Scudo Sports

Pedal Boşlama Sorunu

LuckyCan

Üye
Tepki
5
İsim
Can
Bisiklet
Salcano
Merhaba millet benim Salcano NG 555 26'' disk frenli bir bisikletim var. Bisikletimde 2 kere yer yer zincir yamulmaları oldu tamir ettirdim(son yamulma 2 hafta falan önce oldu).Şuan 6. 7. ve 8. viteslerde iken pedala yüklenince zincir kırılmasına benzer bir şekilde çat diye bir ses geliyor ve birden pedallar gevşiyor yani boşluyor arkadaşlarım sorunun dişlilerden kaynaklandığını dişlilerin aşındığını söylüyorlar peki sizce neden böyle oluyor ve ben evde halledebilir miyim yardımcı olursanız çok sevinirim. (Ben pedallara aşırı yüklenen biriyim çoğu zaman 8-3 te kalktığım olurdu ama daha yapmıyorum) http://imgur.com/a/cDexg

Scudo
aynen :D arkadaşlar bu yüzden ben çok düştüm pedaldanayağım kayıpta çözümde ararsanız sevinirim hani ;)

Bende diyorum böyle nezih bir forumda bu başlığın işi ne diye:komik:

Erken boşlama kader değil! diyip tüy dikeyim.
Edit: Bu mesaj yöneticilerce silinebilir :)

:D
beyler bu sorun hakkında bir fikri olan yok mu ? bisiklet değiştirmeyi düşünmeye başladım yardım edin lütfen

@LuckyCan

Dedigin sorun sadece arka 6-7-8 dislilerde oluyorsa cogunlukla kullandigin ve yuklenerek asindirdigin disliler bunlar.
Diger dislilerde de oluyorsa sorun zincirin asinmasi ve asiri uzamasi diyebilirdik.
Bahsettiginiz dislilerin disini gozle kontrol edin. Diger dislilerdeki dislere gore kisalmis ve yuvarlaklasmis ise, zincire abandiginizda baklalar asinmis olan dislerde tutunamayip atlama yapar veya farkli vitese duser.
Arka rubleyi degistirmeniz, ayni zamanda bahsettiginz kullanimdan hasar goren zinciri yenilemeniz tek cozum.

• Beğen
Tepkiler: LuckyCan
Dediğiniz gibi bahsi geçen dişliler diğerlerine göre kısalmış ve yuvarlaklaşmış ve yine dediğiniz gibi en çok bu dişlilere yüklendim farklı vitese düşme sorunum yok sadece pedal boşluyor. ve tavsiyelerinize uyarak dediğiniz parçaları değiştireceğim peki zincir ve rubleyi değiştirmek bana kaça patlar sizce ?

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@LuckyCan

Secenek cok! Alacaginiz marka ve kaliteye gore, indirimli urun yakalama ihtimalinize gore degisir.
8'li ruble ve 6-7-8 li rubleye uygun zincir alacaksiniz. Ancak dediginiz sekilde kullanacaksaniz cokta pahali urunlere yonelmeyin madem. Orta kalite uygun fiyatli modeller sizin icin uygun olur. Cunku bahsettiginiz kullanim kosullarinda cok uzun omurlu olmayacaktir ne alirsaniz alin...
NOT: Bende cok sakin kullanmam canım sıkıldıgında. Nasil keyif aliyorsaniz oyle kullanin ancak ''pahali parca daha uzun omurlu olur'' kavrami extreme malzeme almiyorsaniz ve sinirsiz butceniz yoksa bisiklet dunyasinda pek gecerli olmuyor. Aksine hafifletilmesi on plana cikarilan parcalarda omur daha da kisalabiliyor...

• Beğen
Tepkiler: LuckyCan
Peki sizin fikirlerinize de değer vererek orta kalitede parça almayı düşünüyorum zaten çok fazla bütçem yok birde acaba bisiklet değiştirsem mi düşüncesini aklımdan çıkaramıyorum ng 350 alasım var ancak altus atıcısı var ve altusu çok kötülüyorlar bende astroya yöneliyorum bu ikisinden hangisi sizce daha iyi NG 350 29'' HD mi yoksa ASTRO 29'' HD mi

Bu bisikleti aldığımdan beri sorunları bitmiyor çünkü birde atıcısını beğenmiyorum Tourney XT zor vites atıyor ve uyduruk gibi

@LuckyCan

Acikcasi 2 model de birbirine cok yakın. ASTRO modeli sirf lastik ve acera arka vites secenegi NG350'den 1 tık daha iyi oldugu icin tercih ederdim sanirim. Cunku salcano sitesinde ciddi bir fiyat farkı yok hatta ASTRO daha ucuz gorunuyor. Ama alacaginiz yerde fiyat farki yuksek ise uygun olanini tercih edin derim.
Kaldi ki vites aktaricilardan memnun degilseniz, yılsonu kampanyalarinda ust seviye vites aktarici ve kollari uygun maliyete bulabilirsiniz. Bisiklette olmazsa olmaz iyi bir kadro, jant seti ve gobekler ile baslar. Kalici, uzun omurlu ve akici parcalar bunlardir. Digerleri zaten siz istedikce veya omurleri bittikce yenilenir.

Tamam değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim eğer dişli ve zincirleri değiştirince başka bir sorun çıkarsa veya performansından memnun kalmaz isem bunu satıp üstüne para koyup Astro alacağım.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri