Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Peugeot R12 Yol Bisikleti

@mehmet.ali maşallah, tertemiz ve çok güzel görünüyor. Sizin bisikletinizin rengi gerçekten göz alıcı. Bazen, fotolarda oynama yaptığınızı bile düşünüyorum.;)

Bu arada, gidon biraz daha aşağıya doğru olmalı mı acaba diye düşündüm, elcikler biraz yukarıda gibi geldi bana. Rahat sürebiliyor musunuz? Tecrübeli arkadaşlar yorumlayacaklardir.

Aslında renkler daha canlı. Fotoğraf makinem olmadığı için telefon çekiminde gerçek rengi yakalamaya çalışırken renkler kayıyor hafiften :)

@Muhammet Ağrı Ne göz varmış arkadaş 1 derece yukarı bakıyor sadece :D
Şaka bir yana aslında yere paralel ama fotoğraflarda açıdan dolayı öyle görünüyor olmalı :)

• Muhteşem
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
Çok teşekkür ederim hocam. Evet 56 kadro. Benim boyum 186. Fakat iç bacak boyumu bilmiyorum. Bike fit de ölçtüklerinde bacak boyumun çok uzun olduğunu söylemişlerdi. O yüzden sele o kadar yukardaki durmak için seleden iniyorum. Aksi takdirde seleyi biraz indirsem bacağı açamam. Sürüşte çok rahat ama. Fakat binerken yine sıkıntı. Önce pedalı kitliyorum sonra tek bacak pedal çevirirken diğerini kitliyorum. Normalde sorun değil ama yokuş ya da trafik olan yerde sorun. Bike fit raporlarını mail atacaklar o zaman söylerim iç bacak boyunu da.

Merhaba..Bu bisikletin 54 kadrosunu almak istiyorum istanbul dışında.Kadro boyu uyar mı uymaz mı bilemedim ona göre karar verip gideceğim.Numaramı bıraksam bana dönüş yapabilir misiniz?

Merhaba..Bu bisikletin 54 kadrosunu almak istiyorum istanbul dışında.Kadro boyu uyar mı uymaz mı bilemedim ona göre karar verip gideceğim.Numaramı bıraksam bana dönüş yapabilir misiniz?

Ne konuda görüşmek istediğiniz anlayamadım.

Ne konuda görüşmek istediğiniz anlayamadım.
Boyum size göre kısa 54 kadro büyük gelebilir diye düşünüyorum o yüzden kadro boyuyla ilgili danışmak istedim.Maalesef bu modelle ilgili pek bir bilgi yok

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Boyum size göre kısa 54 kadro büyük gelebilir diye düşünüyorum o yüzden kadro boyuyla ilgili danışmak istedim.Maalesef bu modelle ilgili pek bir bilgi yok

Bunu malesef denemeden bilmek zor. En azından ben kendi adıma bir fikir veremem zira sallamış olurum. Boyunuz kaç?

Bunu malesef denemeden bilmek zor. En azından ben kendi adıma bir fikir veremem zira sallamış olurum. Boyunuz kaç?
Denemeden konuşmak havanda su dövmek gibi oluyor ama yine de fikir edinmek için sorayım dedim.Boy 1.77 iç bacak boyu 81

Denemeden konuşmak havanda su dövmek gibi oluyor ama yine de fikir edinmek için sorayım dedim.Boy 1.77 iç bacak boyu 81

Sanki olur gibi boy olarak size. Ama yine de üretici ile bir görüşün siz.

Sanki olur gibi boy olarak size. Ama yine de üretici ile bir görüşün siz.
Bugün gidip deneyeceğim.Kadro geometri değerlerine baktım diğer aero kadrolara göre bir tık daha büyük.Cycleurope' mail peugeot bisiklete ise sosyal medyadan stack reach ve kullanılan karbonun türünü öğrenmek için mesaj attım ama dönüş yapmadılar.Siz rijitliği iyi demişsiniz daha önce aero karbon kullanmadım.Umarım olurda alırsam pişman olmam :)

Bugün gidip deneyeceğim.Kadro geometri değerlerine baktım diğer aero kadrolara göre bir tık daha büyük.Cycleurope' mail peugeot bisiklete ise sosyal medyadan stack reach ve kullanılan karbonun türünü öğrenmek için mesaj attım ama dönüş yapmadılar.Siz rijitliği iyi demişsiniz daha önce aero karbon kullanmadım.Umarım olurda alırsam pişman olmam :)

Ben severek kullandım çok da memnundum. Satma sebebim hep istediğim marka bisikletin benim boyuma uygun son bir tanesini bu sene zam yememiş fiyattan bulmuş olmamdı :)

Ben 56 kadro kullanıyordum ama dediginiz gibi ölçüleri 56 dan büyük gibiydi. Biraz iri bir bisiklet denilebilir. Ama bike fit de gidon boynunu ters takarak bunu hallettik.

Bana hiç sıkıntı çıkarmayan güzel bir bisikletti.

Ben severek kullandım çok da memnundum. Satma sebebim hep istediğim marka bisikletin benim boyuma uygun son bir tanesini bu sene zam yememiş fiyattan bulmuş olmamdı :)

Ben 56 kadro kullanıyordum ama dediginiz gibi ölçüleri 56 dan büyük gibiydi. Biraz iri bir bisiklet denilebilir. Ama bike fit de gidon boynunu ters takarak bunu hallettik.

