Scudo Sports

Pegasus hava yollarıyla bisiklet taşıma

alican93

Üye
Tepki
0
İyi günler. Pegasus havayolları ile 45 tl vererek Ankara - Bodrum arası bisikletimi götürmek istiyorum. Telefonda görüştüğüm müşteri hizmetleri yetkilisi , bisikletimi parçalara ayırıp şeffaf paketlememi söyledi. 2 tekerlek ve kadro olarak mı diye sorduğumda yine aynı şeyi söyledi. Sanırım onun da bi bilgisi yok. Bir arkadaşım da, daha önce, Avrupa'dan Pegasus ile kutusu içinde getirebildiğini söyledi. Pegasus ile bu yakınlarda bisiklet taşımış ve kuralını bilen biri varsa bu konuya açıklık getirebilir mi? Teşekkürler...

Scudo
allah yazdıysa bozsun.. o kadar söylüyorum.

Ekim'de tasimistim ben. En azindan bisikletin lastiklerini cikarmaniz gerekiyor. Sonrasi bisiklet cantanizin/kutunuzun boyutuna, ozelliklerine bagli.

Şeffaf paketleme diye birsey yok. Neyle tasimayi planliyorsunuz?

Bisiklet çantası ile taşıdım. KIbrısa 45 EUR ücret aldılar. THY'de bisiklete herhangi bir ücret yok. kilo sınırı dahilindeyse.

Geldiğinde bisiklet çamtasının fermuarı bozulmuş tutanak tutturmama rağmen onarım veya paramı alamadım 3 ay oldu.

Bisikleti normal karton kutu halinde taşımayı planlıyorum. Az önce tekrar aradım. Parçaları izole edip karton bisiklet kutusu içerisine koyabilicem sanırım. İnsanlar bisikletin tek parça halinde kutuya koyulduğunu düşünüyorlar hep sanırım.

Veloturk Gran Fondo için İst. - Kayseri - İst. götürdüm-getirdim. Büyük boy bisiklet kutusu aldım bisikletçimden, balonlu naylon aldım nalburdan, ön teker çıkarıp bisikleti kutuya koymuştum.

Araca sığmadığından havaalanında paketleme işini yapmıştım.

• Beğen
Tepkiler: alican93
Kasım ayında Almanya'dan getirdik. Normal taşıma hakkı olan 20 kg dan hafif olduğu için ekstra bir ücret almadan taşıdılar.

Geçen sene Hollanda'ya götürüp getirdim bisikletimi Pegasusla. Kutuyla taşıdım ve bir sıkıntı olmadı. Ancak taşımadan önce Pegasus'tan ayrıntılı bilgi almakta zorlanmıştım, forumdaki taşıma maceralarına dayanarak bir kutu edinip şansıma güvendim ve sorun çıkmadı. Burada tartmadılar bile, Hollanda'da tarttılar ama problem çıkmadı...

• Beğen
Paketlemeden önce lastiklerin havasını indirin, telefondaki yetkili bana bunu söylemişti. Teslim sırasında kontrolü bırakın sorulmadı bile. Basınçlandırılmamış kabinde taşındığından sanırım patlama riski var.

• Beğen
Merhabalar bahsedildiği şekilde kutulanırsa 45tl ücret vermeye gerek olur mu bagaj hakkım olarak kullanamaz mıyım ? Bi zarar gelirse ne yapmam gerekir ?

Pegasus havayolları nitelikli dolandırıcı bir firmadır .. Şahsen ben Saraybosna'ya bisiklet almak için gittim, dönüşte 20 kg bagaj hakkı aldım bisikletimi taşımak için, bagaj kurallarında bisiklet, spor eşyaları vb. şeyler özel eşya olarak taşınır vs. hiç bir şey bulunmuyor, sonra havaalanına gittim önce paketimi onayladılar sonra bir telefon görüşmesi yaptı orada ki şahıs ve sonra 41Euro ücret aldılar ekstra, çünkü bisiklet özel eşya olarak taşınıyormuş vs. herneyse orada 2. kez ücreti ödedim (işlerim bittiği için yanımda euro kalmamıştı ve havaalanı döviz bürosundan kol gibi fiyatla Euro almam da ekstra oldu) döndüğümde firmaya şikayetimi belirttim ve bileti alırken kabul ettiğim genel kurallar bölümünde bisikletin özel eşya olarak taşınacağı bu yüzden de ekstradan ücret almak zorunda olduklarını, boşu boşuna aldığım bagaj hakkını da iade edemeyeceklerini çünkü kuralları okumam gerektiğini söylediler .. Bahsettikleri kurallar tamı tamına 45 sayfa arkadaşlar, o yüzden Pegasus ile uçmadan, özellikle bir şey taşımadan önce bir kez daha düşünün ve ''ücretli'' müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alıp ondan sonra işlem yapın! ..

