Scudo Sports

parmaklarda his kaybı

Tepki
40
cumartesi günü, 1.5 saat dinlenmeli toplam 8 saat süren 140 km lik bir tur yaptım.önce ellerimde başlayan uyuşma,bu gün sol elimin son iki parmağında his kaybı olarak devam ediyor.bu durumla karşılaşan muhakakkak olmuştur diye düşünerek fikirlerinizi almak istedim.bu durum kalıcı bir hasara yol açar mı.bir doktora danışmak gerekir mi?bu arada biskletim terk fx 7.3.görüş paylaşan atüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Scudo
elinizisallyınca geçiyo dimi

down sendromu bendede var idi

Bana birkez ciddi sekilde olmus ve uzun sure gecmemisti.Doktora gittim EMG denen bir test yapildi.Cikan sonuca gore kollarini bilgisayar masasina dayayarak calisan,el sinirlerine yuk bindirecek aktiviteler yapan ( ki bisiklet bu kategoriye girebiliyormus ben ayni zamanda piyano caldigim icin onunda tendonlara baski yapma durumu olabilirmis) kisilerde ortaya cikabilen cok onemli olmayan bir sorun dedi doktor.

B vitamini takviyesi ve odem olma ihtimaline karsi odem cozucu bir ilacla kisa zamanda gecti.Kimi zaman tekrarlar gibi oluyor.Dinlenip B vitamini takviyesi ile geciyor.

Ancak yinede benim tavsiyem uzun surerse bir doktora gorunmeniz.Cunku ayni belirti doktorun soyledigine gore bazen olasi bir fitigin oncu habercisi de olabilirmis.Ancak bu durumda genelde hissizlik ile beraber elde kuvvet kaybi da olurmus.

Onemli oldugunu sanmiyorum ama tedbir her zaman iyidir.

Bu arada Trek 7.3 te guzel bir bisiklettir.:)

Iyi pedallamalar

Ellerdeki uyuşuklu genellikle hatalı ergonomik ayardan dolayı oluşuyor. Selenin çok yüksek olması ya da sele ile gidon mesafesinin iyi ayarlanmamış olması sürüş esnasında kollara daha çok yük bindirir. Sonuçta ellere binen yük fazla olunca uyuşmalar kaçınılmaz oluyor.

• Beğen
Tepkiler: a.rezak inal
@Derviş ÖZCAN

Down sendromu mu? bence bir araştırın down sendromu nedir ne değildir?

Karpal tünel sendromu olmasın sakın ;)

• Beğen
Tepkiler: a.rezak inal
@Derviş ÖZCAN

sanırım o kromozom fazlalığı sonucu ortaya çıkan bir hastalık.:confused:

Sürekli oluyor mu? veya çok soğukta daha fazla uyuşuyor mu? Eğer bunlar varsa benim sorundan. Aynı sorun bende 2 yıldır var. Sağ dirsekte sinir sıkışması var.. Sende de bu olabilir. Beyin cerrahına gidip bi EMG çektirirsin. Eğer sinir sıkışması varsa, 15 dakikalık küçük bi ameliyatı var. Ben müzisyen olduğum için ve o aralar çok konsere çıktığımız için ameliyatı olmamıştım. Geçmiş olsun.

Bana da olmuştu geçen haftasonu, 3-4 gün devam etti sonra geçti.
Seleyi biraz yükseltince başlamıştı bende. Seleyi indirdim ve ellerimi dinlendirerek sürüyorum, sorun yok.

Ergonomik elcik kullanıp ,turlarda gidonu biraz daha yukarıda ,seleyi de azıcık daha (fazla değil) aşağıda tutarsanız sıkıntı yaşamazsınız.
Ergonomik elciklerden kastım bu tip modeller:
http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/0-71.jpg
http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/images/pro%20ergonomic.jpg
Bu modellerde bileklere ve ellere daha az yük biniyor ,çünkü daha rahat bir tutuş sunuluyor.
:in:

Aynı şeyi bende yaşadım C.tesi Pazar toplam 180 km lik turun ardından parmaklarımda uyuşma oldu ilk zaman bende endişelendim ama 3 - 4 gün içinde azalarak geçti. Trek fx 7.2 kullanıyorum, bisikletimizin amortisörsüz ve düz maşa olmasından kaynaklı titreşimin de etkisi olabilirmi diye düşünüyorum?
Saygılar.

Geri