Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedala yüklenince gelen çat sesi

@Kenanbmx arka rublenin ve aynakolun resmini çekip koyarsan sana durumlarını ve ihtiyaçlarını söylerler.

Scudo
Genelde bu çat sesi adi çin malı Hallowtech2 Aynakol göbeklerinde çok çıkıyor ve gelen müşterilerin çoğu rengine aldanıp seramik rulman diye aliexpress'ten alıyorlar.Veya Pedaldan olabilir görmeden burdan yorum yapmak saçma geliyor

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Benim de bir ay önce başıma gelen durum. Yüklenince gelen çıtırtı sesi insanı bezdiriyordu. Aynakol bakım falan derken sorun geçmedi. En sonunda arka jantı değiştirince sesin gittiğini farkettik ve problemin jantta veya arka rublede olduğu anlaşıldı. youtube a vision team 35 noise yazınca çıkıyor bu sorun. vision team 35 jant setinde böyle bir durum yaşayan var mı?

@Kenanbmx inşallah az masrakla kurtarirsin yapınca yaz buraya.

@ibrahimguler sorun kesin nerden olduğunu çözdüm arka dişli tırnak atıyo buda hem zincire hemde kasete zarar veriyo yani anlaşılan benim kaset bozuk bmx ile ilgilenen birkaç büyügumede sorduğumda aynı cevabı verdiler kaset bozuk yani en az 250 300 tl harcarım yazık oldu bana

Benim çözümüm şöyle oldu: birkaç haftadır pedala sert ya da yumuşak fark etmez yüklendiğimde rahatsız edici bir tık sesi geliyordu. Tık sesinden ziyade bir titreşim gibi, hissediyordum. Servise götürdüm, orta göbek rulmanı değişecek dendi. Bence de öyle olacaktı çünkü pedala bastığımda çıkan ses, hissettiğim titreşimin orta göbekten geldiğine yemin edebilirdim. Hani pedal değişimi falan diyorlar, alakası yok, o kadar iyi hissediyordu ki göbekten geldiği... Tabi 100tl gibi bir masrafı vardı. Servisteki arkadaşlar biraz daha böyle kullan sıkıntı olmaz dediler.

Yalnız, dikkatimi çeken bir nokta vardı: bu ses serviste zincir temizliği (yağlama) yapıldıktan sonraki günler ortaya çıkmıştı. Hatta yağlama yapıldı fakat zincir kuru gibi duruyordu. Elimde XCP zincir yağı vardı. Dedim kendime, ne kaybederim? Her baklaya mini damlalar damlatıp, tekrar yağlama yaptım (vites geçişleri, pedalı ters dönüş vs. yağı yedirdim). O günden sonra ses kesildi. İki gün önce yazacaktım bunu fakat birkaç gün daha test etmek istedim. Sonuç olarak ses kesildi. Oysa orta göbekten geldiğine çok emindim. Yine de bilmiyorum orta göbekten gelen ses ile zincir yağlamanın ne gibi bir bağlantısı var, belki denk geldi ama benim çözüm serüvenim bu şekilde oldu. Bir süre daha kullanayım; şayet tıkırtı yeniden başlarsa yazarım. Umarım birilerinin işine yarar. Sevgiler.

Yasadigim benzer bir sorunun nedeni bisiklette dislilerle uyumsuz zincir kullanilmis olmasiydi. Bisiklet 2x9 Sora set iken 8 hizli disli icin zincir takilmis; degistirildikten sonra sorun kayboldugu gibi bisiklet cok daha akici hale geldi. Sifir alinmisti ve modeli Mongoose Selous Comp; sanirim ilk montajinda hata yapilmis.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@Voltaire aynı durum bende de var gibi. Boşta çevirince ses yok. Binip pedala bastığımda ses geliyor. Bende sabah temizleyip yağlama yapmıştım 😢

Benim çözümüm şöyle oldu: birkaç haftadır pedala sert ya da yumuşak fark etmez yüklendiğimde rahatsız edici bir tık sesi geliyordu. Tık sesinden ziyade bir titreşim gibi, hissediyordum. Servise götürdüm, orta göbek rulmanı değişecek dendi. Bence de öyle olacaktı çünkü pedala bastığımda çıkan ses, hissettiğim titreşimin orta göbekten geldiğine yemin edebilirdim. Hani pedal değişimi falan diyorlar, alakası yok, o kadar iyi hissediyordu ki göbekten geldiği... Tabi 100tl gibi bir masrafı vardı. Servisteki arkadaşlar biraz daha böyle kullan sıkıntı olmaz dediler.

Yalnız, dikkatimi çeken bir nokta vardı: bu ses serviste zincir temizliği (yağlama) yapıldıktan sonraki günler ortaya çıkmıştı. Hatta yağlama yapıldı fakat zincir kuru gibi duruyordu. Elimde XCP zincir yağı vardı. Dedim kendime, ne kaybederim? Her baklaya mini damlalar damlatıp, tekrar yağlama yaptım (vites geçişleri, pedalı ters dönüş vs. yağı yedirdim). O günden sonra ses kesildi. İki gün önce yazacaktım bunu fakat birkaç gün daha test etmek istedim. Sonuç olarak ses kesildi. Oysa orta göbekten geldiğine çok emindim. Yine de bilmiyorum orta göbekten gelen ses ile zincir yağlamanın ne gibi bir bağlantısı var, belki denk geldi ama benim çözüm serüvenim bu şekilde oldu. Bir süre daha kullanayım; şayet tıkırtı yeniden başlarsa yazarım. Umarım birilerinin işine yarar. Sevgiler.

