Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Paraşüt başlangıç kursu

@OğuzKocaman Şehit va gazi çocukları 100 puan alıyorlardı. 50-60 puan toplarım da fazlası zor gibi. Babamı savaşa gönderecek halim yok paraşütle atlamak için :D

Scudo
@nazmi bilmez ben bu kursa katıldım süper bi deneyim Eskişehir ,İnönü'deki Türk hava kurumunda eğitimler veriliyor bunun için ilk yapman gereken ilçendeki Türk Hava Kurumuna giderek zamanlarını ve başvuru belgesini doldurmak ve daha önce bu kurumun açtığı bir kursa katılmışsan onu muhakkak belirtmen gerekli bu da sana avantaj sağlıyor (Model uçak eğitimcisiyim aynı zamanda yine Türk hava kurumunun). Kursa katılmak için sana uygun zamanları seçiyorsun başvuru belgesinde yaz dönemleri kalabalık ve çıkma olasılığının düşük olduğu dönemlerdir. Kalınan yerler koğuş sistemi, yemekleri süper, sivrisinekleri acımasız (yazın dez avantajı) iyi dostlukların kurulduğu ve keşke daha erken yaşta gitseydim dediğim bir yer ben 27 yaşında katılmıştım bu eğitime. Paraşüt demişsin fakat yamaç paraşütü de aynı yerde eğitimleri verilmekte bilginiz olsun. Kafanıza takılan soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

@sinan sertkaya Öncelikle çok teşekkür ederim. Benim istediğim yamaç paraşütü değil o pek hoşuma gitmiyor şahsen uçaktan atlanan daha güzel :) başvuru yapacağım gelecek ayın sonunda başlıyor kurs kararsızım hala gitsem mi gitmesem mi diye

@nazmi bilmez kesinlikle başvur eğitmenleri milli takımdaki paraşütçülerdir. 8 günün sonunda kalçaların morarıyor düşüş çalışmasından, kilo sınırı var bu arada hatırlatayım. Paraşütünü kendin katlıyon ve iplerini kendin topluyon yani sağlam yapmalısın. Her şey yolunda giderse güzel anılarla geri döneceksin bundan emin olabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
@nazmi bilmez bayadır kuruma gidip bilgi almıyorum o yüzdende tarih noktasında yardımcı olamayacağım ama en yakın THK na telefon açarak bilgi alman mümkün.

BOY KİLO SINIRLARI

Kanat için ( yamaç paraşütü);
Boy : 1.55-2.00
Kilo : 45-110

Paraşüt için:
Boy : 1.50-1.90
Kilo : 48-90

• Beğen
Bu kursa ben de katılmıştİm. Benim zamanım da 3 atlayış yapmıştık. Adı üzerinde paraşüt başlangıç kursu. Yani paraşüt kendisi açılır. Serbest paraşüt gibi değildir . Gerçek bir yönlendirme olmaz. İlerisi için şarttır. Bence mükemmel bir deneyim. Arkadaşların dediği gibi ücretsiz bir kurs. Başvuru esasına göre katılım oluyor.

• Beğen
@Cenk Demir Bu kursu başarıyla tamamlayıp sertifikayı alırsam paraşüt FAI A kursu var. Onda serbest atlayış hepsi. Toplam 25 serbest atlayış var kurs süresi 2 hafta hayali bile güzel ama her kursta sadece 4 kişi alıyorlar ve kurs sadece 5 defa yapılıyor yılda.

Evet paraşütçü kardeşlerim biraz da ben anlatayım. Gerçi ben THK'dan kurs almadım ama orada hocalık yapan arkadaşlarımız vardı.

Şimdi kursa başvurursun ve kredi-sıra durumuna göre kabul edilirsin. Kurs ücretsizdir. Şehit çocukları gibi bazı kimselerin kredisi yüksektir. E onlar başımızın tacı. Şuncacık öncelikleri olsun varsın. Her gün yaklaşık yüz defa takla ata ata kalçaların ağrır ama vücudun yere çarpınca artık ne yapman gerekiyorsa otamatikman yapacaktır. Atlayış günü gelip çattığında uçaktan aşağı baktığında bir şey fark edersin.
-Burası çok yüksek!...:krktm:
İlk atlayışta fazla bir şey anlamazsın. Mesela paraşütün açıldığı an muğlaktır. Bir şeyler hafifleşir. Uçuyorum dersin. İstediğin kadar bağırabilirsin. Güzeldir uçmak.
Tam bir paraşütçü olmak ve serbest atlayışlar yapmak için 5-6 atlayış yapman gerekir. Ondan sonra kuş olduğun tescillenir ve klavyeyle böyle şeyler yazarsın.:D
-Atlayış için kapıya
-Go go gooo
-Uçuyoruuuuuuuuuuum

• Beğen
Geri