Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Performans Bisiklet Agresifliği

Arai

Aktif Üye
Tepki
44
İsim
Halil Ç.
Arkadaşlar geçenlerde bi konu açmıştım Ankara'da nereden bisiklet alabiliriz diye. Orada birçok kişi Performans Bisikleti tavsiye edince evimden 45 kilometre uzakta olmasına rağmen gittim. Durumumu anlattım ilk kez bisiklet alıyorum hiç bisikletim olmadı fiyatlarım şu amacımda şu şu şeklinde.
Bu arada belirteyim genel olarak çok çok kibar konuşan birisiyimdir, herhangi bir büfeden yoldan geçerken bi su alacağımda bile günaydın iyi günler der, bi su alabilir miyim şeklinde konuşur, en sonda iyi günler hayırlı işler diye iyi dilekler mutlaka sunup giderim. Kısacası esnafa karşı genel yapım olarak çok kibar konuşurum.
Her neyse performans bisiklete gittim sağ olsun bi 10 dakika umursamadı orada adamın tekiyle sohbet etti, ondan sonra sordu işte yukarıda anlattığım şekilde anlattım. 2 tane bisiklet gösterdi. Bende tamam dedim teşekkür ettim çıktım. O açtığım konuda yazıldığı gibi tavsiyeler başka markalar yardımcı olmalar yok. Alırsan bu ikisi var dedi geçti hatta ilk başta da daha ben bütçemi söylemeden bisiklet bakacaktım dedim direk bizdeki en ucuz bisiklet 680-700 tl onu baştan söyliyim dedi. Yahu insana niye fakir muamelesi yapıyorsun bizde şu fiyattan başlar onu söyliyimde sonra 300 400 tl bekleme demenin mantığı ne. Her neyse ilk görüşmemizi geçiyorum. Daha sonrasında Kron xc 1000 için aradım. 2015 modelini sordum söyledi, 2016 içinde fiyat aldım. Sonrada dedim ki hocam bu iki model yani 2015 ve 2016 model arasında ne fark var? biri 27 diğeri 30 vites dedi. Tamam onun dışında yani setleri mi farklı genel olarak ne fark var dedim bi anda kızıp terslemeye başladı. Ne demek ne fark var mercedes ile *** marka arabayı karşılaştırmak gibi bu soru, fark var tabi falan azarlıyodu, hocam setlerin kalitesimi farklı, birisi V fren diğeri Hidrolik fren mi bu tarz fark soruyorum dedim. XC 1000 de tabikide hidrolik firen V frenimi üretildi bunların diye yine azarladı. Sanki ben Kron'un Ceo'suyum ne bileyim üretildimi. Fiyat farkı çok fazla diye merak ettim sordum. Herkes bisiklet uzmanı olmak zorunda değil. Neyse birşeye sıkkındır dedim akşam üstü aradım hocam xc 1000 de 18 kadro varmı elinizde dedim hayır yok dedi boyun kaç dedi 172 dedim sana 18 de büyük 16 olacak dedi. o varmı dedim evet var dedi. Ben yine kalktım 45 km yol gittim. hobaa elinde yok. Telefonla aradım var dediniz dedim ne zaman dedim diyor. Akşam daha 1 saat önce dedim. Yok 29 jant bide. bisikletin üstünde ayakta durunca ortadaki demir kasıklarımın araya girdi ayaklarım yere zor değiyor, hocam yok bu büyük hiç rahat edemedim dedim, orta demirde sürmiceksin herhalde normal o sana dedi. Bende biliyorum demirin üstüne oturmayacağımı ama aniden durmam gerekti ayaklarımı yere koymam gerekti napıcam? Her sorduğum soruda azarlar gibi agresif konuşma oldu 3 kez gittiğimde de. Telefonla aradığım zamanlarda da.

İnsanlar neden bukadar çok iyi esnaftır diye övdüler açıkçası hiç anlamadım ve bir daha da ne giderim ne de ucuz olsa bile tavsiye ederim.

Not: Birgün ters zamanı olur anlarım, ama 3 kez dükkanına gittim, 3-4 kez de telefonla konuştum her seferinde agresifti. Her seferinde de bana bozulmuştur da diyemem çünkü telefonla arıyorum dükkanı kim olduğumu da bilemez sonuçta. Demek ki her müşteriye böyle davranıyor diye düşündüm açıkçası.

Not 2: Bisikleti buradan aldım sanan arkadaşlar olmuş bu olaylar sonrasında. Bu olaylardan sonra bisikleti buradan almadım arkadaşlar, güleryüzlü ilgili bi bisikletçiden aldım. Neden ısrarla tekrar gittim? Çünkü baktığım bisikleti sadece orada bulabildim. Ama o tavırlardan sonra komple bisikletten vazgeçtim ve başka yerden başka bisiklet aldım.

