Scudo Sports

patlak önleyici nasıl kullanılır?

Tepki
20
remerx rmx 719 jant kullanıyorum.arka v-fren ön disk.arka tekerimde söyle bir sorun var.iç lastiği 3mm kadar iç taraftan(tel tarafından) kesiyor.lastiği çıkarıp jantı kontrol ettim ve jantta herhangi bir sivrilme yok.teller yerli yerinde, şerit sağlam.bir sorun bulamayınca kesilmesi devam etsin patlak önleyici sıvı ile kapatayım dedim.bugün gittim erdoğanlar bisikletten joe's un 125ml lik no-flats sıvısından aldım.ancak nası kullanacağımı bilmiyorum.normal iç lastikte bu sıvı nasıl kullanılır?

not:bu sıvıyı 60-60 öne ve arkaya basacağım, iç lastik araba sibobu.

Scudo
Araba sibobun içini çıkartmak için ince uçlu bir kargaburun kullanmanız yada bunu çıkarmak için gerekli orjinal aparatlardan edinmelisin...

Sibobun içerini çıkardıktan sonra zaten içinde hava kalmayacaktır ve sibobu saat 9 yada 3 hizasına getirip sıvıyı içine sıkacaksın... Tabiki siboba girecek ebatta kesmen lazım ucunu... sibobu yukarıda veya aşağıda tutarsan neden bilmiyorum ama zor doluyor en yiyisi bu iki pozisyon... daha sonra subabın içini geri takıp hava basacaksın...

Erdem araba sibobunun içi cıkarılabiliyor. Eger aparatın varsa o aparatla sibobun içini saat yönunun tersine cevirerek cıkart. Sonra patlak önleyici sıvıyı oradan bosalt. Hangi miktarda koymak istedigini tam olarak ayarlamak istiyorsan eczaneden 100ml lik sırıngalardan al. Sonra da sibobu geri yerine tak. Eger özel cıkartma aparatın yoksa saat tornavidası ile de sibobu cıkartabilirsin.

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Cebeci
bilgiler için teşekkür ediyorum.uyduruk bir iç lastik kullanmam nedeniyle işlemi yapamadım çünkü sibobun içini sökmek bu lastikte bayağı zor, en iyisi bisiklet sibobu olan bi lastik almak.

@Erdem Cebeci

Lastiğini alırken içinin çıkarılabilir olmasına dikkat bazı iğne sibop (presta sibop) lastiklerin içi çıkmıyor malesef... Ama bütün arabasibop lastiklerin sibobu çıkartılabilir...

• Beğen
Tepkiler: Erdem Cebeci
Bu arada 125ml sıvı varsa elinde "Ön tekere 60ml" "Arka tekere 65ml" koyman gerekiyor. (Lastiğin ebat ve boylarına göre değişmektedir.)

Patlak olayı hakkında bir teorim var genelde benim çok yaptıgım bir şey snake beat. Yani yılan ısırıgı. Genelde lastik basınçları düşükken lastigi kaldırım giib bir yere sert çarpınca iç lastik, çember ve dış lastik arasına sıkışıp karşılıklı 2 taraftan sanki yılan ısırıgı gibi patlıyor. Patlak bu tip ise biraz daha dikkatli olursun.

Geri