Scudo Sports

pasaport çıkartma hakkında...

Güvenç Terzierol

Forum Bağımlısı
Tepki
247
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar merhaba...

Okulumuz müzik grubu arnavutlukta düzenlenen bir festivale lisede yapılan bir festivale gidecek...
ortada tam anlamıyla bir kesinlik yok ancak %70 gibi bir ihtimal gidilecek.
okulun bizden isteği pasaport çıratmamız...
onları kendi cebimizden ödeyecek ilşemlerle biz uğraşacağız...

ancak ben daha önce pasaport çıkartmadım ailemde de yurt dışına çıkan hiç olmadı.
kısaca nasıl çıkartılır nereye başvurulur ne kadar masrafı var onlar hakkında herhangi bir bilgim yok..

arnavutluk vize istemiyor ancak otobüsle gitme gibi bir durum söz konusu..

transit vize varmış galiba yunanıstandan geçerken gereken onun hakkında da bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim:)

Scudo
16 yaşında olduğun için kendine ayrı pasaport çıkar, normalde velin üzerinde gözükmen gerekir ancak ab sorun çıkartıyor.

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
@Mustafa Tufan

heh ben onu soracaktım farklı renkleri varmış galiba bunların onlar nedir ne değildir?

@gvenc
Ben de bilmiyorum ayrıntısını. Tek bildiğim kırmızı alamazsın. :D

yeşil---1.derece devlet memurlarına verilir.vize gerektirmez
kırmızı--diplomatik pasaport(milletvekili,bakanlar vb)
lacivert--diğer vatandaşlar

diye biliyourum başka çeşitleride olabilir.

• Beğen
@gvenc

gvenc kardeş

Goflet nikli kardeşimiz sana link vermiş..
http://www.iem.gov.tr

Onaltı yaşındasın , okuduğunu anlayabilirsin...
Gir bu adrese pasaport ile bütün bilgileri bulacaksın..
Anlayamadığın olursa da "İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'nden veya İlçe Pasaport ünitelerinden " sorabilirsin...

Hadi biraz araştırıcı olun gençler..Hep " armut piş, ağzıma düş" olmaz ama ......:)

Okul idaresinin bu işlemleri toplu olarak yapmayıp, sizlere bırakmasına da çok şaşırdım..:rolleyes: İlginç.. Sonuç itibariyle Türkide'ki bir okulu temsilen gidiyorsunuz..

Şimdiden hayırlı yolculuklar ........................
.
.

• Beğen
@naz34

linkten sonra orayıda araştırdım az çok fikir sahibi oldum zaten.
okul idaresine gelince.
okul şu anda bir maddi sıkıntı içerisinde o yüzden pasaport masrafları fazla tutacaktır tahmını 200-250 lira gibi
6 kişi gideceğiz 250 den saysak 250x6=1500tl masraf demek.:000002158
ayrıca birde yol masrafı olacak onu okul veya ilçe karşılaycak e birde orada bir/iki gün de kalma gibi bir durum sözkonusu o yüzden bütün herşeyi okula bırakmak bizim işin yatması gibi bir durum olur:)

mümkün olduğunca düşük masrafla 6aylık pasaport alıp eğerki otobüsle gidilirse transitvize varmış galiba onunla beraber heralde 250 lira faln tutar diye düşünüyoruz.
eğerki uçak olursa vize yede gerek kalmayacak.

ancak kesin durum yok büyük ihtimalle olucak.
bizde merakla bekliyoruz...

@gvenc

:)
Güzel kardeşim
sanırım tam anlatamadım....
Ben (masraflarınızı okul neden karşılamıyor ) demedim...

Madem okulu temsilen bi gurup gönderiliyor; okul idare olarak başvurur pasaport şubesine..
Şu sayıda öğrencimizi,
şu amaçla,
şu ülkeye göndermek istiyoruz..
neler gerekiyor...?
Kişi başı masraf ne olur...?..Bütün bunları öğrenirler...Sizlere bildirilir..

Gereken evrak tamamlanır...Gereken ücret toplanır...
Ve yine topluca okul idaresi tarafından ilgili makama teslim edilir ve işlemler takip edilir..
Doğrusu da budur..

Demek istediğim buydu..

.
.

• Beğen
Pasaport geçerlilik süresi, başvuru tarihinden itibaren mi yoksa ülkeye giriş tarihinden itibaren midir?

@Kazuya

Düzenleme TArihi: Mayıs 2017
Geçerlilik Tarihi: Aralık 2017
Bu pasaport bugün 6 aylık geçerlilik süresi isteyen bir ülkeye yola çıkmak istese, çıkamaz mı? Uzatması mı gerekir? Eğer geçerlilik süresi dediğiniz gibi veriliş tarihinden itibaren ise uzatması gerekmeyecek-ki uzatmaya da vaktimiz kalmadı. :(

Eğer acil uzatmamız gerekirse emniyetten yardımcı olup bir günde teslim edebilirler mi düzenlenmiş pasaportu? Bunu ilk yaşayan ben değilimdir muhtemelen...

tam tarihleri yazar mısın?
suan zaten tutmuyor gibi gorunuyor. Temmuzdayız. zaten 5 ayı kalmış pasaportun yaklaşık. Cıkamaz gibi duruyor.
Bir de hangi ülkeye gidecek. Vize isteyen bir ülke ise zaten vermemek için yer arıyorlar, ucu ucuna pasaporta sorun yaratabilirler

@Kazuya Sağolasın hocam. Gidemedik. Sırt çantalarımız, pasaportlarımız mahzun... Uçak koltukları yelleri götürdü yerimize...

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@UPCycling inşallah en yakın zamanda yaparsınız, daha yaş genç:)

Geri