Eser Sevinç
Eskiden buralar dutluktu
- Tepki
- 2.886
- İsim
- Eser Sevinç
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
İki taraflı spd pedalın tek mantıklı açıklaması bence şu şekilde; Uzun turcuların tercihi olabilir, özellikle çetin kış şartlarında (- derecelerde) bisiklet sürmek zorunda kalan turcular spd ayakkabı yerine kışlık bot giyilmesi gereken koşullarda faydalı olabilir. Ya da şehir içinde bolcana yürümek zorunda kalınacaksa (ki bisikleti bir yere bırakmak gerekir, kim bisikletini kilitleyip çarşının ortasında bırakır) normal ayakkbıyla sürüşte kolaylık sağlar.
Bunun dışında iki taraflı kullanmak bana mantıklı gelmiyor.
Ben kullanıyormuyum spd hayır
nasıl ki candan hanım 35 bulmakta zorlanıyor, ben de 46 (hatta numaraların küçük olduğunu düşünürsek 47) bulmakta zorlanırım. Şu sıralarda da yurt dışından getirecek kadar da bütçe ayırmak istemiyorum. Şimdilik kalpiye pedalla idare ediyoruz.
Kalpiye pedalda da üstten çektiğin için pedalı spd kadar verimli olmuyor, ayrıca kayışı iyice sıkmak gerekiyor ki bu durumda da çıkartması zorlaşıyor ve olası düşme anında ayaktan kurtulması zorlaşır, kayışı biraz gevşek bırakınca da ayağın ucunu rahatsız ediyor. Yine de düz pedala oranla çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Henüz çok kullanmadığım için tam verim alabilmiş değilim ama yokuş çıkarken düz pedala göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Bunun dışında iki taraflı kullanmak bana mantıklı gelmiyor.
Ben kullanıyormuyum spd hayır
Kalpiye pedalda da üstten çektiğin için pedalı spd kadar verimli olmuyor, ayrıca kayışı iyice sıkmak gerekiyor ki bu durumda da çıkartması zorlaşıyor ve olası düşme anında ayaktan kurtulması zorlaşır, kayışı biraz gevşek bırakınca da ayağın ucunu rahatsız ediyor. Yine de düz pedala oranla çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Henüz çok kullanmadığım için tam verim alabilmiş değilim ama yokuş çıkarken düz pedala göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.