Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pahalı bisiklet ve giyimlerle halktan kopmak

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
899
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
Sınıflar çelişkisi her yerde, her zaman vardır. Marka merakı bunun suya vuran yüzüdür. Benim bisikletim de arabam da aynı yere götürüyor ya! denir, o zaman bu yarış niye? Profesyonel sporcular haricinde bisiklette ve giyiminde hafiflik ve pahalı giysiler saplantısına karşı olmalıyız. Amacımız örnek olmak, bu sporu ve bu ihtiyacı herkese benimsetmekse, neden en lüksün karbon bisikletin (ferrari'nin) peşinden koşuyoruz ki. Doyumsuzluk mu yoksa, gösteriş merakı mı? Yazık bunlara giden paralara. İkide bir bisiklet, araba değiştirmek niye? Teknolojiye yetişeceğini mi sanıyorsun, yoksa hayatındaki boşlukları mı dolduruyorsun? Geliri olan arkadaşlar bu konuda kendini sorgulasın ve bunların peşinde koşacağına fakir bir çocuğa bisiklet hediye etsin. Selamlar, saygılar.

Scudo
Parası olanada çift kadro bisana binip 5 tlye jarse forma al diyemeyiz. İsteyen istediği segmentte takılır. Önemli olan gösteriş için yapılmamasıdır.

@soner kalaycıoğlu İnsanların zevklerine yapacak birşey yok bu durum uzar gider durumu olan birisine şu marka arabaya bin geriye kalan parayla da insanlara yardımcı ol diyemeyiz ki. Belki pahalı bir bisiklete binen arkadaşımızın altında ucuz bir araba var yada arabası yok. Ucuz bir bisiklete binen birisinin de altında son model arabası var. Bu örnekler uzar gider. Keşke hayat sizin düşündüğünüz gibi olsaydı ne sınıf ayrımı, ne savaşlar, ne açlık hiçbirşey kalmazdı dünyada.

Paranın ne önemi var mühim olan insanlık..Ayrıca neden takılıyorsunuz bu meselelere anlamıyorum bende de yol bisikleti var çoğu zaman normal şort tişört giyerek kullanıyorum kimseyi de takmıyorum.Karşımdan full ekipman arkadaşlar geçiyor kimisi sürüş pozisyonunu bozmak pahasına selam veriyor kimisi de hiç kafasını kaldırmadan gidiyor.En iyisi sen yoluna bak git boşver milleti o konulara girersek bisiklet gösteriş dünyasında çok masum kalır.

Ben doğrudan @soner kalaycıoğlu beyin yaşına baktım. Daha sonra da altına yorum yapan bizlerin yaşına... Yukarıdaki yorumların çoğuna katılıyorum ancak 20 li veya daha yakın yaşlarda olan arkadaşların böyle dusunmemesi de normal.
Sonuçta 30 larda bir yaşanmışlık var 40 larda daha fazlasının verdiği doygunluk ileride ise bilgeliğe varan bir durum.... Ferrasini satan bilge önceden ferrariye binmiş mi binmemis mi onu bir sormak lazım değil mi?
Sonuç olarak bunlar da normal şeyler bizim ülkemiz için yeni... O nedenle alıyor aliyor.., alıyoruz
İhtiyac yoksa Almamak ee iyisi hem dünya kaynakları hem de kendi kaynaklarımız icin

Merhaba
Küçük bir örnek... Kask bisiklette bir gereklilik denir hep, ancak biraz ucuzunu aldığınızda darbelere karşı sağlayacağı korumanın kalite ile orantılı düşüp düşmediği sorgulanır. Hatta sorgulanmayabilir bile :)
Telefon... Bir müşterim x marka bir cihaz aldı, kullandı ve kısa sürede yaşadığı sorunlar sebebi ile geri getirdi,Daha ucuz olduğu için bu modeli tercih etmişti. Hiç sorun yaşamayadabilirdi. Yada aldığı bir spnraki daha pahalı olan y markası ile de problem yaşayabilirdi. Aldığı daha pahalı marka ile problem yaşamadı. Böyle tecrübeler edinmiş tüketici, tercihlerini daha kullanışlı, daha uzun ömürlü yada daha sorunsuz olduğunu düşünerek pahalıdan yana yaparsa yadırgayamam.
Düşünceleriniz çok şık ama şahsi görüşüm kapsamı itibariyle fazla hassas bir konu üzerinde cereyan ediyor.
Sevgiler

ben açıkçası pek aynı fikirde değilim. milletçe zaten spordan ve hareketten kopuk durumdayız. yoksa heves olsa giyim kuşam ya da bisiklet paraları çok da marjinal değil. örneğin insanımızın hevesli olduğu cep telefonu sektöründe millet 3 kuruş maaşla binlerce liralık telefonların peşinden koşuyor. yarın 4.6G çıksın onun için telefon değiştirecek telefon tutkunları var.

