@ramotek
@ramotek Estağfurullah. Teveccühünüz. Bildiğim yanıldığıma yetmiyor.
@Berke Tartışmıyoruz. Sohbet ediyoruz.
Şimdi, ben katolik bir ailede doğsaydım ne yapardım bilmiyorum. Ama ben taklidi imana sahip, yani annemden babamdan gördüğüm inanç sistemini olduğu kabul eden bir düşüncede değildim. Eğer bu dünyada yaşıyorsam ve 3-5 günlük dünya hemen geçecekse ve ebedi bir aleme gidiyorsam, dinimi sorgulamalıydım. Sorguladım kainatı, bir yaratıcı düşüncesini, ateizmi, deizmi vs... Kendim düşünerek, okuyarak, kainattaki akıllı tasarımı, tek ilahı, o ilahın bu dünyada bizi başıboş bırakmayacağını düşündüm.
Kitap ehli bizim için farklı bir yere sahip. Özellikle hıristiyanlık bana yahudilikten daha yakın. Neden derseniz. Habeşistan'a hicrette Hıristiyan Kral Necaşi'nin Müslümanlara sahip çıkması,
Peygamberimiz henüz küçük iken Şam seferi esnasında, Rahip Bahira'nın kendisinde olağanüstü halleri görmesi. Peygamberimizin üstünde onu takip eden bulut,
peygamberlik mühürünü görmesi, Amcası Ebu Talip'e " hemen geri dönün" demesi. Yine Hıristiyan bir alim olan Varaka Bin Nevfel'in kendisinin Peygamber olduğunu anlaması.
Varaka bin Nevfel, Tevrat, İncil ve Zebur'u bilen bir alimdi. Sıradan birisi değildi.
Hz. İsa (as) 30 yaşında peygamber olmuş, peygamberliği 3 sene sürmüş, genelde ahlaki kaideler üzerinde durmuş. Muamelata yönelik pek birşey bildirmemiş.
Yine İncil'de kendisinden sonra gelecek peygamber Faraklit'i müjdeliyor mu? İncil sizce ilk indiği halde midir? Orijinalliğini koruyor mu?
İncil'de Hz. İsa'nın ölüleri diriltmesi gibi mucizeler hariç, kitap kaynaklı mucizeler var mı?
Mesela Kuran'ı Kerim'de Güneş'in ışığın kaynağı (sirac) ay ise sadece bir yansıtıcı (münir) olarak belirtilmekte.
Yine denizlerdeki akıntıların karışmaması, Kaptan Cousteau tarafından keşfedilmiş. Kendisi bu olay üzerine müslüman olmuş. Bu tarz/şekilde Hıristiyan olan var mı?
Merakımdan soruyorum, Teşekkür ederim.