Scudo
Telefonda ve oncesinde magazada karsilastiginiz kotu muameleye karsi inatla buradan alisveris yapma azminiz beni sasirtti. Madem begenmediniz, memnun kalmadiniz, keske baska dukkanlara yonelseydiniz keske.

Ben Maltepe'de bir esnafa gittim ilgisiz göründü gözüme anında soluğu Kadıköy'de aldım mesela. Oradan bisiklet almak için gösterdiğiniz azme hayran kaldım. ;)

Yazının yarısına kadar okudum suç sizde, ilk anda baktınız satıcının tavırları size karşı hoş değil yada isteklerinizi karşılayacak cevaplar alamıyorsunuz iyi günler deyip çıkıcaksın dükkandan bir daha da uğramayacaksın. Bu şekilde boşu boşuna kendinizi yıpratmışsınız. Bu yüzden çoğu ürünü internetten alırım veya kurumsal firmalardan alılşveriş yaparım, en fazla kargom geç gelir yada siparişim iptal edilir.

Bi kere gidip ic lastik ve yag aldim ayni havayi bende sezdim azarlama olmadi ama eli kulagindaydi anladim durumu aldim alacagimi hemen ayrildim eger iyi karsilansaydim belki bisiklet alcaktim buna benzer bi durum umitkoy delta bisiklette de var hem ters adamlar hem pahali hemde iscilik kotu ankarada tavsiye edebilecegim iki yer yasamkent oner bisiklet ve sincan emre bisiklet ikiside kibar hosgorulu ve cok iyi ustalar

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
@Arai Hocam çok geçmiş olsun demek Performans bisiklette artık böyle yapıyor.Bende yakın zamanda güvendiğim için oraya gitmeyi düşünüyordum ama artık başka yer bakayım.

yahu ben dedim performans kötü diye, bisiklet almıştım oradan. Bisikleti satarken vites ayarı yapmayan adamdan ne bekleyebilirsiniz ki. ankarada gidiyorsanız ya emre bisiklete yada öner bisiklete gidin. ha bu işten anlıyorsanız Erdoğanlara da gidebilirseniz ama benim ilk başladığımda birşeydenden anlamayanlardansınız orasıda size 26 lık bagaja 28 e olur diye satar elinizde patlar. gidin öner bisiklete ali abi düzgünce ilgilensin alın bisikleti bütün ayarlarını yapsın bisiklet kullanmaktan zevk alın. Performansa giderseniz vites ayarı için 300 km sür öyle gel der sizde dükkandan metroya kadar sürerken arka vites vur patlasın çal oynasın kendi kendine rubleyi gezer durur. Ben anlamıyorum yağmurlu bir günde gittim bak tek ben varım başka müşteri yok adam o zaman bile yapmadan verdi vites ayarını ya haram zıkkım olsun param

Açtığınız konuyu ve yorumlarını okumuştum şimdi bu konuyu okuyunca şok oldum :eek:

Elbet her mağazanın seveni, esnaflığını beğeneni vardır ve siz de buna güvendiniz muhtemelen. Aradığım matara ve ayaklık sadece onlarda olduğundan iki kez alışveriş yaptım Performans'tan. Bir daha gitmek istemiyorum, o derece tres bir sahibi var. Misanthrope (insan sevmez) bir adam benim anladığım kadarıyla.

@BağdatlıRuhi
valla okadar övgüden sonra bu muamele ile karşılaşınca bende şok oldum.

10 kere gittim oraya herseferinde ilgi ve güler yüz vardı bazen oluyor insanoğlu en sakin sabırlı insan bile patlayabiliyor. Ama şu var abi genelde tek olduğunda ilgilenme süresi geç oluyor o konuya dikkat etmiyor ama genelde gerçekten iyi bir esnaf ve neredeyse heryerden ucuz ürünleri

Şu nkonuları gördükçe bisiklrtçi açasım geliyor, nasıl bu kadar müşteri düşmanı olabiliyorlar, ve sürekli açılıyor böyle.
Kaybedilen her müşteri servettir yazardı cıraklık yaptığım marangozda.

Valla benim karşılaştığım çoğu bisikletçi de maalesef söylediğiniz gibi. Güler yüzlü sıcakkanlı kibar olanını bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer hele hele bu devirde. İnsan sevmeyen hayvan sevmeyenden uzak duracaksın bunu öğrendim.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Adam tersledikce uzerine üzerine gitmişsiniz. Yerin dibine batsın bisikleti de dükkanı da. 100 lira fazla veririm yine öyle terslendigim yerden alışveriş yapmam. Ben parayı hertürlü kazanırım ama onun beni terslemesine asla müsade etmem.

