Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Peugeot Türkiye'de Satışta

(link)
Doruk bisiklet peugeot tan icin tur de frans şampiyon bisikleti şeklinde bahsetmiş. Afedersiniz 100 yıl öncekimi...

(link)

Yalnız şu aero görüntüsü 10 numara. Çeki demirine güzel bir form vermişler. Öte yandan orta milin etli yapısı sertliği arttırmış. Konik alın borusu ve çatalın açık V yapisı bisiklete hakimiyeti arttırıyor. Bana öyle geliyorki bu bisiklet böyle kütür kütür bir bisiklet olmuş vede cok canlar yakacak gibi duruyor. Aero bir kadro için 8 kg ağırlıkta kendi kategorisinde en hafiflerinden. Bisikletin en eski bisiklet üreticisi olması ve çelik kadroda gelen şöhretide cabası. Artık bisikletçinin yolunu tutarım sanırim.

Scudo
(link)

kendi sitesinde, Türkiyede satışa koyduğu bisikletler yok. Üstelik uzun bir sessizliğin ardından tekrar piyasaya dönmek. Ben bu pejo nun işini anlayamadım. Karbon kadrolar için biraz daha bilgi verse (işte t 700 den üretiliyor modulusu şöyledir böyledir gibisinden) alınmayacak bisiklet değil. Birde satış noktaları yok.
Bu bisiklet sırf arslanın hatırı için alınır.

(link)

alu kadro ve maşalar ortadaki yazı olsun çok kaba duruyor

Yahu böyle kelepir bir bisikletle niye kimse ilgilenip bir yorum yazmıyor.
Not: Evet doğru bildiniz pejo bayiliğini aldım.
2. Not: yok yahu şaka ya şaka...

Marka hala eski kalitesindeyse süper bisikletler olmuş. Kadro dışında bisiklet üzerindeki sele borusu - gidon boğazı ve lastik gibi parçalarda deda, swalbe, selle royal (Üst serilerde fizik) gibi markalar olmasıda iyi.
Ama en güzeli eski bisikletler gibi sade ve tek renk ağırlıklı olmaları.
Kabloları kadrodan geçen, karbon maşalı 105 setli bisikleti 4500'e satıyorlar ki şuan piyasanın çok altında bu rakam.
Sitelerinde ağırlık & kadro geometrisi gibi bilgilerin olmaması kötü olmuş ama.
Geçen yaz gelseydi kesin seçenek yapardım mesela şu kadroyu;
Peugeot-Bisiklet-GTR-950.jpg

Yazısı salcano kadar çirkin geliyor ama imaj ve kaliteden kurtarıyor.

• Beğen
Tepkiler: ATTy ve Kunget
bu bisiklet fransanın salcanosu olabilirmi diye endişelerimi dile getirmek istiyorum.

@BerkEvren
Sitesinde yazmıyor ama , benim paylaştığım linkdeki aeora modelin ağırlığını 8 kg olarak belirtilmiş

Bisikletlerin kalbi İtalyan,dili Fransız derler.Fransızlar dilinden anlıyordur diye bir varsayımla yaklaşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
@Mustafa Zeybek

Mustafa seni severim biliyorsun ama bisikletin adına takılmanı doğrusu yadırgadım. Bizim için imaj hiçbirşeydir ama susuzluk herşeydir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@mehmetsunu
Bazı renklerinki çirkin gibi ama bazılarında hoş görünüyor. (siyah kırmızı gibi) tabi bir de canlı görmek lazım.

Yol bisikleti alayim Gran Fondo kosayim, cyclocross alayim falan diye arastirirken gecen hafta farkedip bugun 105 setli Alu icin siparisi verdim. Fiyatina gore kalitesi gayet iyi gorunuyor, biraz beklemek zorunda kalacagim ama geldiginde yorum yaparim, yanilmamisimdir insallah.

• Beğen
Tepkiler: mfk ve Adrenalin26
@hasangul
Nereden ve kac liraya sipariş verdiniz, bilgi verirmisiniz

• Beğen
Tepkiler: Desertiger
Önden Mosso Monza icin odeme yapmistim, bisiklet gelince aradaki farki odeyecegim ben. Antep Cansunar Bisikletten siparis verdim, henuz tam perakende fiyati belli degil dedi ama su an gorunen liste fiyati uzerinden %10 gibi bir indirim almis olacagim.

Bende yeni bisiklet alma arifesindeyken seçeneklere bir yenisi daha eklendi :harika::harika:

Mayıs geldi daha pejo piyasada yok. Ne zaman gelmeyi planlıyorlar ocak ayındamı

Ne zaman geleceği muğlak anladığım kadarıyla.. Ben beklemekten vazgeçip siparişi iptal ettim (Lapierre aldım).

Geçtiğimiz gün Bursa bayisi ile görüştüm. Alü kadrolar İzmir'de üretilmeye başlanmış, yakında satışta olacakmış. Karbonlar yıl sonuna doğru üretilecekmiş.
Carraro ya da Bianchi gibi yerli malı vasat bisikletler mi olacak bunlar dedim. Yerli ama dünya kalitesinde olacak dedi usta. Pejo, bisiklet üretimine dönme kararı verip fabrikayı Türkiye'ye kurdu dedi. Gidip fabrikayı ziyaret etmişler. İzmir'de üretilip tüm dünyaya satılacakmış. Karbonlar dahil :eek: İnşallah diyorum, başarılar diliyorum.

Geri