Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pabucun lastiğe sürtmesi

mustafa.d

Aktif Üye
Tepki
15
Bisiklet
b'Twin
İyi pedallamalar ikinci el bir yol bisikleti aldım daha önce hic yol bisikleti kullanmadim o yüzden pek anlamıyorum ve nasıl bir çözüm uygulayacagimi bilmiyorum neyse sorunum su arka frende sağ fren bacağındaki pabuç bu Jantin fren yapicak olan bölgesinden bi kısmı taşıp tekere sürtüyor bunu nasıl önlerim ayni şey sol bacakta olmuyor ayrıca bu pabucun tuturdugumuz kanalda en sonda

Scudo
Fotoğraf atarsan sana yardım edecek çıkacaktır

Jant ayarınız bozulmuş.

@darkdream
jant ayarı bozuk olcagini zannetmiyorum çünkü önceden yapmış daha sonra ise ben jantları bakıma yollayıp geri getirdim daha yeni fark ettim boyle bisi yaptığını

Devamlı değil de periyodik olarak aralarda sürtüyor ise jant ayarı iyi yapılmamış olabilir. Basit bir çözüm olarak gidondaki fren vidasını sağa, yani saat yönüne hafifçe çevirerek uzaklığı azaltabilirsiniz.

Pabucu elinizle itmeyi denediniz m, sürtmeyi önleyecek şekilde? Vidası sıkılırken tam ayarlanmadan sıkılmış ve tam düz durmuyor olabilir

• Beğen
Tepkiler: DutPekmezi
@darkdream fren yaparken hep sağ bacağın pabuç bölümünün ustu bu fren bölgesinin üstünden aşıp direk tekere sürtüyor
@Gixxer bu pabuclarin bağlandığı kizagin en sonunda hatta tekerin yanak kısmına sürten kısmı vardı pabucu çıkartıp orayi bıçakla kazıyıp tekrar taktim bu sefer kazidigim için tekere surtmuyor ama pabuç gene aşındıkça bu kazınan kısım gibi tekrar bir tabaka olusucak

Pabuç olması gereken gibi ayarlı takılmamış. Sorunun olduğu papucu gevşetip tam jantin fren yüzeyine basacak şekilde ayarlayıp sıkarsanız sorun hallolur. Yazarak anlatmak zor olur youtube dan falan fren papucu montajı ile ilgili videoları kolaylıkla bulabileceğinizi düşünüyorum

@DutPekmezi biri aşınan taraf öteki taraf inşallah anlaşılabilir bir şekilde cekmisimdir bir arkadaşım komple mekanizmayı sokup ordan ayarlamak gerektiğini söyledi ama bu kadrodan ayırıp o şekilde

Dosyalar

• P_20170516_185447.jpg
    P_20170516_185447.jpg
    79,6 KB · Okunma: 65
  • P_20170516_185431.jpg
    P_20170516_185431.jpg
    77,9 KB · Okunma: 63
@mustafa.d
@mustafa.d

bana papuçlar ters gibi geldi. o çıkıntı aşağı doğru olacak. bir de mandalı gevşet bisiklet yerde iken iyice mili kadroya yerleştir. sağ taraf tam girmemiş de olabilir. kolay gelsin.

Pabuç lastiğin üst kısımına çok yakın. Jantı görecek şekilde ayarlamalısınız, bir de ters olabilir gerçekten, çıkıntının yukarı bakması garip geldi.

Pabuçları öncelikle ters çevirin, onlar ters. Sonrasında tekrar bakalım duruma.

Bisiklet ters olabilir

Bu frenlerin boyutları hep standart değil mi yoksa yol bisikletinde arka aktaricida uzun veya kısa bacak diye ayrım var mi acaba

Geri