Maalesef bu çözüm geçici oldu. Ses eskiden hissedilir seviyedeyken, şimdi çok bariz "duyulur" hale geldi. Çok can sıkıcı... Servise tekrar götürdüm. Amacım göbeğin temizlenip yağlanması idi ama arkadaşlar bu göbeklerin (Claris) açılmadığını (+temizlenme ve yağlama gibi şeylerin yapılamadığını), sadece değişim olabileceğini "tekrar" belirttiler. Bunu garipsiyorum çünkü daha üzerindeki lastikleri eskimeden göbeğin (rulmanlı imiş) değişmesi (ki hor kullanmıyorum) gerektiği ve bu göbeğin bakımının "yapılamıyor" oluşu bana normal gelmiyor (yanlış anlaşılmasın servisteki arkadaşlara güvenim tam). Buna alternatif çözüm var mıdır?

Dipçe: Sadece sağ pedala yüklenince çevreden rahatlıkla duyabilen bir ses geliyor.

kalin pedala oturması

Ruble göbeğinin yaylarının gevşemesi dolayısıyla da ses gelebilir. Pedala yüklenildiğinde, ruble bir tık boşa düşer ve ufak bir sarsıntı ile ses gelir.

Bendede aynı problem devam ediyor malesef önceden tık tık ses gelirdi şimdi ise cızt gibi ses geliyor sordum bişeyi yok dediler ama yüke gelince rampalarda ses çok fazla geliyor galiba bendede göbek değişmesi gerekiyor.

Aynı sorunu yaşıyorum bisikleti alalı 1 ay oldu dahon d24 espresso. 30 günlük ilk bakıma götüreceğim 1 kaç gün sonra. Umuyorumki servis sıkıntıyı tespit etsin ve çözüme kavuştursun.

Aynı sorunu yaşıyorum bisikleti alalı 1 ay oldu dahon d24 espresso. 30 günlük ilk bakıma götüreceğim 1 kaç gün sonra. Umuyorumki servis sıkıntıyı tespit etsin ve çözüme kavuştursun.
Maalesef zaten sorunu çözmesinden ümitsiz olduğum (katlanır gidonun mekanizmasını açmaktan aciz) DAHON yetkili servisi sorunun yanından dahi geçemedi. Garçek bi bisiklet tamircisi buldum hemde daha önceden dahon servisiymiş şansıma. Pedaldan veya arka göbekten olabileceğini söyledi. Hassas bi vites ayarı yaptı. Bi kaç gün sonra yaparsa yine gideceğim.

Maalesef zaten sorunu çözmesinden ümitsiz olduğum (katlanır gidonun mekanizmasını açmaktan aciz) DAHON yetkili servisi sorunun yanından dahi geçemedi. Garçek bi bisiklet tamircisi buldum hemde daha önceden dahon servisiymiş şansıma. Pedaldan veya arka göbekten olabileceğini söyledi. Hassas bi vites ayarı yaptı. Bi kaç gün sonra yaparsa yine gideceğim.
Bunlara ek geçici pedalı değiştirip bi deneyelim dedik ama yine yaptı aynı sesi. Videosunu çektim yakaladım sesi. güvendiği tanıdığı bildiği tamircisine gösterip Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Son düzenleme:
benim bisiklette de son bir aydır aynakolun büyük dişlisinde pedala yüklenince zincir atıyor ön arka aktarıcı ayarları kesinlikle doğru kendim yapıyorum büyük ihtimalle zincir uzadı ama sizlerinde fikirlerini almak istiyorum

(bisiklet slr400 claris r2000 set
aynakol kücük dislide ne kadar zorlarsam zorlayayım birsey olmuyor?

Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, cevap yazarsanız sevinirim. Konu dogrudur umarım.
Ön dişli en büyük, arka dişli en küçükte iken, zincir ön aktarıcının dış tarafına değiyor ve ses yapıyor. Zincir haliyle biraz çapraz oluyor diye olabilir. Normal midir? Ne önerirsiniz? H vidası bu durumu çözer mi? Tecrübe eden arkadaşlar cevap veririse memnun olurum. Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, cevap yazarsanız sevinirim. Konu dogrudur umarım.
Ön dişli en büyük, arka dişli en küçükte iken, zincir ön aktarıcının dış tarafına değiyor ve ses yapıyor. Zincir haliyle biraz çapraz oluyor diye olabilir. Normal midir? Ne önerirsiniz? H vidası bu durumu çözer mi? Tecrübe eden arkadaşlar cevap veririse memnun olurum. Teşekkürler.
Dediginiz durumu dogru anladiysam zincirin on aktariciya surtmemesi lazim. Eger boyle bir durumda surtuyorsa kucuk bir ayarlamayla (aktaricidan) bu sorunu rahatlikla cozebilirsiniz.
Ekleme: Eger yinede surtuyorsa aktarici yamulmustur. Duzeltilebilir ve ya tamamen degistirmeniz gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Geri