O başlıkta güngörler bisikleti önermiştim. Keşke gitseydiniz. Kron da satıyorlar hem yardımcı olurlardı.
Geçmiş olsun. Esnaftan yediğim kazıkla yeni ülke kurarım ben hep derim. Yazıklar olsun kişiliğine.
En güzel bisiklet senin bisikletindir kolay gelsin

Valla o kadar alışveriş yaptım hiç böylesi bir durumla karşılamadı sadun abi. Su an şoktayım. Evet biraz geç ilgilenme var o da su aralar tek basına dükkanda diye biliyorum. Hayırlı ugurlu olsun bisikletiniz

Performans Bisiklet mi? Nasıl söylesem, sadece bir kere gittim ve o bile yetti inanın! Cebimde epey bir para vardı ve yanlış hatırlamıyorsam Merida'nın bir iki modeline bakacaktım. Yakından görebilmek için gittim. Adam askıdan bisikleti indirmedi arkadaşlar! Dikkatinizi çekerim! Yakından görmek ve detaylarına bakmak istiyorum dediğimde; "burdan bak, görmüyor musun?" yanıtını aldım ve çıktım gittim. Sanırım bu kadarı yeterli ;)

Aslında genelleme yapmayı sevmem ama "Klasik Ankara esnafı"..
Önce Dışkapı YI-BA çarşısı esnafı sandım sonra baktım Yenimahalle..
Kendi adıma 40 yıllık Ankara deneyimi sonrası İzmir'e geldikten sonra esnaf nedir gördüm..
Almayın diyecem de al birini vur ötekine kimden alacaksın..

Maalesef esnaflarin cogu boyle ve bu konuda bir cozum onerim de yok.
Bu isi yapan bircok tanidigim var, hepsinin ortak derdi sorup, askidan indirtip almayan, her seye pahali diyen bilgisiz musterilerin tavirlari. Sanirim her gun cokca karsilastiklari bu musteri profili bisikletcileri canindan bezdirmis. Bu nedenle gercek alici olsun olmasin, herkese cirkince davraniyorlar.
Ne olursa olsun bu davranis sekli hos degil. Sen esnaf isen ve o dukkani isletiyorsan herkese esit ve bilgilendirici olcude davranacaksin. Esnaf adam biraz genis karinli olacak.
Hele bazilarindan bir parca almak, bir is yaptirmak icin etraflarinda pervane olmak zorunda kaliyorsun. Sirf bu m7habbetlerden oturu bisikletin herseyini kendim yapmayi ogrendim, kimseye muhtac degilim.
Evet insanin bir bisikletci dukkani acasi geliyor da iste sermaye yok. Bulamadik ki kendimize bir sermayedar. Olsa aslinda ne guzel olur ;)

Maalesef esnaflarin cogu boyle ve bu konuda bir cozum onerim de yok.
Bu isi yapan bircok tanidigim var, hepsinin ortak derdi sorup, askidan indirtip almayan, her seye pahali diyen bilgisiz musterilerin tavirlari. Sanirim her gun cokca karsilastiklari bu musteri profili bisikletcileri canindan bezdirmis. Bu nedenle gercek alici olsun olmasin, herkese cirkince davraniyorlar.
Ne olursa olsun bu davranis sekli hos degil. Sen esnaf isen ve o dukkani isletiyorsan herkese esit ve bilgilendirici olcude davranacaksin. Esnaf adam biraz genis karinli olacak.
Hele bazilarindan bir parca almak, bir is yaptirmak icin etraflarinda pervane olmak zorunda kaliyorsun. Sirf bu m7habbetlerden oturu bisikletin herseyini kendim yapmayi ogrendim, kimseye muhtac degilim.
Evet insanin bir bisikletci dukkani acasi geliyor da iste sermaye yok. Bulamadik ki kendimize bir sermayedar. Olsa aslinda ne guzel olur ;)

@Arai Öncelikle geçmiş olsun, elbette anlattıklarınız kabul edilebilir şeyler değil. Ben de bana soran herkese performans bisikleti öneriyorum. Bana karşı hep çok ilgili oldular, hiçbir tanışıklığım da yoktu. Bazen kimya tutmuyor sanırım, ben de mesela erdoğanları sevemedim bir türlü, ama çok memnun olan arkadaşlar da var. Ha, ben bir kaç kez ters tavırla karşılaşınca bir daha gitmedim, hatta aynı ürünü biraz fazla verip performansdan aldığım bile oldu. Kimsenin tavrını çekmek zorunda değilsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Geri