Her şey para değil.
Çoğu insan bu sporu maddi gücünü göstermek için de yapmıyor, borca girip iyi bisiklet alan da var, parası olduğu için kolaylıkla en iyisini alan da var. Parası olmadığı için bisiklet alamayan da var.
Hobi ve sporsal faaliyetlerdeki maddi harcamaları normal şartlar altında değerlendirmemek gerekir.

Kendimden örnek verecek olursam, evet karbon bisiklete biniyorum, ikinci el uygun fiyata almış olsam da bu sporu yapmayan herhangi biri için yüksek bir fiyata sahip.
10 yıldan fazladır aynı arabayı kullanıyorum, bizi geçtim çoğu insanın burun kıvırdığı apaçi diye yaftaladığı Şahin model bir arabam var, her gün arabayla yollarda olan birisi değilim, benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, değiştirmeyi de düşünmüyorum. telefonum 3.yılında vs..

Ben bir şeyi alırken genelde şöyle düşünüyorum; gerçekten ihtiyacım var mı ve bana toplamdaki yıllık maliyeti.

arkadaşlar ,bu ülkede kaç adam tanıyorsunuz hobisi bisiklet sporu olan,yok tabi,
bisiklet sporu nedir?

1-pro anlayış-bir takıma üyemisiniz,mesleğiniz bu mu ,(zati yandığınızın resmidir aç kalırsınız)
avrupada dünya kadar takım var ama öyle her önüne gelen takımı italya -fransa etaplarında koşturmazlar,
gelelim bu ülkeye sınıfta kalmış ,çakmış bir ülke,bu ülkede amatör bisiklet takımları ne kadar acaba ,pro demedim dikkat ederseniz,
amatör forması olan ve hatta ufakta olsa külübü olan kaç adet ,bu kadar il varda ne oluyor ,ortada takım yok,olsada süreklilik yok,
takım dediğin amatörde olsa kışında çalışır,sudan sebepler ileri sürmez yok soğuktu ayağım üşür,vs vs
bisiklet sporunu yaparken blujin giyilmez...aksesuarlar şarttır
sporcu tayt giyer veya uzun tayt giyer,tam techizattır,ve pahalı bir iştir....

2- hobisi bisiklet sporu olan kaç adam tanıyorsunuz ben görmedim siz gördünüzmü,bundan zevk alan kısa mola tempo üzerine odaklı , amatör anlayışta kaç adet adam tanıyorsunuz ,yıllarımı bu işe vermişim,sizce boşunamıydı,asla.....

esas eleştiri olacak ise ,pahalı bisiklet alıp pahalı bisiklet giyimlerini giyip,düz yolda 36 km 'de kalanları eleştireceksiniz çok adam var böyle ,tur anlayışında bisiklet sporu asla olmaz,30 kilo yükle kısa mola yüksek tempo olmaz. amaç bisiklet sporu yapmak ise pahalı giyimleri alacaksınız ya da orta karar,altınızda hafif aliminyum ya da karbon olacak,çünki derdiniz bisiklet sporu yapmak amatörce tabi,proluğu boşverin o iş çok zor,bu forumda 100 km durmadan basan yok hobisi bu olan ülkede yok,norveçte çok,aklınız uçar orda ne adamlar var burdakilerin tozunu atar,bu iş karbona marbona bakmaz,çalışmaya bakar bu ülkenin insanları son derece tembel duyarsız olduğu için bisiklet sporunun amatörcesi nedir diyede asla merak etmez...

Bu işe gönül veren birinin tatminsizlik sürecine girdiği doğrudur. Örneğin bir mtb alırsın frenleri pabuçludur, ihtiyacın olmamasına rağmen hidrolik fren istersin, maşan kilitli değildir, kilitli maşa senin ulaşacağın hedeftir, ulaşırsın mutluluğun kısa sürer ve havalı maşa aramaya gidersin, havalı maşa alırsın işini fazlasıyla yapar hafiftir,kullanışlıdır ama senin kafana akıllı maşa veya lefty maşa girmiştir bir kere.... Yol bisikleti alırsın, karbon jant istersin, karbon jantların gelir mutlusundur, ancak acaba seramik hub taksam ne olur dersin, seramik takarsın, grupsetin senin bilmem kaç bin km götürecekken gider üst modelini takarsın...Örnekler uzatılabilir ancak insan var olduğu ve tüketim düzeni devam ettiği sürece bu döngü değişmeyecektir. Herkes bütçesine göre bisikletiyle ya da kıyafetiyle oynuyor ki şahsen buna karşı çıkılmasını anlamıyorum. Zira 30 binlik look da mazgala giriyor 2.500 liralık salcano da, 53/39 look kullananın da kıçından terler akıyor, benim de :) Size kimse selam vermek zorunda da değil, ha verse iyi olur ama vermedi diye spora mı küselim :) bazen denk geliyor ben de vermiyorum. Bunun dışında maddi durumu iyi olmayan insanlara yardım hususunu bisikletle bağdaştırmayı çok doğru bulmuyorum, zira yardım edip etmediğini bilmeksizin burada atıp tutmuş oluyoruz.