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Bana da suyu 5tl'ye satmışlardı imansız gâvurlar:)
(Yaklaşık 5 yıl oldu kazıklanalı)

Merhabalar, Pegasus'la bisiklet taşırken bir ağırlık limiti var mı? Bisikletimi bir travel çantasıyla taşımayı planlıyorum ancak çanta biraz ağır. Bisiklet + çanta için bir ağırlık limiti olup olmadığını bilen ve paylaşabilecek biri varsa memnun olurum.

Merhabalar, Pegasus'la bisiklet taşırken bir ağırlık limiti var mı? Bisikletimi bir travel çantasıyla taşımayı planlıyorum ancak çanta biraz ağır. Bisiklet + çanta için bir ağırlık limiti olup olmadığını bilen ve paylaşabilecek biri varsa memnun olurum.
İç hat dış hat diye değişiyor. Aldığın biletin özelliğine göre ağırlık değişiyor. 15 kg ile 30 kg arasında.
Sırt çantası veya kabine sığacak el çantasını hesaba katmazlar ağırlık olarak.
Bisiklet çantasının ağırlık cinsinden ziyade tarife olarak ücretlendiriyorlar.
Kalkış yapacağın havalimanının rakımına göre ağırlık uygulaması yapabilirler. Yüksek rakımlarda uçağın toplam ağırlığı havalanabilme özelliği ile doğru orantılı. Demek istediğim İstanbulda binersin Antalyaya inince aynı ağırlık sorun olmaz. Dönüşte aynı ücreti ödersin.
İstanbuldan yüksek rakımlı Kars'a inersin gidişte sorun olmaz. Dönerken ağırlığın fazla deyip tarife dışı ek ücret dileyebilirler. Müşteri hizmetlerinden yardım al. Yarın net bir şekilde sorar öğrenirim. Nereden nereye yolculuk yapacağını ister bu başlıkta ,istersen özelden mesajla belirt lütfen. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve Noldor
Ben geçen sene İstanbul - Lyon uçuşu için arayıp sormuştum. Hatta farklı zamanlarda 2 kere sordum. Kutulu bir şekilde taşıyacağımı ve ağırlık sınırı olup olmadığını üzerine basa basa sordum. İkisinde de ağırlık sınırının olmadığını, kutuyla taşınacağını söylediler. Tabi pandemiden dolayı uçuşu gerçekleştiremedim.

Ben geçen sene İstanbul - Lyon uçuşu için arayıp sormuştum. Hatta farklı zamanlarda 2 kere sordum. Kutulu bir şekilde taşıyacağımı ve ağırlık sınırı olup olmadığını üzerine basa basa sordum. İkisinde de ağırlık sınırının olmadığını, kutuyla taşınacağını söylediler. Tabi pandemiden dolayı uçuşu gerçekleştiremedim.

Teşekkürler Melih bey. Kutu değil de bisiklet çantası kullanmayı düşünüyorum ama Pegasus için onun bir önemi olmamalı. Umarım yakın bir zamanda, benzer bir planı keyifle gerçekleştirirsiniz 🙏

Geçen sene Pegasus'la yurt dışına 500 ₺'ya taşımıştım. Şimdi fiyatı nedir bilmiyorum. Ağırlık sorunu olmaz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@TrEddieMercury , Havalimanı yer hizmeti görevi yapan arkadaşlarımla yüz yüze görüştüm. Bisiklet taşıma çantası veya kolisine sadece 50 dolar tarife aldıklarını söylediler. TL veya Euro bazında para kurları ayarlanıyor. Bisiklet ve ekipman kontrol ediliyor. Ağırlığı baz almıyorlarmış. Bisiklet tarifesi ücreti ne ise o şekilde ücretlendirme oluyormuş. Bana söylenen bunlar , bilginize. :harika:

@TrEddieMercury , Havalimanı yer hizmeti görevi yapan arkadaşlarımla yüz yüze görüştüm. Bisiklet taşıma çantası veya kolisine sadece 50 dolar tarife aldıklarını söylediler. TL veya Euro bazında para kurları ayarlanıyor. Bisiklet ve ekipman kontrol ediliyor. Ağırlığı baz almıyorlarmış. Bisiklet tarifesi ücreti ne ise o şekilde ücretlendirme oluyormuş. Bana söylenen bunlar , bilginize. :harika:
Pegasus işine geldiği gibi davranıyor, haberiniz olsun. 50$ deseler de aktarmalı uçuşlarda fiyatı kol gibi geçiriyorlar. İki tane bisikleti bir kutuya koyamazsınız bu arada.

Son yurtiçi uçuşumda 60₺ ücret verdim. Ağırlığı ölçmediler bile.

Geri