Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedaldan Gelen Ses..

Miriel

Üye
Tepki
25
İsim
Enes
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar hepinize merhaba,

Bisikletimin pedalından çok hafif bir şekilde adeta bir düğme döndürürmüşçesine bir ses geliyor. Tak tuk falan değil. :D Seleye oturmadan arka tekeri kaldırarak çevirdiğimde de duyuyorum bunu ama dediğim gibi kısık bir ses. Neden olabilir ?

Scudo
@BF Okuru Öncelikle teşekkürler, bu benim yapabileceğim bir şey mi ? Şimdi babama gösterdim bisikleti ses bilyelerden geliyor dedi o da. Hangi tür yağ gereklidir ? Zinciri yağladığım Zefal Dry Lube uygun olur mu ?

@Miriel
Zaten standart pedalları sökmek basit, anahtar tutan herkes yapabilir. Sadece kırmızı veya yeşil gres yağıyla yağlanmalıdır.
Bunun dışındaki yağlar bulaştırmayın ;)

@BF Okuru Anladım teşekkürler, peki gres yağını temin edene kadar sürmemde bir sakınca var mı ?

@Miriel

Rica ederim, kısa süreli kullanımlarda sorun çıkartmayacaktır fakat uzun mesafelerde bilyeler aşınarak yuvaya zarar vereceği için pedal elinizde kalabilir ;)

bendede vardı göbeğe sıvı gres sıktım sonra pedalın kapaği var dışa bakan ona sıktım sonra gresledim. (ama ilk once balata temizlyici ile temizle veya mazotla benimki öle geçti)

Geri