Bisikletforumda bir süre sonra pir-i troll olarak haklı bir ün kazanacağımı biliyordum. Forumda gözümün açık gitmeyeceğinin kanıtı trollüyet ehli bu genç trollerin yazılarını okuyor ve gözlerim yaşarıyor. İnsanlık bir zombi istilasını bekleriken forum genç trollerin istilası ile topik topik ele geçiriliyor. ne mutlu bize.

Rahmetli Uğur Mumcu ülkemizde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan yakınırdı. Bilmediğimiz konularda direktifler vermeden önce biraz araştırıp, o insanlarla görüşüp bilgi sahibi olsak eminim vereceğimiz bu tür direktiflerden hemen vazgeçerdik. Ben hep bunu yaparım.

Soner Bey'in yazısına büyük ölçüde katılıyorum. 10 milyarlık bisiklete binen ama bisiklete özenen bir gariban çocuğuna 10 liralık bir çınçın zil hediye etmek zoruna giden insanlar da var.
Bisiklet sonuçta bedenimizi taşıyor tabii ki iyi olmalı sağlam olmalı ergonomik olmalı. Kask ve tayt da kaliteli olmalı. Kalite artınca haliyle fiyat da artıyor. Ama kaliteli seçimler gösteriş için değil kendimiz için yapılmalı.
Her gün 2-3 km. keyfekeder bisiklete binen birinin illa Deore olsun, aman 7 kg. geçmesin diye tutturması bence gösteriş.

Bisiklette de diğer dayanıklı tüketimlerde ve araçlarda olduğu gibi olağan üstü vergiler vs. girmesiyle oldukça pahalı bir spor veya kimine göre zevk.
Amaç sadece binmek ise ikiyüz lirayada bisiklet var. Ama burada forum da yazanların tabir-i caizse kalbur üstü bisiklet ve donanımları ve pek tabi giyimleri var
Ondandır ki fikir beyan edip edindiğimiz tecrübeleri iyi kötü paylaşmaya,öğrenip,öğretmeye çalışıyoruz. Fakat kim istemez ki kaliteli,donanımı güzel,hafif ve tabi yağ gibi akan bir bisiklet? onun için daha fazla para harcamak gerekliliği doğarken bunlara sahip bir cihazında marka değeri olan veya bilinmiş bir marka olması olasılığı artıyor doğal olarak.
Kısaca hayat belki de çok pahalı değil,biz az kazanıyoruzdur.

öncelikle herkese iyi günler.

bi kaç söz var bu konuyla ilgili ;
ucuz etin yahnisi yavan olur.
ucuz kıyafet alacak kadar zengin değilim.

örnekler çoğaltılabilir.

herkes bütçesinin yettiği kadar iyisini alıyor. şu anda bisikletim yok. arkadaşlarımla süreceğim zaman bisiklet kiralıyorum. bu arada da bütçemi sarsmayacak, kendi sınırlarım içinde, bana en uygun ama kaliteli malzemeyle donatılmış bir bisiklet bakıyorum.
biz keyfine sürüyoruz. 70-80 km civarı günlük gezi turları yapıyoruz. bu yüzden hafif, yormayacak bir şehir/tur bisikleti bakıyorum. gidip çift kadro bir bisiklet alabilirim. ikinci eli 200-300 civarı hem selesiyle hem de kadro dayanıklığı konusunda bi çok bisiklete 5 basar bu bisiklet, ama ağır. hafiflerin ucuzlarına bakıyorum. biliyorum ki tamir masraflarıyla, sonradan yetmeyecek sistemleriyle görece pahalı bisikletlerden daha pahalıya gelecek bir süre sonra.

benim yorumlamam bu kadar. keşke konuyu açan arkadaşın dediği gibi olsa dünya, fakat o dünyadan fersah fersah uzaktayız.

Geri