Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedal Bisiklet nasıl kazıklar...

@alper Ku


Ben tecrubelerimi paylastim. Bu kisiyi savunmadim. Sahsen ben de tasvip etmiyorum bu tarzi ancak musteriye nasil davranmasi gerektigini tartismak icin de yazmadim.
 
Scudo
Çalıntı bisikletleri revize edip millete sıfır diye satanları'da biliyoruz.siz böylelerine denk gelmeyin aman diyorum;yanında çalıştırdığı elemanı kullanıp'da parasını vermeyen hakkını gasp eden adamlar'da var nasıl adam ve insanım diye yaşıyorlar ve akşam o yastıklarına yataklarına '''VİCDANLICA''yatabiliyorlar pessss!!!!!
 
@alp değer tanrıverdi


@can akıncılar

Dağ bisikletten 3 tane 700x23 iç lastik 1 tanede zefal in micro pompasını aldım yanlıs hatırlamıyorsam sanırım 80 tl tutmustu. O zaman yurt dısından sipariş vermeyi falanda bilmiyorum delta da da pahalı idi bunlar .Kartı verdim ağız alıskanlıgı işte dedim bişeler yapıver de ayağımız alıssın adınıda unuttum hafif şişman top saklallı arkadasın verdiği cevap

"Dün benden adamın biri 3000 tl lik alısveriş yaptı aha bak burda (bi kagıda yazılmıs ekipman-aksesuar falan) adam ufakcık bir indirim bile istemedi."

Bende dedimki "yani diyorsunki 3000 tl lik alısverise indirim yapmadım sen neden bahsediyosun"

Kartı cekmiş oldu ugrasmadım.Dedim "Ok sıkıntı yok Allah işini rastgetirsin"

Oydu birdaha da adımı atmadımher konusu gecen yerdede söylüyorum esnaflıgı beş para etmez diye

Siz siz olun Adana da Dağ bisikletten uzak durun
 
Herkesin yarası bol ve fazla belli hadi buda benden olsun kadiköye inipde salı pazarı sokağına giren varsa aman diyorum!!!! yanyana 2 adet dükkan vardır bunlar 2 kardeşdir aslında ama onlar bile birbirlerine düşman'dır o ister benden alın öbürü ister benden alın;çok şükür farkına vardım herifleri tanıdım aman kalsın dedim bir dahada yolumu asla ordan geçmeden devam ettim sıfır lastikli bir bisiklet ile gidin buraya kesin aaaa bu lastikler bitik,bisiklettin aynakolu gıcır,gıcır olsun aaa bak boşluk var.zincir yeni olsun aaa bak nerdeyse kopacak diyen bir zatı muhterem;salcano xrs 300 yol bisikleti defolu,kadroda ufak tefek çizilmeler var gidon bandı yırtık eee diyor mal bana gelirken böyle geldi ama maşallah fiyat 550 tl istiyor ama aynı bisikleti kartalda defosuz ve gözünüzün önünde kurup size teslim ediyorlar 450 tl şimdi bu arkadaş nasıl esnaf sizce???
 
Adana'daki Dağ Bisikleti'ne ben de gittim. Tesadüf eseri oldu. Şöyle: Adana'da 12 Nisan'da yol yarışları vardı. Atilla ekibiyle yarışlara katıldım. O günlerde Atilla'nın önerisiyle Dağ Bisikleti'ni ziyaret ettik. Suluk ve ufak tefek şeyler aldım. Ekipteki arkadaşlar da bir şeyler aldılar. Fiyatlar bize indirimli oldu; sebebi de satıcının Atilla'nın çocukluk arkadaşı olması. Böyle olmasaydı oradan haberim bile olmazdı. Benim tespitim şu: Bütün parçalar ve bisikletler haliyle pahalı. Bunu satıcı da inkar etmiyor. Adana'da diğer bisikletçilerin ucuz olsun diye kalitesiz bisikletler ve parçalar da sattığını, aynı kulvarda yer almak istemediğini söyledi. Doğrudur, yanlıştır diğer bisikletçileri görmedim.

