Geçtiğimiz ay bisikletimi okulun yanındaki otoparka bırakmıştım, birisi sanırım arabayla çarpmış ve ön lastik yamulmuştu. Bisikletçiye götürüp onu düzelttirmiştim, tam anlamıyla fabrika çıkışı gibi olmaz demişti ama baya iyi gidiyor ön lastik. O yalpalamadan eser yok, her neyse.
Şu anda bisikletimi sürüyorum ve ara sıra pedalı çevirirken cırt curt diye ses geliyor. Senin tam geldiği yer benim pedala yüklendiğim yer.
İkinci sorunum ise kendi kendine vites atması, mesela bisikletimi sürüyorum ve bir anlığına sanki zincir boşalmışta ben pedalı boşuna çeviriyormuşum gibi oluyor. Bu olayka 1x7 viteste karşılaşıyorum daha çok. Bir anlığına pedal boşluyor, dediğim o sanki zincir atmış gibi hızlı hızlı dönüyor ve ben olayı anlayana kadar düzeliyor. Daha bugün bu yüzden az daha bir arabaya hızlıca çarpmak üzereydim son anda düzelttim.
Bu sorunlar evde kendim düzeltebileceğim sorunlar mı yoksa illa ki bir bisikletçiye mi götürmem gerek, vidaları falan mı sıkmam gerekiyor bir yerlerde.
Bisikletim Salcano City Fun 50" yazan bir model, yol bisikleti ince tekerlekli. Alalı 2 ay oldu.
Düzenleme: Bu sorunlarında tıpkı tekerlek yamulması gibi o olayda olduğunu düşündüğüm için o konuyu anlatma gereği duydum.