Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Patlamayı önleyici SLIME uygulaması

Bende slime almayı düşünüyorum.
Lastikleri çok patlayan arkadaşlara tavsiyem,
Bazen dış lastiğin içinde küçük bir diken,ince bir tel vb. farkedilmeyecek şeyler kalıyor.Dış lastiği çıkarıp içine iyice bakın birşey bulamazsanızda suyla yıkayıp bezle silin.
Meridanın kendi lastiğini kullanıyorum 600 km ye yakın sürdüm hala patlamadı,bir kere hava basarken sibobu çok oynattığım için patlamıştı onu saymıyorum.

Scudo
(link)

Bu linkteki iç lastiği almayı düşünüyorum. Bu ürünün takması zor mudur nasıldır? İç lastiğin markası da mı Slime yoksa sadece dolgusu mu, tam anlayamadım..

Bu Ürün içinde patlak önleyici dolgu içeriyor. Markası da SLIME. Takması iç lastik değiştirmek kadar kolay. Bu lastiğin içine ayrı bir sıvı koymaya gerek yok. Taktıktan sonra sadece hava basmak yeterli...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar aranızda yeniyim işe gidip gelmekteyim bisikletimle fakat 1 haftada 2 defa lastiğim patladı bu canımı çok sıkmaya başladı derken araştırma yaptım slime hakkında bilgi almak istiyorum ben mosso legarda 1522 hyd kullanıyorum acaba hangi slime ürününü almalıyım yardımcı olurmusunuz ?

• Beğen
Tepkiler: GrandHan
@n0mad34 Kavşağın birine yaklaşırken kaza gördüm. Çarpışmış arabalara bakınırken fark etmeden tuz-buz olup yola dağılmış camın üzerinden geçmişim. Sonuç: 3 mm bir yarık ve Slime işe yaramadı. Zaten ürün açıklamasında "1/8 (3mm) büyük cam veya metal yarıkların tamir garantisi edilmez" diyor. Bir seferinde tekere tel girmiş, ilk etapta işe yaramadı ama teli çıkarıp hava bastım problem kalmadı. Diken vs. için hiç problem yok, gayet güzel işe yarıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam 250 ml'lik kutu yarı yarıya iki lastiğe de yetiyordu bisiklet için. Ya da 28" kendinden dolgulu iç lastiklere de bakabilirsiniz (Lastiğiniz iç lastikli mi tubeless mi bilmiyorum).

Bir de Tyre Protector diye bir ürün var. Jelmiş. Bir araştırın ister.

Decathlon'dan 2 adet 75ml'lik BTWIN marka patlak önleyici sıvıyı alalı 1.5 ay geçti ama halen daha uygulamadım. Bir sorum olacak. Sıvıyı uygulamak için sibobun iğnesini çıkarmamız gerekiyor mu? Yoksa sadece lastiğin havasını indirip sıvıyı basmak mı gerek?

@pohuman Ben de Formula X jeli tek başıma uygulamaya kalktığımda sibobun içindeki iğneyi çıkarmamıştım , çıkarmak gerekiyormuş halbuki:D

iğneyi çıkarınca hava anında iniyor. pompa şart :hhhhhh:

@Serden Us
@GrandHan İğneyi çıkarmak gerekiyormuş ama artık gerek kalmadı. Çünkü lastikleri değiştirdim. :)

@pohuman Bu konuda benim iki hafta önce yayımladığım bir video var işine yarar bi göz at

Bu arada iç lastiği schraderlarda iğnesini sökerek, prestalarda da başı çıkabilir olmasına dikkat etmek gerekiyor...Ayrıca bu sıvılarda en önemli özellik lastik içine yayılması için en 4 km sürmek gerekiyor ve görevlerini teker hareket halindeyken en iyi şekilde yapabiliyorlar...

Geri