Ancak o tarihte orada bir bisiklet görmüştüm; hala duruyor mu bilmiyorum. Kontra frenli, kontra vitesli -nasıl oluyorsa- muhteşem bir aletti.

https://www.bisikletforum.com/attachment.php?attachmentid=3440&d=1384773786
 
@Bahadır Gürel

Siz olayı yanlış anladınız sanırım. Dağ Bisiklet'teki sorun fiyatlar değil. Fiyat konusunda adam kaça isterse ona satar ve biz de alıcı olarak buna karışamayız. Ancak satıcı elindeki kullanılmış veya güneş ışığına maruz kalarak solmuş ve neredeyse dökülecek hale gelmiş dış lastiği alıcıya "aklına bir şey gelmesin satılan bir bisikletten söktük, sadece rengi solmuş, yoksa sıfır yani " diyerek kakalamaya çalışıyorsa ortada sorun var demektir. Kaldı ki fabrikanın sattığı ürüne ben servis vermiyorum demesi de cabası.
 
@Bahadır Gürel

Sattıgı mala birşey demedi ki kimse. Belli ki biraz eski dost olmalarından birazda İstanbul'da falan adım duyulsun mantıgıyla size bayağı güzellik yapmısBen aldıgım ekipmanların ne tuttugunu internettende baktım 5-10 lira ya oynar ya oynamaz onuda kargo parası kapatır zaten. Yalnız benim bahsettiğim durum tamamen üslup ve esnaflıkla alakalı. Bir insan malına 5 te ister 5000 de o kimseyi ilgilendirmez.

Birde Atilla beyin fotograf çektirdiği yer Dağ bisiklet değil. O dükkan bu şekilde değil
 
yazmadan edemedim ,malesefki ülkemizde her meslek dalı aynı taksicisi dolmuşcusu trafiği katleder ,savunmalarıda akşama kadar direksiyon sallıyoruz ee biz işyerinde armutmu topluyoruz bir işte mutsuzsan yapmicaksın arkadaşım bu vatandaşlar atıyorum bankaya gittiklerinde iyi hizmet bekler ama .
 
@Tolga.Yuzuncu

Dağ Bisiklet burası değil mi? (link)
 
@Bahadır Gürel

Yanlıs anlamayın evet adres doğru yalnız ben en son 3 ay once falan onunden geçtim en son bildiği gibiydi halen ve içini fotoğraftaki mekana hiç benzetemedim ben

@alper Ku

abicim sanırım baska bir konuya yazcaktın, çünkü ben söylediklerini konustugumuz konu ile bağlayamadım bir türlü :)
 
@Tolga.Yuzuncu

Üst katta çekilen foto bu. Ayrıca bisikletçiden çok tüccar mantığı vardı adamda, yani tek gitseydim benim de yazacak olumsuz şeylerim olabilirdi belki. Ama dediğim gibi orada Raleigh bisikletleri görünce çok şaşırdım doğrusu. İstanbul'da sadece bir yerde satılıyor.
 
@Bahadır Gürel

Haklısınız, beyefendi ! İncirlik üssünde çalışan Amerikalılar'ı bulunca bir güzel satıyor (satma tabirini mecburen kullandım). Millet de "aaaaaa Amerikalılar bile buradan alıyor" diye gidip yiyor kazığı. Hafta sonları bisiklet yüklü GMC lere rastlayanlar maalesef hizmet iyi sanıyor ama işin aslının öyle olmadığını gören sayısı az.
 
@alp değer tanrıverdi

Alp Bey, sanırım satıcının vebalini bana yüklüyorsunuz. Tebrik ederim.
 
