Benim çözümüm şöyle oldu: birkaç haftadır pedala sert ya da yumuşak fark etmez yüklendiğimde rahatsız edici bir tık sesi geliyordu. Tık sesinden ziyade bir titreşim gibi, hissediyordum. Servise götürdüm, orta göbek rulmanı değişecek dendi. Bence de öyle olacaktı çünkü pedala bastığımda çıkan ses, hissettiğim titreşimin orta göbekten geldiğine yemin edebilirdim. Hani pedal değişimi falan diyorlar, alakası yok, o kadar iyi hissediyordu ki göbekten geldiği... Tabi 100tl gibi bir masrafı vardı. Servisteki arkadaşlar biraz daha böyle kullan sıkıntı olmaz dediler.
Yalnız, dikkatimi çeken bir nokta vardı: bu ses serviste zincir temizliği (yağlama) yapıldıktan sonraki günler ortaya çıkmıştı. Hatta yağlama yapıldı fakat zincir kuru gibi duruyordu. Elimde XCP zincir yağı vardı. Dedim kendime, ne kaybederim? Her baklaya mini damlalar damlatıp, tekrar yağlama yaptım (vites geçişleri, pedalı ters dönüş vs. yağı yedirdim). O günden sonra ses kesildi. İki gün önce yazacaktım bunu fakat birkaç gün daha test etmek istedim. Sonuç olarak ses kesildi. Oysa orta göbekten geldiğine çok emindim. Yine de bilmiyorum orta göbekten gelen ses ile zincir yağlamanın ne gibi bir bağlantısı var, belki denk geldi ama benim çözüm serüvenim bu şekilde oldu. Bir süre daha kullanayım; şayet tıkırtı yeniden başlarsa yazarım. Umarım birilerinin işine yarar. Sevgiler.
Ruble göbeğinin yaylarının gevşemesi dolayısıyla da ses gelebilir. Pedala yüklenildiğinde, ruble bir tık boşa düşer ve ufak bir sarsıntı ile ses gelir.
Maalesef zaten sorunu çözmesinden ümitsiz olduğum (katlanır gidonun mekanizmasını açmaktan aciz) DAHON yetkili servisi sorunun yanından dahi geçemedi. Garçek bi bisiklet tamircisi buldum hemde daha önceden dahon servisiymiş şansıma. Pedaldan veya arka göbekten olabileceğini söyledi. Hassas bi vites ayarı yaptı. Bi kaç gün sonra yaparsa yine gideceğim.Aynı sorunu yaşıyorum bisikleti alalı 1 ay oldu dahon d24 espresso. 30 günlük ilk bakıma götüreceğim 1 kaç gün sonra. Umuyorumki servis sıkıntıyı tespit etsin ve çözüme kavuştursun.
Bunlara ek geçici pedalı değiştirip bi deneyelim dedik ama yine yaptı aynı sesi. Videosunu çektim yakaladım sesi. güvendiği tanıdığı bildiği tamircisine gösterip Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.Maalesef zaten sorunu çözmesinden ümitsiz olduğum (katlanır gidonun mekanizmasını açmaktan aciz) DAHON yetkili servisi sorunun yanından dahi geçemedi. Garçek bi bisiklet tamircisi buldum hemde daha önceden dahon servisiymiş şansıma. Pedaldan veya arka göbekten olabileceğini söyledi. Hassas bi vites ayarı yaptı. Bi kaç gün sonra yaparsa yine gideceğim.
Dediginiz durumu dogru anladiysam zincirin on aktariciya surtmemesi lazim. Eger boyle bir durumda surtuyorsa kucuk bir ayarlamayla (aktaricidan) bu sorunu rahatlikla cozebilirsiniz.Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, cevap yazarsanız sevinirim. Konu dogrudur umarım.
Ön dişli en büyük, arka dişli en küçükte iken, zincir ön aktarıcının dış tarafına değiyor ve ses yapıyor. Zincir haliyle biraz çapraz oluyor diye olabilir. Normal midir? Ne önerirsiniz? H vidası bu durumu çözer mi? Tecrübe eden arkadaşlar cevap veririse memnun olurum. Teşekkürler.