Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Patlamayan Lastik! Schwalbe Marathon Plus Tour

Tepki
744
Bisiklet
Cube
Tur Şoföründen Herkese Merhaba.

Lastik patlağı hepimizin korkulu rüyası olmuştur. Schwalbe buna son noktayı koymuş. Asfalt, toprak, hafif engebeli yolda yaptığım 500 kilometrelik bir deneme sonucunda patlamayı bir kenara bırakın havasında bile oynama yok.Yaklaşık 300kilometre 20 kilo yük ile uzun turda denediğim lastiğin hızlanması olsun yola tutunması olsun benden tam not aldı. Haftada bir lastik patlatan ben, bir aydır lastiği patlatamadım. İnceleme videom yayında. İyi seyirler.

Scudo
4 yıldır kullanıyorum. 5000 km yi geçmiştir. Mükemmel bir lastik. Her yol tipindi kullandım. Hiç tereddüt edilmeden alınabilir. Daha hiç patlamadı. Hatta dün başka bir janta takarken üzerinden bir cam parçası çıkarttım☺

Hani jant akordu bozulunca tekerleği döndürdüğünde sağa sola yalpalama yapar ya, benim lastiklerde jant akordum sorunsuz olduğu halde ufaktan yalpalama var. İşi bilen bir iki arkadaşıma danıştım. Bu zırhlı patlak korumalı lastiklerin temel sorunu olduğunu söylediler. sizlerdede oluyor mu acaba bu yalpalama ?

O sorun lastiğin her yerinin janta aynı şekilde oturmamasından kaynaklarınır. Yeni takılmış lastiği bir süre kullandıktan sonra lastiği uygun havaya kadar indirip tekrar elden geçirdikten sonra düzelir.

Bende bir süredir Carraro Crx 930 bisikletimde Schwalbe Marathon Greenguard 26X1.50 kullanıyorum. 2000 kilometreyi geçti. Araziye girdim, hatta orman içinden dağa bile tırmandım. Çok memnunum. Yazın turumda da kullanacağım. Marathon böyleyse Plus Tour nasıldır cidden hayal edebiliyorum. Güle güle kullanın çok sağlam lastikler.

Küçük yaşta başlayıp enaz bi 20 yıldır binmeyenlerdenim.Tekrar başladım bisiklete ufak ufak derken arkadaşla uzun tur yapalım dedik.
Dedik ama o iyi biliyo ben daha lastik tamiri nasıl yapılır bilmiyom.Napalim!!
Paraya kıydım aldım bir scwalbe maraton plus çıktım yollara.
Şükür patlamadi 15 bin km olmuştur.Sayesinde hiç lastiğimi degistirmedim.
Bu yuzden lastik degistirmeyi/patlak tamirini ogrenemedim desem yalan olmaz :)

Merhaba. Lastik güzel ama fiyati pahalıymiş. Onun yerine asagidaki linktekini alsak nasil sizce. Koruma olarak 6 uzerinden 5.seviyedeymis.

(link)

Birde benim lastik ölçülerim 28×1.50 700x38c salcano comfort pro lastiklerim. Degişmeye degermi?

Birde merak etigim lastik ölçulerindeki 1.50 ve 38c neyi ifade etmekte. Ayni ölcüde lastik takmak zorundamiyim.

Tesekkurler

Bence maraton green guard yeterli.Maraton plus 5mm green guard 3mm.
İkisi de saglam bir daha alirsam green guard alırım.Maraton plus saglam ama gereksiz ağırlığı var daha yavaş sürüş sağlıyor.
@hidrojenperoksit

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
Bir de lastiğin ses durumu nasıl? Mesela Marathon Mondial ses yapıyor sıcak asfaltta(sıcak derken yolun sıcak olmasından bahsetmiyorum ( ; ), toprak yolda iyi.

Green guard ile plus tour arasında, lastik boyutuna göre fark etse de yaklaşık 105 gr ağırlık farkı var yani çiftinde 210 gr eder ki çok yüksek bir fark değil, en azından sürüşü öldürecek bir fark değil bence.

Ben bu lastiği Michelin Protek Max iç lastikle kombin ettim

(link)

Yani zırhlı lastiğin içine patlak korumalı iç lastik takmış oldum. Sonuç olarak tekerlekler tekerlek olmaktan çıktı :D tank paletine döndü. Çivi çaksan patlamıyor artık (abartı değil cidden patlamıyor, iç lastiğin patlak örten sıvısı var). Tabii hafif ağırlaştı ama o kadar da olsun, bana zararı yok. Yolda patlakla çatlakla uğraşmayacağımı bilmek iyi hissettiriyor.

İşte o tank:

XXLddO.png

@Birhan K. Lastik patlağı konusunda İnsanın içi rahat olduktan sonda ağırmış değilmiş pek önemi yok bence.;):)

@hidrojenperoksit 1.50 veya 38, yere temas eden kısmın genişliğini ifade etmekte.Lastiğiniz 28 jant yani 700mm çap'a sahip. Başlangıç değeri 700 veya 28 olduğu sürece farklı lastikleride takabiliyorsunuz.

10014853_611837585565884_893551211_o.jpg Bir sefer Antalya-Çanakkale, bir sefer de Antalya-İzmir yaptım bu lastiklerle. İki turda da ön arka çantalarım ve yaklaşık 35kg yük vardı. Lastikleri taktığımdan bu yana yıl 2013 tü hatırladığım kadarıyla, 9 - 10 bin km yapmışımdır en az. Daha patlamadı...

Geri