@Tolga.Yuzuncu
yani bu insanlara kötü davranan bisikletçi bisikletçiler kendilerini bir kerede müşterinin yerine koymalı ,bi kaç kere daha okursanız anlarsınız
 
@Bahadır Gürel

Bahadir Bey sanirim yine yanlis anladiniz. Dikkatli okursaniz "haklisiniz" dan sonra virgul var. Yani ben size "haklisiniz beyefendi" demedim. Aksine siz haklisiniz dedim. Forumdaki bir cok tartisma ya yazi ile ifadenin tam anlatilamamasi ya da boyle noktalama isaretlerinin fark edilemesinden kaynaklaniyor. Hata bende aslinda iki kelimeyi virgulle ayirmis olsam da yanyana koymayacaktim. Kusura bakmayin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
2 yıl önce gitmiştim,adam Tarsus'tan geldiğimizi öğrenince çok ilgilendi.Satıcıya karşı kötü bir niyetim yok.İndirim yapar yapmaz ama ben her gittiğim yere sorarım az da olsa bir şey yapabilir misiniz diye.Şu liste fiyatının altına inip inmemesi onun insiyatifine kalmış.Çünkü piyasada çoğu market vs.. % 25 30 kar marjı ile çalışıyor.ha yüksek modellerde dünyanın parasını kazanıyorlar.Benim bisikletçi bir hesaplama yapmıştı Salcanonun 8 10 bin liralık bisikletinden 1-1,5 bin lira para kalıyor(liste fiyatından sattığında).Adana'da ki satıcının adı aklıma gelmiyor şuan ama bu dükkana 100 bin lira gömdüm halen gelecek mallarım var,en son gazelle bisiklet getirecem demişti yelpazeyi filan genişletmeyi düşünüyordu.2.katı yeni yeni açıyordu gittiğimde oraları gezdirdi.Elinde çok güzel bisiklet kadroları vardı Amoebanın vs..Scott bisikletler'de çoktu.Bakım onarım bölümü zaten kendini aşmış.Biz 5 6 saat kalmıştık bisiklet bakımı için.Yani ben gittiğimde bir şey alma hevesim olmasa bile garanti bir kaç parça alırım o dükkandan.Ama adamına göre muamele yapıyor.Mersinde ki arkadaşlarım anlatıyor.http://p1311.hizliresim.com/1h/l/up460.jpg Buda 2.kat düzenlenirken,satıcı yan tarafımdaki.
 
yıllardır hem okuyup hem çalışıyorum, türkiyenin en büyük marketlerinden birinde part time olarak çalışıyorum..
belkide milyon tane müşteri gördüm, belkide onbinlerce müşteriyle diyalog kurdum, belkide 9bin tanesini çok sevdim, geri kalanının bir kısmından uzak durdum, bir kısmandan nefret ettim, bir kısmının bir an önce alışverişini yapıp gitmesini istedim, ve birkaç tanesine (malesef) de kafa atmak istedim.. sinirden ne yaptığımı bilmediğim zamanlar da oldu, mutluluktan saatlerin nasıl geçtiğini anlayamadığım zamanlarım da oldu.
peki mağaza aynı mağaza, ben aynı ben. neden bir gün eve çok kızgın dönüyorken, ertesi gün gülücükler şakalar dönüyordum?
müşteriler sayesinde.. o gün mağazaya gelen müşteriler beni moralman çöküntüye sokuyor, yada mutlu ediyordu..
ben, sorumluluklarının bilincinde bir personel olmaya çalışıyorum her zaman. bana "sen kim oluyorsun ki? sen benim kim olduğumu biliyor musun? bilmemnerde avukatım ben" diyen de oldu, "ben bilmemhangi üniversitede profesörüm, bana bunu bu fiyata vereceksiniz diyorsam vereceksiniz!" diyen müşterim de oldu..
ve ben, türkiyenin en büyük perakende kuruluşunda çalışan bir personel olarak yüzüme tükürükler saçarak bağıran o adamlara yine de "efendim" dedim. "haklısınız efendim, gereğini hemen yapıyoruz efendim" gibi..
yeri geldi müşterimi okadar çok sevdim, abi dedim (yasaktır normalde müşteriye abi demek), o da bana kardeşim dedi, sık sık bana geldi, sohbet ettik, alışverişini yaptı, gitti. mutlu etti beni. bana kendimi "değerli" hissettirdi.


