Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pcdepo.com

M.Fatih

Daimi Üye
Tepki
356
İsim
M.Fatih
Bisiklet
Mosso
Merhaba dostlar,
"(link)" un haberine göre hepimizin bildiği hatta birçoğumuzun defalarca alışveriş yaptığı bilgisayar ve aksesuarları satış sitesi "pcdepo.com" uzun süredir ödemesi yapılan bilgisayarları göndermiyor ve şirket telefonları açmıyor ancak websiteleri hala açık. Dikkat edelim dostlar.

Haber linki: (link)

***Arkadaşlar konuyu üstte tutalım her arkadaşımızın haberi olsun.***

Scudo
elemanlara diyorum "dolandırılmışsınız"

yok yaw koskoca şirket 1 ay bekleyelim alırız pcmizi

tabi alamadılar

özet geçiyorum
2009 sakarya mezunu eleman pc depo diye site kurup laptop satmaya başlıyor
işler 2013-2014 te iyice açılıyor.

ama müşterilerden bıkan, aldığı laptopu(notebooku) beğenmeye iade eden, çantayı beğenmeyen, arıza durumunda insanı çıldırtan müşteri güruhu olunca, bir de bunlara düşük kar marjı, dolardaki hareketlillik eklenince esnaflık çekilmez hale geliyor

satıcı da art niyetli olup, alıcının çoğunda da yüksek keriz-dolandırılma potansiyeli olunca,
eleman piyasayı dolandırıp kaçıyor.

nasıl yapıyor;
ithalatçıdan 2-3 vadeli çekle malı alıp ilk başta sattığı malları gönderiyor, ardından siparişleri göndermemeye başlıyor.
hesapta biriken parayı (6-10 milyon lira) çekip, şirket binasını 1 gecede boşaltıp kaçıyor. şirketi figüran ortağa devretmiş.
ithalatçı parasını alamıyor. müşteri laptopunu alamıyor.

6000 notebook satılmış. laptop ortada yok.
bankalarda laptop sahiplerine para iadesi yapmadı.

işin en komik yanı ithalatçının 2200 liraya ithal ettiği laptop. dh vb sitelerde reklamla 1800 liradan satıldı.

20-50 lira karla 1000 laptop satsa 50bin lira yapar, adam 6trilyonu görünce herkesi dolandırdı.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@halil halil
İlginç hikâye ancak tüm müşterilerine herkesin parasının geri ödeneceği hususunda mesaj attıkları yönünde bir haber de var piyasada şuan.

Vay arkadas bu sitede begendigim bir laptopta indirim vardi. Alacagim vakit bi baktim indirim bitmis vazgectim almadim. Allah korumus. Bu adamlar baya bilinen satis yapan bir siteydiler. Kime guvenicezde internetten alisveris yapicaz bukadar kolaymi bu isler anlamadim.

Çok şaşırtıcı ya, ben bu pcyi ordan almıştım, bi garip oldum okuyunca :) Neyse mağdur olan arkadaşlara geçmiş olsun.

2-3 sene önce pcdepo'dan laptop aldım. Kargo ile değil yerinden almayı tercih ettim. Tedarik süreci oldu. Daha sonra ürün stoklarına geldiğinde gittim yerinden kredi kartı ile aldım. Freedos sattığı için ucuza gelmişti. Şuanda bu mesajı aldığım laptop'dan yazıyorum. Hiçbir sıkıntı yok.
Ama dediğim gibi ben gittim yerinden aldım :harika:

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@Recep G Önceden gerçekten sıkıntı yoktu, ben hem kendim hem de birçok arkadaşıma bilgisayar aldırmıştım geçtiğimiz yıllarda.

Hep duyarım pcdepo şöyle ucuz böyle ucuz diye güvenemezdim üç lira fazla verip bildiğim yerden alayım diye :)

Ekonomi o kadar inişli çıkışlı ki bu devirde aman ha bilmediğiniz sitelere girip 3 kuruş kar edecem diye paranızı kaybetmeyin. Bakın emre duran'dan bahsediliyor hep burada, eleman koskoca site açmış, üşenmemiş içini de bir güzel doldurmuş. Kurumsallığa dikkat etmek gerek. Bu adamların haberde denildiği üzere müşterilerine para iadesi falan yapacağı yok. Adam resmen zaman kazanmaya çalışıyor. Mağdurlara geçmiş olsun şimdiden.

Internet üzerinden yapacağınız alışverişlerde, eğer Vatan, Hepsiburada vs. gibi yerlerden ürün almıyorsanız kesinlikle havale/EFT ödeme şeklini kullanmayın. Sadece kredi kartı ile alışveriş yapın. Kredi kartı ile yaptığınız ödeme, satın aldığınız ürün size ulaştırılmaz ise banka tarafından kuruşu kuruşuna size iade edilir. Yapmanız gereken tek şey, harcamaya itiraz dilekçesi doldurarak bankanıza iletmek.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Küçük sitelerden büyük alışverişler yapmıyorum neyseki pcdepo da neymiş

@Anonim Aynen hocam, motorcuları hırpalayıp polis geldiğinde o gün üzerindeki parçaları hasara dahil edip adamlardan nakit para alma pazarlığı yapan :) Enteresan insanlar bunlar, ben iş yeri kantinine 10 kuruş borcumu bile not kağıdına yazarken unutmamak için millet nelerle uğraşıyor. Uyanık olmak gerek çakal çok :)

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
Şimdiye kadar 2 tane leptop almıştım pcdepodan en son aldığımı 2-3 yıl önce almıştım fiyat performans olarak çok iyi....
Bu haber beni çok şaşırttı doğrusu.

Muhtemelen bu adamı bulamazlarda. Olan yine millete olur

Bende pcdepo'dan almıştım laptopumu.. Açıkçası çok şaşırdım. Ancak elden almayı tercih etmiştim :)

Bu aralar patlıycak bu e tıcaret sıteleri heralde ereyondan urun aldım marka hdmi cogaltıcı adamlar bana piyasada gezen 10 tl lik urunu gondermıs birde sitelerinde iade diye bişi yok :D arıyosun mail at dıyor atıyorum cevap yok :D sikayet var konu actım bakalım napıcaklar gerıde gondermıycem sıkayetı de bırakıcam orda mıllet gorsun nasıl bır sıstemlerı var. koyarım kenera evımde dursun ben 30 tl den fakır olmam ama onlarda bu sıstemle bır cacık olmaz.

Geri