kullanımı

Özellikle Tekirdag Edirne güzergahı kullandığım zaman Yasak olduğunu bile bile yine orayı tercih etmemdeki tek sebeb,normal e5 yoluna oranla (özellikle büyükçekmece silivri kınalı arasını bilenler)daha güvenli hissetmem..yanlışmı kesinlikle yanlış ama kimsede demesin e5 daha güvenli ne emniyet şeridi var nede düzgün bir yol...emniyet şeridi olarak belirlenen yerler zaten köstebek tarlası gibi..yanınızda silme geçen dev kamyonların yaklaşan sesi bile D100 yolunda tedirgin olmanıza yetiyor. Paralı yollar gerek fazla tercih edilmediği gerek paralı olması gerekse de biraz daha km bazında yolu uzattığından dolayı hem sakin hemde emniyet şeridi oldukça yeterli...amaaaa tekrar söylüyorum burdan söylediklerinden otoban yasaldır,cezası yoktur,girin güvenilirdir diye birşeyler çıkarılmasın aksine lastik patladımı yedek yoksa yanlızsınız yada suyunuz bitti,zincir kırıldı yada ne bileyim iste benzer seyler yaşadınızmı bilinizki tek başınasınız..si on olarak yasakmı yasak,yanlışmı yanlış(ama keşke aynı kalite olmasında(paralı ya :) )Allah için emniyet şeridi biraz daha düzgün geniş yapılamazmıydı(büyükçekmece silivri kınalı d100 yolu bildim bileli(en az 7-8 sene) konumu ve güzergah bakımından özellikle o rota üzerinde bisiklet sürenler icin çok tehlikeli.)

Bahsettiğim yol İstanbul Çorlu Edirne D100 (E5)ile aynı güzergahın TEM(paralı yol) ile kıyasıdır..

Scudo
@soneryen o segmentten 107 kez gecmisim simdiye dek :eek: İşe gidiş guzergahim oldugu icin. Zaten son kazami da o yolda yaptim :eek:ops: Emniyet seridinde arkamdan taksi carpti, ovunmek gibi olmasin :D

• Beğen
Tepkiler: NS.
@bilalfidanboy aşağı yukarı aynı fikirdeyim. otobanın en sıkıntılı tarafı sapaklardan geçmek çünkü trafik e-5'e nazaran kat be kat hızlı akıyor.

• Beğen
Tepkiler: meren12 ve MAERKEK
Yanınızda bir mal varsa:krktm: ve siz onu tanımıyor veya tanıdığınızı düşünüyorsanız, isterse otobanda tank olsun bence o mal tankdan bile tehlikeli olacakdır.

@Serkan Mıstınoğlu
107 kez geçip şimdi burada yasak dersen. Adminin dediğini yap yaptığını yapma. Övünülecek gibi değil Ağzından yel alsın kaza deme bende çıkıyorum arada ama kom mom için değil :) PR için. :D

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
(link) Bu yolda gidersem ceza yer miyim?

Yav şu GCN forman çok iyi :D

• Beğen
Tepkiler: meren12
Peki çevreyolu otobandan sayılıyor mu, yani yasak mı çevre yolunda bisiklet sürmek.

@muhammedbensi
Ben oralarda defalarca kez bisiklet sürdüm ceza yemezsiniz en fazla karayolları görevlisi görüp ilk çıkıştan çıkmanızı söylüyor. Ancak bu yolu pazar günleri hariç tavsiye etmem.

@jestercat
çevreyolunu kullanabilirsin sadece otoban yasak kanuna göre

@Bisikletli Gezgin
Çevreyolu dedigimiz zaten 2 seritli gidis 2 seritli dönüş olan yollar oluyor bu yollarda zaten bu levha olmuyor

Bence köy yollarında gitmek daha zevkli oluyor. Özellikle kuzey taraflarına doğru rakım artıyor ve güzel tırmanışlar oluyor. E-5 de egsoz dumanları arasında kalıyorsun ve çok sıkıcı oluyor. Ki bu İstanbul için geçerli. Antalya vs. gibi yerlerin çevreyolları güzel. İstanbulda nedense doğru düzgün yol bulamıyorum. Silivir desen bozuk. Selimpaşa desen arabalar sıkıştırıyor. Çatalca zaten adam öldüren yol. Köy yollarından başk seçenek kalmıyor.Ve en zevklisi de bence köy yolları.

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Sezer
(link)
otobanda bislet yasssaaaaaakkkk. Madde 2

Merhaba arkadaşlar bugün Bursa'ya geldim otobüsle.Mudanya'ya gideceğim.Haritadan yollara baktığımda D575 kodlu bir yol var.D=Devlet Yolu'ymuş.Bu yola bisikletle girebilir miyim yoksa otoban mı sayılıyor

Merhaba arkadaşlar bugün Bursa'ya geldim otobüsle.Mudanya'ya gideceğim.Haritadan yollara baktığımda D575 kodlu bir yol var.D=Devlet Yolu'ymuş.Bu yola bisikletle girebilir miyim yoksa otoban mı sayılıyor

Bursa ücretsiz çevre yolu diye geçiyor E-90 ve D-575 çevre yolu. Siz nereden bağlanacaksınız çevre yoluna? Muhtemelen bursa içinden bağlanacaksınız diye düşünüyorum.
Çok kalabalık ve tehlikeli bulduğum bir yol açıkçası burası. Ama bu yolu kullanan arkadaşlar hangi saatlerde bisikletliler için tehlikeli/tehlikesiz olduğunu söyleyebilir belki....

@Metehanr Bursa Terminal'den çıkacağım.

Geri