Scudo Sports

Otobüsle trafik varken 45 dakikada geldiğim yolu...

@Y.Genç
Donus heosinden kolay ayazaga tunelinden bir kaptiriyorum 2 dakkada ayazagadayim

Scudo
@Emrah GÜLEZ
Hiz sizi aldatmasin maslak yokusundan sonra hep bir egim var ona bakarsaniz yarış bisikletiyle 100 km yapanini gordum ben bende 40 km yapayim yokus asagi dimi

20 yıl dağ bisikleti sürdüm bizim belediyelerin müthiş yol tasarımları sebebiyle. fındık kadar beynim olduğundan 20 yılın sonunda kendime sordum. ben dağ bisikleti ile toprak yolda sürüyor muyum? yanıt HAYIIIIR olarak geldi. deprem paraları ile asfalt olunca ülke didim bir de yol bisikleti deneyeyim ama drop bar bana zor geliyordu. imdadıma flat bar yetişti. eskiden gittiğim yolu ikiye katladım. yorgunluk diye birşey kalmadı. kondüsyonum da kötüdür bu arada.

İstanbulda iett otobüslerinin bi espri kalmadı artık :) eminönüden otogara otobüsle 1 saat 15 dakikada gelirken 26 inç 2.00 lastikli bisikletimle 45 dakikada geliyorum. Bu arada neden mtb aldığım hakkında hiç bi fikrim yok :D

Otobüsle 20dk süren yolu bisikletle 20 dk'da alıyorum. Adeta söförle yaris icerisindeyiz. :D bi o beni geciyo bi ben onu.(yolcu indi bindi derken tabi :D )

• Beğen
Tepkiler: s1nan_guv
@s1nan_guv Sanırım sorun verdiğiniz mesafede.
(link)
Bu rota 6.33km veriyor hadi 8 km olsun. Eğime bakarsanız dediğiniz gibi maslaktan sonra eksi bir eğim değil tam tersine levente kadar yokuş görünüyor.

Bu sabah benim de eğlencem bir çift katlı otobüsle oldu. Hafta için sabahları (5-7 arası) Maltepe-Pendik Marina antrenmanı yapmaya çalışıyorum. Bu saatlerde in-cin top oynadığından, beni motive edecek veya birlikte sürebileceğim bir bisikletli dahi olmuyor. Arabalarla veya motorlarla da rekabet olmayacağından geriye sadece bu çift katlılar kalıyor (zaten boş yolda rekabet edecek bir şey de olmayınca bir süre sonra temponuzu kaybediyorsunuz).

Marinadan dönüşte çift katlı otobüs beni geçti, bir süre sonra baktım durakta yolcu alıyor, ben de onu geçtim tabii. Sonra süre tuttum ne zaman beni geçer diye (önümdeki en yakın durağı da ezbere biliyorum). Aynı durum diğer duraklarda da oldu. Bir o, bir ben bu şekilde güzel antrenman oldu. Yol bomboş olduğundan otobüsün arkasına takılma şansım olmuyor çünkü şoför orta şeritten yüksek hızla solluyor beni (bisikletçilerin arkalarına takılmaya bayıldıklarını iyi biliyorlar, adeta köpekten kaçan bisikletli gibi ara gazı veriyorlar).

(link)

Neden mtb alıyorsunuz çünkü markalar öyle yapmanızı istiyor. Mtb de orta seviyelerdeki fiyatlar yol bisikletinde giriş seviyelerinde.
Bakınca dayanıklı görünüyor oturuş ve duruş pozisyonları daha koltuk kanape açılarına yakın. Amortisör disk fren biraz araba unsurları olduğu bir araba hevesi karşılanıyor. Yol bisikleti cılız aynı paraya dağ bisikleti kocaman frenler diskler amortisörler falan filan göz dolduruyor ama ucuz. Ucuz yapan şey çok tercih edilmesi yol bisikletinden defalarca kat fazla satmasi. Aynı fiyat olan yol bisikletlileri hem giriş seviyesinde hemde cılız biri kaç fites diye sorsa 14 18 diyeceksiniz ama aynı paraya dağ bisikleti alsanız 21 27 30 diyeceksiniz. Yol bisikleti yol olana her yere giderken dağ bisikleti ile dağ gezme keyfi yaşamanız için arabaya yükleyip gitmeniz gerekiyor. Yol bisikleti ile kapınızın önünden çıkıp kapınızın önüne dönmek mümkünken dağ Bisikletiyle bunu yapabilmeniz için biraz kaç km evden uzaklaştığınızı düşünmeniz gerekir. İstanbul'un göbeğinde oturup dağ bisikleti alan arkadaşlar Sarıyer Maslak arasında gidip gelen birinin işe gitmek için Land Rover seçmesi gibi bir şey. Yol bisikleti dağ bisikletinden daha çok bakım ister okadar başka bir dezavantajı yok. Marketlerde dağ bisikleti varken neden yol bisikleti yok?

