Pedikep projesi yardım

Scudo

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Tebrikler kardeşime.İşte bu!
Türk'ün azmi ve başarısı. Manisa'ya gelip onu uzun yol testine sokacağız.
Ama Uğur bununla yetinmemelisin.Bence üretimin arkasını getir ve başka üretimlere de girmelisin.
Türkiye'nin büyük bir eksik ve ihtiyacına cevap verebilecek yegane kişi olabilirsin kardeşim.
Bravo.Eline sağlık.
 
Kayıt
10 Mayıs 2009
Mesaj
3
Tepki
1
Şehir
Newyork
@dreamboys69

Arkadasim iyi bir pedicab olmus eline saglik. Sana sormak istedigim birkac sey var. Ben o senin ilk sayfada ekledigin bisikletin aynisini yapmaya calisyorum, Mainstreet-boardwalk in aynisi olmali. Elimde bazi AutoCAD cizimleri var, kendi cizimlerim onu uygulamaya calisicam. Yanliz Bu isi Central parkda yapan bazi arkadaslarim var bisikletin on kisminin normal bisiklet gibi olmadigini, bazilarinin normal bisikletin onunu kullanarak yaptigini ancak kullaniminin rahat olmadigini soylediler. Pedicab lerin on kismi rahatlik vermesi icin biraz daha genis oluyor. (en az 3 kisi cektigi icin yuk agir, kasasida yaklasik 100 kilo kadar geliyor) Senin kullandigin on kisim normal bisiklet galiba ancak surusu nasil rahat mi? Bir diger sorum ise arka saft ta, dislinin dingil e baglantisinin bir detayi varmi yoksa safti hazir mi aldin? Son olarakda senin pedicab inde arkaya kac kisi oturabiliyor(yada oturagin genisligi kac cm) ve bos agirlik yaklasik olarak kac kilo?
 
  • Beğen
Tepkiler: dreamboys69

dreamboys69

Daimi Üye
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
367
Tepki
491
Şehir
manisa
@erdinc ibas

ön tarafı normal bisiklet olmazsa nasıl olmalı?sonuç olarak bunlar 3 tekerli oldugu için 2 tekerdeki hareketleri yapmasını bekleyemeyiz.dönüşlerde araba gibi dönüyor hiç yatmadan.ben memnunum hatta 2 tekere binmek zevk vermiyor artık:)
benim pedikepte arkaya bir yetişkin ve birde 6/7 yaşlarında çocuk sığabiliyor ama 2 yetişkin sığmıyor genişliği 63 cm sanırım oturma kısmının.boş olarak ise sanırım 30/35 kg
daha büyük tasarım daha maliyetli ve daha ağır olur bunu göz önünde bulundurun ayrıca:)
hazır olarak şaft falan almadık.jantın göbeğini yaptık tornada falan.rulman yerleştirdik içine.çok kolay gözüküyor ama işin içine girdinmi pişmanlığa kadar gidiyor ama sonunda herkesin hayran kaldığı bişey yapabildiysen herşeye değiyor

aradığın tüm soruların cevaplarına yardımcı olur
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: erdinc ibas
Kayıt
10 Mayıs 2009
Mesaj
3
Tepki
1
Şehir
Newyork
hocam, dedigin dogru bunun maliyeti daha cok. Ancak ben bunu ticari amacli uretecegim, arkaya en az 2 yetiskin rahat, 3 yetiskin zorla oturabilmeli. senin agirlik cok iyi olmus cok hafif. Benim yapacagimin agirligi yaklasik 80-100 kg olacagini bekliyorum. Birde on taraf normal bisikletmi derken ben sunu kastetmistim, araba gibi degil yine tek tekerlekli ancak olculer biraz daha uzun olmali heralde. Aslinda ben dun gece bu isin uzerinde baya bir calistim projesini tamamladim, cokda guzel birsey oldu. Projesini isterseniz burada paylasima acarima ancak ticari bir durum oldugu icin prototipi urettikten sonra paylasabilirim. Ha birde arka aks milini baya bir ugrasmissiniz, gokart yada golf arabalarinin milini kullanmayi dusunuyorum ben, fiyatlari 150-200 dolar civari. Ben sadece ogrenmek istedim acaba daha kolay ve ucuz yolu varmi diye. Yine tesekkur ederim arkadasim bilgilerin icin.
 

dreamboys69

Daimi Üye
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
367
Tepki
491
Şehir
manisa
@erdinc ibas

daha ucuz yolu sepetli bisikletin arka difransiyel parçasını kullanabilirsin 100 lira sanırım
 
Kayıt
10 Mayıs 2009
Mesaj
3
Tepki
1
Şehir
Newyork
anladim oda iyi fikir ben onu bi inceleyeyim. Birde "dreamboys" bana e-mail adresini yolla istersen. Hadi kolay gelsin
 

eminix

Üye
Kayıt
12 Eylül 2008
Mesaj
49
Tepki
28
Şehir
kütahya
Bisiklet
Bianchi
@dreamboys69

benim karavandan kullanışlı gözüküyor :):)
 

eminix

Üye
Kayıt
12 Eylül 2008
Mesaj
49
Tepki
28
Şehir
kütahya
Bisiklet
Bianchi
Bende denemek için bir tane yapmıştım, arka defransiyeli yaparken biraz zorlandım, (hazır bulamadım) arkadaki tekerlerden birine hareket vermek gerektiğinden epey uğraştırdı.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: dreamboys69