Scudo Sports

Otobüs Firmaları Bisikleti Bagaja kabul etmiyor :(

Ceyhun Pekuz

Daimi Üye
Tepki
127
Antalya-Mersin turuma başlangıç olarak otobüsle Antalyaya gitmeyi planlıyordum.Antalyaya giden tüm firmalara söyledim, hiçbiri bagaja bisikelt kabul edemeyeceklerini söylediler :(
Tur fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla bisikletlerini otobüsün bagajında götürenler var.Bu işin sırrı nedir :D

Scudo
bildiğim kadarıyla Kamil Koç firması bisiklet alıyor diğerlerini bilmem

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Pekuz
Ceyhun'um Kamil Koç'un kampanyası var. Ancak çoğu muavininin ve şoförünün haberi yok. Çıktılar işe yarayabiliyor. Diğer firmalar için de bunu gösterip, bisikleti parçalayıp koyacağınızı, ağırlığını söyleyip sonuç alabilirsin.

http://img329.imageshack.us/img329/7497/bisiklethu1.jpg

http://img219.imageshack.us/img219/1145/bisiklet2rv8.jpg

Ceyhun, biletini alırken bisikletten hiç bahsetme... Otobüs perona girdiğinde bagaj bomboşken bisikletle bagajın yanına git ve bisikletini muavine yardım ederek, bagaj içine dik olarak sağdaki veya soldaki direklere yasla... Bir bagaj ipiyle de bir yerlere bağla... Muavin bisikletin hiç yer kaplamadığını görecek, sesini çıkarmıyacaktır...

Mecedes 403 ve Trevegolar'ın bagajları yüksek olduğu için, bisiklet çok rahat girer... Ancak, Safir, MAN ve SETRa'ların bagajları yüksek olmadığı için ön tekerleri çıkarmak ve seleyi indirmek gerekebilir... Bu konuda şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım... Yani kısaca bileti kesenle bu konuyu kesinlikle konuşmamak gerekiyor...

biletlerin arkasında "her yolcu 30 kg a kadar yük ve /veya eşya taşıyabilir " diyor.baktın muavin terslik yapıyor tart bakalım kaç kilo gelecek de :D

yıllardır yarışa otoüslerle gideriz 7 adet koyduk agaja adamlar şaşırıyodu u kadar isiklet uraya asıl girdi die hiçde ücret ödemedik ö tekeri agaj asıl olursa olsu söküp kadrou yaıa koyduğuuzda daha az yer kaplamış gii görüür süleyma şatır aimi dediği gii aşta sölemeyip sorada çıkarmak işe yarıor

ben ayvalık'a giderken aslı bisikletteki bir abi söylemişti kamil koç alır onunla git diye. ön tekeri çıkardık muavin bir baktı ki ufacık. hemen bagajın duvarına yasladı önünede bavulumuzu koyduk.hiç problem çıkarmadılar.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Pekuz
Anlayışlı kişilerin problem çıkaracağını zannetmem açıkçası...
Kamil koç firmasına yaptığı bu güzel kampanya için çok teşekkürler...

Kamil koç a teşekkürler..Şu ana kadar 20 ye yakın seyehatimde yanımda bisikletimide götürdüm..hiçde sorun yaşanmadı..allah kolaylık versin

biz muğla'dan antalya' ya gittiğimiz de dönüşte kamil koç la döndük ve bu reklam durumunu anlattık ve hep muğla da kamil koçu kullandığımızı söyledik sorun çıkarmadılar asıl sorun bisikletleri otogara sokarken çıktı bizden bisikletin faturasını istediler çalıntı olmadığını ispatlamamız için.

Kamil Koç'un kampanyası çok güzel. Bu kampanyayı bütün seyahat şirketleri yapması lazım. Süleyman Abi'ye katılıyorum. Telefon ile bisiklet alıyor musunuz diye sorduğunuzda çoğu firma almıyoruz diyor yada bilet kesen arkadaş bisiklet almadıklarını söylüyor.

• Beğen
Tepkiler: ogulcan22
Abicim bir bisikletin kaplayacağı yer otobüsün altında ne ki? Bence otobüs şirketleri bisikleti gözünde büyütüyorlar. Çünkü bisikletten ziyade hacim ve desi itibariyle bisikletten çok çok daha fazla bagajı olan yolcular mevcut. Onlar göze batmıyor çünkü onlarınkı valiz yada koli olduğu için mi?

bu konu hakkında bende kargo çalışanı tarafından ögrendiğim bir seyi paylaşayım .

resmi olarak otobüslerde bisiklet tasımak yasakmış.

mavinler bu konuyu bilmedikleri için bize bir sey demiyor olabilirler

bu resmi yasak konusunda bilgisi olan varmı?

@nuriaktürk

İlk defa duydum. Neden yasakmış acaba? Kimyasal madde değil, patlayıcı madde içermiyor, Yanıcı-Parlayıcı madde değil. Lpg ile çalışmıyor. :) Altı üstü bir bisiklet. Millet neler neler taşıyor ah bir bilseler

@soneryen

bilmiyorum valla ben kargo çalışanının söylediğini yazdım.neden yasakmış diyede sormadım.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@nuriaktürk

Şimdi bende çok merak ettim. Bunu bilen varsa paylaşalım. Böyle bir yasak var mı? Varsa neden

@nuriaktürk

Kargo çalışanı otobüslere vermeyin bize verin niyeti ile de söylemiş olabilir, neyse günahını da almayalım :)

Bence böyle bir yasak yoktur. Olsa Kamil Koç firması böyle bir kampanya düzenleyemezdi.

bütün yolculuklarda otobüs kullanırım ve 4 bisiklete kadar yerleştirdiğimiz oldu. ancak biraz özen ve karşılıklı anlayış gerekiyor.

ulusoy, varan gibi firmalar kesinlikle bisiklet taşımayız diyor. karizmaları bozuluyor herhalde. bu yüzden daha kalender firmaları tercih etmekte fayda var.

öncelikle bilet alırken söylememekte fayda var, bilet kesen görevli uğraşmamak için yasak diyebiliyor.

otobüse erken gidip bagajı boşken bulmakta fayda var. böylece muavin yer ayarlayabilir.

kir pas içindeki bisikleti kavga ederek muavine yerleştirtmeye kalkınca sorun çıkabilir. en basitinden yerleştirirken üstünün, elinin kirlenmesini istemiyor.
bu nedenle kendin yerleştirmeyi önermek olumlu sonuç veriyor.

ön ve arka tekeri sökmek takmak, seleyi indirmek 5 dakika almaz... birde yanında birkaç naylon poşet bulundurup aynakol ve dişli bölgesini sararsan, ortalığa, diğer çanta ve bavullara yağ bulaştırmamış da olur.

bu yöntemle son yolculukta kendi ellerimle 3 bisiklet yerleştirdim; büyükçe bir bavul kadar ancak yer tuttu, muavin abi sen böyle hazırlayınca motor bile taşırım deyip teşekkür etti...

herkese gerilimsiz otobüs yolculukları...

Geri