Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Özel mesaj kullanımı

@Nevzat K.

Merhaba,
İngilizce yazıda şu deniyor:
"Arkadaşım olmayan kişilerin cevabına izin ver
Şu anki ayarlarınız sadece arkadaş listenizdeki kişilerin size mesaj göndermesine izin veriyor. Bu liste dışındaki bir üyeye mesaj göndermeniz halinde, üye size cevap yazamayacaktır."
En son cümle de bir işaret kutusu olsa gerek, zira;
"Arkadaşlık listemde olmayan kişilere de mesaj gönder"...

Ayarlarını buna göre değiştirebilirsin...

• Beğen
Tepkiler: Nevzat KÖSEOĞLU
Scudo
Bugun forum aracaligi ile tanistigim bir arkadasimiza mesaj gondermek istedim ama ozel mesaj gonderebilmek icin minimum 50 mesaj gondermis olmak gerekiyormus. Bu kisitlamanin sebebini anlayamadim. Iki-uc gun oncesine kadar boyle bir kisitlama yoktu. Aktif bir kullanici ol(a)mayan benim gibi kullanicilara da ozel mesaj gonderme hakki verilmesini rica ediyorum.
En azindan 50 mesaj gondermis olma limiti 5-10 mesaj gibi daha sembolik bir limite indirilebilir diye dusunuyorum.

bazı üyeler sadece reklam yapmak için üye olabiliyor. bunun engelenmesi için böyle bir uygulama yapılmış olabilir

Forumumuzdaki özel mesaj sisteminin,reklam amacı güden kullanıcılar tarafından suistimal edilmesini engellemek amacıyla 50 mesaj sınırı koymak durumunda kaldık..

Anlayışınız için teşekkürler.

Kisitlama okudugumkadariyla mantikli bir gerekceye dayaniyor. Ancak bana gelmis ozel mesajlari cevaplayamamak kotu oluyor, bu durum icin karsi tarafin attigi ozel mesaji cevaplamanin bir yolu var mi?

Malesef yok.profilinize msn ve mail adresinizi girin.

Merhaba,

Forumdan bana gönderilen özel mesajları cevaplayamıyorum. Cevaplamak istediğimde mesaj adedimle ilgili bir uyarı geliyor. Daha önceden böyle birşey yoktu, özel mesaj gönderebiliyordum, mesaj adedim çoğalsın diye de gereksiz ve sürekli mesajlar atmak yanlısı değilim. Mesaj adedine göre özel mesaj gönderiminin yasaklanması yeni bir uygulama sanırım. Fakat nispeten eski bir üye olarak bu durumdan rahatsızım, kendim için değil, cevapsız bıraktığım özel mesaj atan üyeler için...

Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
Ben Cem Sevin konu olarak yeterli mesaj olmadan ,mesaj atamadim. Bu sorunu çömenizi istiyorum. Bana gelen mesaj 22 tane 50 mesaj gelmeden mesaj yazip yolama imkani yok ben arkadaşlarimi arayip bana mesaj yazinki bende bende size mesaj yollama imkanim olsun demek mantiklimi bu olayin çözülmesini saygilarimla rica ediyorum. Cem Sevin Cep 0537 694 07 77
Konu Hakkinda Murat Kiliç Beyin Dikkatine

cem bey size gelen mesaj sayısı degil,foruma yolladıgınız mesaj sayısı 50 olucak...kimseye mesaj at demenize gerek yok yani..
grin bisikletmin fotografları başlıgına, 20 küsür kişiye güzelmiş deyin,olsun bitsin:)

Bu mesaj kotasının nereden çıktığını bilmiyorum ama sanırım olaylar şu şekilde gelişmiştir...

Birileri ,sahte üyelik ile gıcık olduğu kişilere , delikanlı gibi yüzüne söyleyemediği şeyleri özelden kibar kibar(!) anlatmaya çalışmıştır.

Bunun haricinde de forumu sömürüp hiçbir katkısı olmayan kişilerde çoğunlukta.Zaten bizim toplumumuzun genel olarak yapısında(böyle olmayan insanları tenzih ederim) seyirci olmak güdüsü vardır.Kendi görüşlerinin tersi bir durumda bile seyirci kalmayı ,yorum yapmayı ,tepki vermeyi beceremeyiz.Kaldı ki burası bir forum sitesi.İnsanların interaktif olarak katılımı son derece önemli.Böyle kişileri aktif hale getirmek,zincirlerini kırıp sosyalleşmeleri içinde güzel bir alternatif belki de.

Tabi ki bazı insanların forumda çok fazla vakit geçirmek veya mesaj yazmak gibi bir şansı olmayabilir.Buna karşılık olarakta ,gene halk arasında 'kurunun arasında yaşda yanar' gibi güzel bir deyim vardır:D

Enteresandır ki ,bu tip mesajlardan sonra (-) puanlamalarda da bir artış oluyor.Buradan (-) puan veren arkadaşlarada yeri gelmişken seslenmek istiyorum.Lütfen karşı görüşlerinizi,bir forum sitesine yakışır şekilde,açıkca beyan edin ki yanlışı olan kişi tekrarını yapmasın-doğrusunu öğrensin.Diğer insanlarda ,açık yapılan bu bilgi alışverişinden yararlansın.

Herkese selamlar...

@fletcher

Bu da olayın farklı bir karamizah boyutu :) Benim böyle bir sorunum yok, fakat daha işlevsel bir çözüm bulunmalı diye düşünüyorum. Önerim varmı? Ne yazıkki yok :rolleyes:

Not: Yazım ''Fletcher''nickli arkadaşıma ithafen değildir. Çok güzel bir noktaya değinmiş. Kendisine teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Taner Yavuz
@tanerxc500

anlatıldıgı kadarıyla biraz daha farklıymış olay...alınan yeni üyeliklerin peşinden, özel mesaj yoluyla başka sitelerin reklamı yapılmak istenmiş..(ki bana da geldi bu mesajalrdan 1-2 tane)
bunun sonucunda da bu yöntem uyugn görülmüş...aşılması çok zor bi engel degil aslında...kah bahsettigm yöntemle,kah birascık zamanla bu sınırı ortadan kaldırmak olası...

@fletcher

Kötü niyetin önüne gecmek zor gercekten. Ancak uygulamanin temelinde tam olarak da bu esas yatiyor.

Engelin asilmasi zor degil, ancak bize takip kolayligi sagliyor. Nasil takip ediyoruz, o da bize kalsin ;)

Engelin aşılmasından kastettigm,art niyetli bi kullanıcı olarak engeli aşıp, uyugn olmayan bir aktivitede bulunmak degildi gerçi:) "yeni kullancı" etiketinden bir an önce kurtulup,forumu normal bi şekilde kullanabilmekti. art niyetli kişi forumda gereksiz ve boş mesajlar atıyor ve dikkat çektiği için takip ediliyor değilmi :p

Özel mesaj konusunda ben de sıkıntı çekiyorum ama forum yöneticileri bu konuda haklı ve bu gerçekten etkili bir uygulama.

Gelen kutusu - gönderilen mesajlar hepsını sıldım.Kontrol panelindende özel mesajlara bakdım açık :boese157: ama nedense ben mesaj gonderırken assadakı eklenebılır ozellıkdekı kutucugu ısaretlemeden mesaj gıtmıyor :boese157:
Bu da yetmezmiş gibi bana gönerilen özel mesajların birçogu bana gelmiyor :boese157:

Acilen bu konuyla ılgılı bır cozum yolu üretebılırmıyız lütfen ?

Sevgiler...

Geri