Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedaldan Gelen Gıcırtı Sesi

Furkan Çınar

Forum Bağımlısı
Tepki
212
Bisiklet
GT
Merhaba, bisikleti ilk aldığımdan beri pedaldan ya da orta göbekten bir gıcırtı geliyordu tam çözemedim nereden geldiğini. Bisikletçiye gidip baktırdım gitmişken pedalı da değiştirdim ses kesildi ama bir süre sonra tekrar başladı pedala abandıkça gıcır gıcır ses geliyor acaba orta göbeğimde bir sorun mu var ? Bmx olduğu için sürekli atlayıp zıplıyorum orta göbeğin zarar görmüş olmasından korkuyorum :confused:

Scudo
normal. :) pedalın aynakol ayağına bağlandığı noktaya yağ dökün, ufak dökseniz bile yeterli olacaktır ses hemen kesilir.

O tür gıcırtılar pedaldan gelir, pedal göbeği sökülüp temizlenmeli sonrasında greslenmelidir.

Merhabalar. Ben de aynı sorunu yasiyordum. Adana da en unlu bisikletci olan kuzey bisiklete goturdum. Pedal aynakol ve gobegi tamamen sokup her tarafini temizleyip iyice yagladilar sorun tamamen gitti oneririm.

• Beğen
Tepkiler: Sinan.054
Arkadaşımın bisikletinde de aynı sorun vardı VD40 sıkıp temizledi düzeldi ama seninki bmx olduğu için farklı bir problemde olmuş olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Sinan.054
Vidasi gevseyen kaller de ses yapabilir. Akilda bulunsun.

Wd 40 sikmani onermem dostum wd 40 geçici bir yaglayicidir cok hızlı etki eder ama kalıcı bir cozum istiyorsan lityum gres veya herhangi bir kaliteli gres onerimdir. Büyük ihtimalle pedal dan geliyordur

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Forumdaşlar şuan bende de böyle bir ses var dün aldığım yol bisletinde. Yağı nereye sürüyoruz
20210713_145720.jpg

Selam arkadaşlar, favero assioma power metre aldığım için mecburen look kale geçtim ama sol kal mütemadiyen gıcırdıyor. Takım kaptanınınki de aynı şekilde. Sorduğum kişiler look zaman zaman gıcırdar diyor. Bunun çaresi nedir acaba?

@Burak Altaç Gıcırdama nerden oluşuyo ona bağlı... Kal ile pedaldaki kale geçen tırnak arasında mı, yoksa pedalın içinde kal tırnağının kendi milimlik hareketinden mi? (Tırnak basmada kapanıyor, çekmede açılmaya zorlanıyor).

İlki ise, shimano kırmızı gibi pedala sabit olan kale geçilebilir (look'ta var mı bilmiyorum). İkincisi ise, pedalın içini açıp sürten yüzeylerden birini az bişey aşındırarak sürtmelerini engellemek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@Burak Altaç Gıcırdama nerden oluşuyo ona bağlı... Kal ile pedaldaki kale geçen tırnak arasında mı, yoksa pedalın içinde kal tırnağının kendi milimlik hareketinden mi? (Tırnak basmada kapanıyor, çekmede açılmaya zorlanıyor).

İlki ise, shimano kırmızı gibi pedala sabit olan kale geçilebilir (look'ta var mı bilmiyorum). İkincisi ise, pedalın içini açıp sürten yüzeylerden birini az bişey aşındırarak sürtmelerini engellemek lazım.
Nereden geldiğinden emin değilim. Yarın detaylı bir bakacağım

Selam arkadaşlar, favero assioma power metre aldığım için mecburen look kale geçtim ama sol kal mütemadiyen gıcırdıyor. Takım kaptanınınki de aynı şekilde. Sorduğum kişiler look zaman zaman gıcırdar diyor. Bunun çaresi nedir acaba?
Eğer pedal gıcırdıyorsa gres yağı sürebilirsin pedalı montaj ettiğin yere.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Abi peşinen söyleyeyim bahsettiğin pedal ve kal ikilisiyle ilgili hiç bir tecrübem veya bilgim olduğu için yazmıyorum, sadece WD40'ın her derde deva olduğu bilgi ve tecrübesiyle şöyle 2-3 hareketli noktaya 1'er 2'şer nokta atış şeklinde WD40 pıstlatsan bu probleme de deva olur diye düşünüyorum, ama sen bilirsin tabi..

Abi peşinen söyleyeyim bahsettiğin pedal ve kal ikilisiyle ilgili hiç bir tecrübem veya bilgim olduğu için yazmıyorum, sadece WD40'ın her derde deva olduğu bilgi ve tecrübesiyle şöyle 2-3 hareketli noktaya 1'er 2'şer nokta atış şeklinde WD40 pıstlatsan bu probleme de deva olur diye düşünüyorum, ama sen bilirsin tabi..
Kali yağlarsam, yürürken kayacağı için sıkıntı olur

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri