Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pisi pisi-kuçu kuçu

E.E

Forum Demirbaşı
Tepki
251
İsim
Enes
Bisiklet
Salcano
Neden kediler-köpekler

pisi pisi- kuçu kuçu diyince tepki verirler bakarlar gelirler ?

Ne alaka ? :D

Scudo
şşşşttt! allloooo! gibi bişey bence :) bütün hayatın boyunca millet seni böyle çağırsa sende pisi pisi ye gidersin :D

@Sarper Tuncer Dağ başındaki kedi köpekte de işe yarıyor garip olanı bu zaten :)

Ben askerliğimi yaptığım sırada, Afganistanda ki kedilere pisi pisi diyordum hiç aldırış etmiyorlardı :kedicik:

Dilbiliminde bu konuyu gormustuk,farkli yerlerde farkli sekilde cagriliyor hayvanlar,konuyu bulabilirsem paylasirim burda.

@Fatih BASAK Oh be bilimsel bir şeyler duymak güzel , bekliyoruz

İngilizcede kitty diye çağırılıyor bildiğim kadarıyla.

@Fatih BASAK
Almanca neyin karsiligini hatirlamaya calisiyorsunuz, yardimci olabilirim.

@Murat Cömez Hayvanlarin farkli dillerde farkli sekilde cagrilmasinin kelime karsiligi vardi dil biliminde onu hatirlamaya calisiyorum,ama bulamadim. Aslinda terim aklimda ama nasil yazildigini bir turlu cikaramadim.

@Fatih BASAK
Bende o cevri yapmak istediginiz kelimeyi soruyorum, yada aklinizdaki terimi yazin ben size yazilis seklini söylerim.

@E.E İngilizcede kediye ''pussy'' de denir.zamanla dilimize pisi olarak evrilmiştir.Tıpkı;Brother'ın birader olması veya Papa'nın baba olması gibi.Dilimizde bu şekilde bir çok kelime mevcut.

Ben konuyu karistirmisim, hatirladim terimi " Onomatopoeia " . Dogada duydugumuz seslerin dile yansitilmasi. Linke tikladiginizda daha kolay anlayabilirsiniz .
(link)

• Beğen
Tepkiler: E.E
@Ahmet-E Şaka bir yana ingilizce yokken babaya ne diyorlardı ? Bazı yerlerde ''ağa'' diyenler var babasına mesela

@E.E Evet,genel de 'ağa 'denir.
Bu arada köpeği unutmuşum.
''Coochee''kimi yerlerde sevimli ufak köpeklere denmektedir.Dilimize de bir şekilde kuçu olarak girmiş olabilir.

@Ahmet-E Vay be. İngilizce biliyormuşuz da haberimiz yok

@E.E

@E.E

Bu dildeki nedensizlik ilkesiyle alakali bir durum.Siz bence Ferdinand de Saussure un eserlerine bir goz atin,baya meraklisiniz sanirim dil konusuna. :)
Su bloga bir goz atin:
(link)

Geri