@Antecurs
Hususi otobusle gelirken programi calistirmistim 20 km diyordu bende o programin yalancisiyim

Geçen gün Bakırköy'de arkadaşımla akşam saat 8 civarı vedalaştık. Ben bisikletliydim, o yaya. İkimiz de aynı yere gideceğiz: Çalışlar Caddesi, Ömür Plaza civarı..

O, benle vedalaşıp hemen Capacity'nin önünde minibüs sırasına girdi, ben de hemen yola koyuldum. Eşzamanlı olarak harekete geçtik yani. Ben kısa sürede gideceğim yere gittim ve hemen onu aradım, "Neredesin?" dedim.

"Hâlâ minibüs bekliyorum," dedi.

İşte bisiklet böyle bir şey.

Sefaköy-Bakırköy arasını ortalama 25 dakikada gidiyorum. Otobüsle karşılaştırmak manasız çünkü evden otobüse+otobüsten işyerine yürümek zaten 15-20 dk sürüyor. Otobüste geçen zamanı hesaplamaya gerek bile yok. :)

Bianchi speed 1000'in agirligi nedir? Akşam teslim alacagim

@Lenora Nora
valla ben dün 15 km2lim yolu 43 dk da gitmişim çoğunluğu düz yoldu. Çok hızlı değildim ama biraz tempo yaptım. Ama arkadaş müthişmiş :)

Zeytinburnu-Beşiktaş sahil yolu. 1.45 2.10 dakika arasında
Zeytinburnu-Sancaktepe. gidiş 2 saat 35 dakika, dönüş 2 saat 5 dakika. Vapur ve Vapur kalkışı beklemek dahil.

Altımdaki Düldülün tüm zorluklarına rağmen .

Ama 13 yaşındayken kullandığım 5 vites yarış ( yol ) bisikletinin keyfi yok:(

Benzer bir güzergahı bende kullanmayı düşünüyorum ama kondisyonum yetermi ondan emin değilim.
Çayırbaşı - Maslak arasında yaklaşık 9 kmlik bir mesafe var. Fakat arada Hacıosman bayırı olduğu için beni düşündüren bir güzergah oluyor. Sadece yazları aktif olarak Sahil yolunda bisiklet kullanabiliyorum ve yokuşları pek sevmiyorum:) .
Otobüs + Metro İle yaklaşık 25 dkda geliyorum. Bisiklet ile bu süreye yaklaşabilirim sanırım. Havaların biraz daha ısınmasını bekleyip hafta sonları kendimi test etmem gerekiyor.
Birde işe geldikten sonra terleme konusu düşündürüyor tabi :) . Bu konu hakkında neler yapıyorsunuz . :rolleyes:

beylikdüzü kavaklı stadın ordan büyükçekmece mimaroba güzergahı:
güzergah 1: gürpınar üzerinden 14 km
-toplu taşıma bu güzergahta yok.
-şahsi aracım ile 25 dk (ortalama. trafik varken daha uzun, yokken daha kısa)
-bisiklet ile 40 dk
güzergah 2: E-5 üzerinden 16 km
-toplu taşıma 2 aktarma toplamda 1 saat ve 4.40 TL
-şahsi aracım ile 20 dk
-bisiklet ile gene 1 saat
(ancak dönüşte yokuş yukarı olduğu için bisiklet ile 15 dk daha uzun sürüyor :()

1.png 2.png
bunlarda güzergahlar
(kullandığım bisiklet sedona 720 mtb tekerler schwalbe black jack 26x2,1)
not: iş çıkışı saatlerinde toplu taşımaların durumu da malum olunca bisikletle gitmek daha mantıklı geliyor:acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@taner07

merhaba,

ankara'da bahçelievler- kurtuluş durakları arası metro ile yaklaşık 15 dk, ben bisikletim ile de 15 dk da kimi zaman(yol boş, ışıklara takılmadan ve kondüsyonlu sürdüğümde metrodan önce de varmışlığım oluyordu.

totalde ise evden metro durağına yürüme , metroyu bekle, metrodan okul girişine kadar yürü diyene kadar, bisiklet hem daha hızlı ve pratik hem de bedava....

;)

Geri