Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Panaracer Gravel King Folding 700X32C

karaomermustafa

Kozan Bisiklet ( KOZBİ)
Kayıt
1 Aralık 2014
Mesaj
379
Tepki
755
Şehir
adana
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hali hazırda kullandığım karbon kadro bir yol bisikletimin yanına kuma getirdiğim carraro 053 disk bisiklet ile bir ay içinde yaklaşık 600 km yaptım. Bisiklet üzerinde gelen 700x25c lugano lastiklerden hiç memnun kalmadım. Bisikletin maşası da alü olduğu için yoldaki tüm titreşimleri hissettiriyor ve 2 saatten sonra oldukça rahatsız ediyordu. Karbon kadro bisikletimden sonra bu beni çok rahatsız etti. Ben bu carraroyu arazi orman yayla yolları için almıştım. İlk 100 km kullanımdan sonra lastikleri değiştirdim. Panaracer gravel king 700x32c lastik taktım ve bisiklet resmen sınıf atladı. Sürüş konforu arttı, yuvarlanma direnci düştü yolda daha akıcı hale geldi, yol tutuş arttı. Memleketin soğuk ve bozuk asfaltları da düşündüğümüz zaman 700x23/25c lastikler zulüm oluyor. Hangi tarz kadro kullanırsanız kullanın, kadronun imkan verdiği maksimum ölçüyü takmanızı tavsiye ederim. Ben taşrada yaşıyorum yollarımız soğuk asfalt. Sıcak asfaltta sürenler 700x23/25c ile devam edebilir.
20200614_091744.jpg230835 dosyayı görüntüle
 
Scudo
Lastik gerçekten çok iyi duruyor. Ama fiyatına bakınca yazdıklarınızın ne kadar doğru olabileceğine gördüm. 2 lastik fiyatı neredeyse 1 bisiklet fiyatı :)
 
Size kaça geldi 2 lastik gerekirse bende yurt dışından alabilirim.
 
Kendi adıma, verdiğiniz bu bilgi paylaşımınız için teşekkür ediyorum.
Demekki yol bisikletine yeni geçiş yapmayı düşünen kişiler için bu lastik boyutları gerçekten önemli bir detaymış.
Tam da Carraro 042 ile ve Bisan Grand Tour Eco için gidip gelirken, iyi oldu bu bilgi. Bu arada Bisan GT Eco'nun lastik ebadı 28 mm iken Carraro 042'nin 25 mm. Artı GT Eco'nun maşası da Carbon.
 
  • Beğen
Tepkiler: karaomermustafa
@karaomermustafa vergi ödemesini teslım alırken mı yaptınız
merhaba, wiggle ın gönderdiği kargo firmasına bağlı olarak değişiyor. skynet firması ile gelirse önceden vergisini yatırmanızı dekontu paylaşmanızı istiyor. sonra ürün ülkeye girince sürat / yurtiçi kargo ya da başka bi özel kargo ile adresinize gelir. mail ile bilgilendirme / yazışma yaparlar. wiggle diğer kargo firmaları trakpak vs vs gibi ürününüzü gönderirse ülkeye girdiğinde ptt ile gelir teslim alırken vergisini ödersiniz.
 
Merhabalar, bu lastiklerden bisikletime almayı düşünüyorum. Gravel yol haricinde, düz asfalt kullanımında çabuk erir mi acaba? Diğer daha dişli gravel lastiklerini düz asfalt kullanımında çabuk eridiğini duymuştum. Siz ne dersiniz bu konuda? Bir de hiç yılan ısırığı sorunu yaşadınız mı? Tavsiye eder misiniz?
 
@fatihbitirgen Yılan ısırığının sebebi dış lastik değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihbitirgen
@fatihbitirgen Yılan ısırığının sebebi dış lastik değil.
Anladım biraz araştırmalıyım o zaman
Anladım biraz araştırmalıyım o zaman
@fatihbitirgen Yılan ısırığının sebebi dış lastik değil.
5F3581FF-A1D5-4230-8579-1464788F2A7B.jpeg
youtube kanalında ürünü araştırırken, inceleyen kişi lastiğin bu kısmını göstererek snake bite açıklamasını yaptı. Ben de küçük bir parçanın koptuğunu görünce buna snake bite adının verildiğini sandım. Ama snake bite, iç lastiğin janta sıkışmasından dolayı kaynaklanan bir hasarmış😁Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: firestone
Fotoğrafta işaretlediğiniz o kısım lastiğin ömrü ile alakalı. Yani o oyuk gibi duran işaretli yer zamanla kullandıkça yok olur işte o zaman artık lastiği değiştirmenin vakti gelmiş demektir.
Kilonuza göre doğru hava basıncı vurursanız iç lastikte yılan ısırığı olmaz.
Bu lastik soğuk asfaltta toprakta orman yolunda ıslak/kuru şahane bi lastik. Kesinlikle tavsiye ederim. Delinme, yırtılma olmadıktan sonra kullandığınız yola bağlı olarak 10bin km kullanırsınız.
Bundan önce michelin pro4 endurance kullandım 10bin km gitti. Bu panaracerda bi o kadar gider.
 
  • Beğen
Tepkiler: sccetin
Cevapladığınız için çok teşekkür ederim, bir şey daha öğrenmek isterim. Sizce schwalbe g one allround mu yoksa sizin kullandığınız panaracer gravel king mi?
 
bu siteye bakmadan lastik almam.

(link)

ben almadan önce tercihimi panaracer den yana kullandım. schwalbe kullanmadım bilmiyorum. bir çok inceleme karşılaştırma var. karar sizin.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihbitirgen
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Tercihim Panaracer olacak.
 
@karaomermustafa Merhaba, ben de 700x33c olan daha dişli gravel modelini aldım, lastik tubeless uyumlu ama ben iç lastikle kullanıyorum. Kaç psi hava basmam lazım, malesef lastik üstünde bu değerler yazılmamış. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
@karaomermustafa Merhaba, ben de 700x33c olan daha dişli gravel modelini aldım, lastik tubeless uyumlu ama ben iç lastikle kullanıyorum. Kaç psi hava basmam lazım, malesef lastik üstünde bu değerler yazılmamış. Yardımcı olursanız sevinirim.
kullandığınız marka model ne bilmiyorum, lastik ile ilgili en iyi bilgiyi panaracer sitesinden bakabilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: cdemircan
Teşekkür ederim
 
Geri