Paris-Nice turunun son 2 günü gerçekten çok güzeldi. Hele 7. etap beni resmen şok etti. Sarı mayolu Condator son 15 km kala Sanchez'in yaptığı atağa karşılık veremedi. Schleck, Voigt, Chavanel 'in bile gerisinde kaldı. Arkadan gelen ana grup bile Condator'u yakaladı ve geçti ve ben ekran başında şok oldum: Bir gün öncenin liderini bu şekilde görmek gerçekten beni bile üzdü. Condator son gün etabını 2. bitirmesine rağmen Schleck Sarı mayoyu vermedi ve turu kazandı.
Ama dikkatimi çeken bir konu var bu yarışta gözlemlediğim.
Condator son 15 km 'ye gelirken bisikletindeki pedal devir hızına bakıyorum. Düz bir yolda yarışmacılar arasındaki vites farkının olamayacağını tahmin ediyorum ki. Aynı devir hızında arkadan gelen bir yarışcı rahatlıkla gelip geçebildi. Hatta ataklara cevap vermek isteyen Condator 'un ayağa kalkıp sprinte başlamadığında bile bisikleti sanki arkadan bir iple çekliyor gibi göründü gözümde ..
Ama dikkatimi çeken bir konu var bu yarışta gözlemlediğim.
Condator son 15 km 'ye gelirken bisikletindeki pedal devir hızına bakıyorum. Düz bir yolda yarışmacılar arasındaki vites farkının olamayacağını tahmin ediyorum ki. Aynı devir hızında arkadan gelen bir yarışcı rahatlıkla gelip geçebildi. Hatta ataklara cevap vermek isteyen Condator 'un ayağa kalkıp sprinte başlamadığında bile bisikleti sanki arkadan bir iple çekliyor gibi göründü gözümde ..