Bana hiç sıkıntı çıkarmayan güzel bir bisikletti.
Evet ölçüleri diğerlerine göre büyük ve dediğiniz gibi iri bisiklet :) Bugün gidip bisikleti aldım sonra yola çıktım baktım ki kadro büyük geldi aldığım kişiyi aradım sağ olsun anlayışla karşıladı iade edebilirsin dedi.Buradan Tekirdağdan Dr.İlker Yıldırıma teşekkür ederim oldukça mütevazi bir insan yardımcı da oldu hatta arabayla beni durağa da bıraktı :) Bisiklete gözü gibi bakmış sıfırdan farkı yoktu fiyatları da uygun tutuyor kadro boyu uyan varsa kaçırmasın derim.Bisiklet olmasa da onunla tanışmak güzel oldu..Bisikletin rijitliği güzel üzerindeki kompanentler de fena değil selesi çok iyi jantlar stok jantlara nispeten bir tık daha akıcı.Fakat kadro boyu büyük gelince iade ettim.Alacaklara tavsiyem Peugeot bisikletlerin bir küçük kadro boyunu tercih etmeleri.Siz peugeotu sattınız mı? :)

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Evet ölçüleri diğerlerine göre büyük ve dediğiniz gibi iri bisiklet :) Bugün gidip bisikleti aldım sonra yola çıktım baktım ki kadro büyük geldi aldığım kişiyi aradım sağ olsun anlayışla karşıladı iade edebilirsin dedi.Buradan Tekirdağdan Dr.İlker Yıldırıma teşekkür ederim oldukça mütevazi bir insan yardımcı da oldu hatta arabayla beni durağa da bıraktı :) Bisiklete gözü gibi bakmış sıfırdan farkı yoktu fiyatları da uygun tutuyor kadro boyu uyan varsa kaçırmasın derim.Bisiklet olmasa da onunla tanışmak güzel oldu..Bisikletin rijitliği güzel üzerindeki kompanentler de fena değil selesi çok iyi jantlar stok jantlara nispeten bir tık daha akıcı.Fakat kadro boyu büyük gelince iade ettim.Alacaklara tavsiyem Peugeot bisikletlerin bir küçük kadro boyunu tercih etmeleri.Siz peugeotu sattınız mı? :)

Hayırlısı olsun :) Evet ben hiç aklımda yokken sattım. Zincir sökme aparatı için bir bisiklet mağazasına gittim, internetten sipariş edip beklemeyeyim diye.. Orada hep aklımın köşesinde olan ve almak istediğim bisikletin kur farkı yansıtılmamış ve bana uygun tek boyunun kalmış olduğunu görünce bir delilik yapıp onu aldım ve Peugeot'yu sattım.

Türkiye'de üretilen - daha doğrusu monte edilen- bisikletlerin hepsinde bu kadro boyutu ve yapısı karmaşası var gibi geliyor bana. Carraro, Salcano, Mosso, hatta Bisan ve Peugeot.. Sonuçta bunlar kendi kadrolarını tasarlamıyor bildiğim kadarı ile. Tayvan gibi ülkelerden seçerek alıyorlar sanırım. Belki kadro seçiminde titiz davranıyorlar ama bir mühendislik emeği olmuyor kadroda. Bu da mesela boyutlandırma ve tip konusunda çelişkiler yaratıyor. Her ne kadar peloton markası denilen markalar da Tayvan'da üretim yapsalar da, kendi mühendislik tasarımlarını sipariş edip yaptırıyorlar. Böyle olunca bu kullanıcıya olumlu yansıyor.

Ama bunları Peugeot kötü manasında yazmıyorum. Çok çok severek kullandım. Bence kadro seçiminde de titiz yaklaşmışlar ve kullanıcıya sağlam, iyi bir kadro sunmuşlar. Ama dedigim gibi 1.86 boyuma ve 90 cm iç bacak boyuma rağmen Peugeot'un 56 kadrosunun uzanma mesafesi bana bir tık fazla geldi. Gidon boğazını ters takıp kullandım. Böyle yapınca ilk bir iki tur sonunda ben tamamen uyum sağlamıştım kadroya. Sadece selenin ön tarafı biraz batma yapıyordu çok uzun turlarda. Sonuçta tavsiye edeceğim, çok güzel bir bisiklet.

Peugeot bu sene ürün gamında yol bisikletlerini resmen "hadi yok demeyelim" seviyesine indirmiş. Hepi topu 2 model koymuşlar. Ben buna üzüldüm açıkçası. Elbette ekonomik sebepli bir karardır ama titiz davranmış ve kötü bir şey sunmak yerine ürün gamını kısıtlamış da olabilirler. Bu da piyasadaki mevcut kadrolar açısından olumlu bir fikir veriyor bana. Sonuçta uluslararası bir marka ve herkese kolay kolay isim kullanma hakkını vermez, çıkan ürünü eminim denetliyorlardır.

• Beğen
Tepkiler: Yenikasiyer
Geri