çok uzattım.
her insanın hayattan beklentileri olduğunu biliyoruz, fakat ben yeni birşey daha öğrendim çalışırken "her müşterinin de benden farklı bir beklentisi var"dı..
ve %1 gibi ufak bir kesim müşterilerim, ben ters takla bile atsam memnun olmayacak, burun kıvıracak müşterilerdi. bana verilen yetkiyi aşıp ona yardımcı olduğum halde beni şikayet eden müşterilerim de oldu..
peki neden? çünkü beklentisi okadar yüksekti ki mağazaya gelirken.. şirketimden beklentisi yüksekti. ve o an şirketi ben temsil ediyordum. dolayısıyla bu yüksek beklentiye karşılık verme zorunluluğu direktman BANA aitti.
fakat, insanlar bazen imkansız şeyler ister. neden böyle davranırlar, bilemiyorum. gün içinde ne yaşamıştırlar, mağazama neden gelmiştirler, sadece alışveriş yapıp gidecekler midir, yoksa sırf kendilerini daha "önemli" hissetmek için beni yokyere şikayet mi edeceklerdir, bilemem..

konuyu açan beyefendi, pazar günü sirkecideki bisikletçilerin TÜMÜ kapalıydı en son gittiğimde. uzun zaman olmadı. eğer ki birtane bisiketçi açık olsaydı, o bisikletçinin niyeti zaten belli olacaktı. "pazar günü buraya acil bir alışverişini yapmak için gelmiş, ve tüm bisikletçiler kapalı! bu adam eninde sonunda benden alacak bu aleti, 50 liraya da satsam, 70 liraya da satsam" diyecek.
siz, bu konuyu açtınız, haklısınız da. fakat bu satıcının bu niyette olduğunu o pazar kestirememiş miydiniz? onun yerinde kim olsa muhtemelen aynı şeyi yapacaktı (insanların %90ı)
ve sizin hatanız, o adamdan çok şey beklemenizdi.. o adamın amacı, pazar günü oraya gitmekten başka çaresi kalmamış müşterilere fahiş fiyattan ürün satmaktı. ve siz bunu bile bile oraya gittiniz, ve neredeyse eminim ki onunla ciddi ciddi tartıştınız, sesler yükseldi, tehditler savuruldu, sinirler bozuldu..
buna ne gerek vardı? sizin hiç mi ihmaliniz yok burda? suçunuz demiyorum bakın. ihmaliniz diyorum.
lütfen insanlardan beklentilerinizi iyi ayarlayın. çok şey beklerseniz, muhtemelen aynı sorunları yaşayacaksınız. ve nerede hata yaptığınızı bilemeden şuçu direk karşıya atacaksınız.
insanların bu kadar anlayışsız olmasını hiç ama hiç sevmiyorum..
3 lira için, 5 lira için, yada ufak bir eşya için.. ne gerek vardı? Allah'a inanan insanlarız. bırakın, Allah'a havale edin, ondan çıkar deyin. çıkmaz mı? Allah'a inancınız yok mu? o adamın yaptığının acısının er yada geç çıkacağına dair şüpheniz mi var?
var demekki..
taraflardan biri alttan almazsa, her iki taraf da zarar görür. aynı burada olduğunu gibi.. bahsettiğiniz biiskletçi de zarar gördü, bu yazdıklarınız sayesinde, siz de zarar gördünüz "farkında olmadan".. anlayışınızı, sakinliğinizi, soğuk kanlılığınızı, profesyonelliğinizi yitirdiniz..
tamam, bisiklet üzerinde bisikletçiyiz, ama bisikletten indiğimizde de aynı ruhu korumalıyız. madem biz insanlardan trafikte anlayış bekliyoruz, en anlayışlı biz olmalıyız. her konuda.
fiyatları mı yüksek?
gitmeyin o satıcıya.
 
Geri