Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedal dönüyor, zincir dönüyor, ruble dönüyor ama bisiklet gitmiyor.

hasan taş

Üye
Tepki
2
Bu sabah bisiklete binmek istedim ancak; Pedal dönüyor, zincir dönüyor, ruble dönüyor ama bisiklet gitmiyor. Yani pedal boşa dönüyor. birde anarya yaptığımda zincirden cırrr cırrr diye sesler gelmiyor. ne olabilir acaba?
sorun nerde olabilir?

Scudo
çekebilirsem video ve resim gönderirim daha anlaşılır olur herhalde

allah allah, az önce baktım sorun yoktu. daha doğrusu pedalı bir ileri bir geri yaptım teker tuttu, normale döndü.
sorun ne olabilir arkadaşlar, ne yapmam gerekir. siterseniz video çekip yollamaya çalışayım

@Hasan TAS

Ben arka göbekten şüphelendim. Yani, pedal çevirdiğinizde ruble dönüyor ve bisiklet gitmiyorsa, aklıma başka birşey gelmiyor açıkçası.

Freewheel mekanizması bozulmuştur. Türkçesi nedir bilemedim şimdi. Arka dişlilerin takıldığı yer. Onun içinde pedal çevrildiğinde kavramayı sağlayan bi düzenek vardır, büyük ihtimalle o takılma yapıyor.

anladım frewheel ya da göbeği nasıl sökeceğim. daha önce uğraştım beceremedim.
aşağıda fotoyu ekliyorum. 1,2,3 diyede numaralandırdım, alakası yok ise beni yönlendirirsiniz tekrar resim yüklerim
http://pic100.picturetrail.com/VOL620/13384222/23849095/398722682.jpg
sistemde yasadığım sorunlar için yarın videyo eklemeye çalışacağım
teşekkürler

göbek milinin sökülüp içindeki mekanizmanın tamir edilmesi ya da değiştirilmesi gerekiyor, onu da kendin yapmana imkan yok. tamirci yolu gözüküyor sana...

Eski modellere benziyor. Eskilerde freewheel dişlilerin merkezinde oluyor, yeni modellerde ise genellikle dişliler ile alakası yok, dişliler çıkınca freewheel göbekte kalıyor. Aşağıdaki vidyodan eski ve yeni tipin sökülmesini görebilirsin. Göreceğin gibi özel anahtarlar filan gerekiyor sökmek için ki bu sadece freewheel i çıkarmak için. Bir de içini açma var. (Eski tiplerin içi açılıyor mu onu da bilmiyorum)

Büyük ihtimalle kuru kaldı veya içine pislik gitti ve tırnaklar takılı kaldı. Ama içini açıp yapman zor olabilir. İçinde bir sürü ufak bilya ve tırnaklar vs. olması lazım. Çok iyi bilmiyorsan tekrar geri toplayamayabilirsin. Eğer dişlilerin merkezine doğru (2 ile işaretlediğin yerden) sabit ve hareketli kısmı görebiliyorsan arasından yağlamayı deneyebilirsin. Bazen düzeliyor dediğine göre tam manasıyla takılmamış. İçine biraz yağ giderse düzgün çalışmaya başlayabilir. Olmazsa bence de tamirciye götür.

hocam peki kaça patlar bu işlemler akord ayarı fln ister mi?
bisikletim xrs 800 yol bisikleti

sorun freewhell rubledeyse 30 lira birşey yenisini taktırırsın, kendin sökme eğer sökme aparatın yoksa, zaten zor sökülüyor aparatla bile... sadece ruble değişecek akord falan gerekmez

ruble ile göbek arasındaki dişli sıyırmışsa eğer yine yapar o zaman göbek değişimi gerekebilir...

@emrahozkan

hocam öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.
cumartesi günü hemen serviste göbek değişimi oldu bana 50 liraya patladı ama değdi mi bilemiyorum.bu olaylar bana önemli ders oldu.sadece onu biliyorum :D

55 tl ruble 50 tl göbek 20 lirada içlastik değişince bisikleti çok hor kullandığımı düşündüm.birdaha asla inik tekerlekle bisiklete sürmeyecem ne olurda olsun.::(

Geri